pa mimogrede smo probali dat not glavno gred od 2.0 pa ne gre skupaj ker ni hod enak ker se za okol 4 mm prehitro zaustavi na vrhu pred glavo in okol 1 mm prehitro zaustavi spodaj
motor 2.5
jaz z mojim motorjem sem že malo obupo in iščem drugega za enkrat....če ne pa baje se lahko tudi not da kak 2.2 ali pa celo 2.0 turbo kar tud ne bi blo slabo
sprašujem če ma kdo kak turbo motor doma pa približno za koliko ga bi dobil pa bi mogoče tako rešo moj problem? ker baje je turbo motorjev vseeno več kot pa teh mojih 2.5
pa mimogrede smo probali dat not glavno gred od 2.0 pa ne gre skupaj ker ni hod enak ker se za okol 4 mm prehitro zaustavi na vrhu pred glavo in okol 1 mm prehitro zaustavi spodaj
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Kratek update... Motor je že nekaj časa v avtu, a se zadeva ni nič spremenila - pri malce daljši vožnji v višjih obratih se začne gret... Zdaj sem dober teden bil odsoten in nisem mogel nič testirat...
Danes smo zamenjali še termostat - isto... Na testni vožnji sva takoj, ko sva opazila naraščanje temperature, zmanjšala hitrost in odkruzala proti pumpi, zadnji kilometer pa sem spet malo bolj tiščal na gas.
Ko sva odprla haubo, sva opazila, da voda v ekspanzijski posodi vre, medtem ko je spodnja gumijasta cev na hladilniku hladna kot špricer!
Dolila sva nekaj vode in počasi s povešeno surlo (vsaj jaz) odkruzala proti domu, kjer sva spet preverila vodo in spodnjo cev - ki pa je tokrat bila vroča...
Edino, kar še ni bilo zamenjano, je vodna črpalka...
D.
Danes smo zamenjali še termostat - isto... Na testni vožnji sva takoj, ko sva opazila naraščanje temperature, zmanjšala hitrost in odkruzala proti pumpi, zadnji kilometer pa sem spet malo bolj tiščal na gas.
Ko sva odprla haubo, sva opazila, da voda v ekspanzijski posodi vre, medtem ko je spodnja gumijasta cev na hladilniku hladna kot špricer!
Dolila sva nekaj vode in počasi s povešeno surlo (vsaj jaz) odkruzala proti domu, kjer sva spet preverila vodo in spodnjo cev - ki pa je tokrat bila vroča...
Edino, kar še ni bilo zamenjano, je vodna črpalka...
D.
99% nista dovolj dobro odzračila in je še zrak not. ene 6 litrov gre tekočine.
glej moje stare poste,.. kako se naliva hladilna v Subaruje;
na kratko - ne nalivat samo v hladilnik; snami cev na sovoznikovi strani (oz. pr teb na sredini), jo zalij s hladilno, privij cev nazaj, nalij hladilnik,... in pol še mal na roko pumpaš (stisneš to dovodno cev, z roko pokriješ luknjo na hladilniku kjer je pokrovček, spustiš cev, da potegne vodo,.. odmakneš roko s pokrovčka... in spet.. ponavljaj vajo, dokler ni vse polno.
Pomaga, če je avto parkiran z nosom navzgor.
glej moje stare poste,.. kako se naliva hladilna v Subaruje;
na kratko - ne nalivat samo v hladilnik; snami cev na sovoznikovi strani (oz. pr teb na sredini), jo zalij s hladilno, privij cev nazaj, nalij hladilnik,... in pol še mal na roko pumpaš (stisneš to dovodno cev, z roko pokriješ luknjo na hladilniku kjer je pokrovček, spustiš cev, da potegne vodo,.. odmakneš roko s pokrovčka... in spet.. ponavljaj vajo, dokler ni vse polno.
Pomaga, če je avto parkiran z nosom navzgor.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
po mescu dni je spet en subaru več na cesti
nam je uspelo menjat motor oz prenaret na EJ22D
sicer na moči se mogoče malo pozna ampak če pomislim na to da sem ga že mislo razrezat kar dobro še gre...v naprej pa že priporočam da ni fajn kupit taki avto z takim EJ25D motorjem ker baje če ga malo bolj tiščiš zariblje
hvala pa vsem za pomoč najbolj pa Karliju da sma razstavla 2 motorja pa vseeno nismo spravli starega skupaj
pozabo dodat zgoraj
uradno EJ25D oz na sliki z blokom EJ22
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3760 ... .jpg[/img][/url]
uradno EJ25D oz na sliki z blokom EJ22
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3760 ... .jpg[/img][/url]
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Na videz - nič. Očitno pa ni dovolj hladil.gorazd0 napisal/-a:kaj pa je blo narobe s hladilnkom? je sprhel, se je zabil...?
V raztezni posodi (katero sem seveda snel s starega hladilnika in jo premontiral na novega) sem opazil neke temne 'obloge' na stenah. Predvsem na zgornjem delu, kjer praviloma ni tekočine.
To sem očistil (malo paste za roke prat, pa en kup matic sem noter vsipal, potem to 'shake'-al pol ure in na koncu dobro spral), je pa čisto možno, da se je nekaj takega naredilo tudi znotraj hladilnika, ki je posledično imel manjši pretok in verjetno tudi slabše sposobnosti izmenjave toplote.
Verjetno s tesnili glave, vodno pumpo in ostalimi zamenjanimi zadevami ni bilo nič narobe (vse do menjave hladilnika se je avto obnašal popolnoma enako) in sem en kup denarja zmetal v to brez potrebe - je pa po drugi strani res, da je to zdaj vse novo in pričakujem, da bo motor še dolgo delal b.p.
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Jaz tudi ne, zato pa sem začel z tesnili glave. http://www.filecatchers.com/forum/style ... llbash.gifgorazd0 napisal/-a:zanimivo; niti pomislu ne bi na hladilnik...
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov