Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
-
LangeLakl
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 137
- Kraj: Štajerska
Odgovor
Avtor: LangeLakl » 10. April 2009, 21:38
Pri Outbacku 2.5 l.2000 se mi je pojavilo kovinsko cviljenje pri sprednjh kolesih med vožnjo (občutek imam, da bolj na levi strani, kar pa je malo težje locirati). Pojavi se kar nedefinirano naenkrat in tudi kar na vsem lepem neha (pauza je tudi več dni). To cviljenje prekinem ko pritisnem na zavore, ko spustim spet začne. Neha tudi ko se peljem v desni ovinek, v levega ne neha.
Mi lahko kdo pomaga s kakim nasvetom? Ali nadležno cviljenje lahko odpravim sam ali naj kar peljem na servis? Zadnjič ko sem se vozil po MB mimo Šerbineka mi kot zakleto ni cvililo pa se raje sploh nisem oglasil.
Hvala za koristne nasvete že v naprej.
Bodi dober z drugimi, ker čas dela razlike.
-
gorazd0
- Nasankal reveža :)
- Prispevki: 6619
- Kraj: Ljubljana
Odgovor
Avtor: gorazd0 » 10. April 2009, 21:59
za začetek preveri debelino zavornih oblog (skozi original feltne se še kar dobro vidi; malo pošlataj s prstom).
Morda so samo vodila in batek za namazat,..
-
LangeLakl
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: LangeLakl » 10. April 2009, 22:18
Diski so še v redu, ploščice imam namen v kratkem zamenjat, samo še ni tako kritično, da bi bil to razlog. Bom pa ziher namazal. A je možno, da čeljusti ne bi šle čist normalno narazen pa to povzoča cviljenje?
-
gorazd0
- Nasankal reveža :)
- Prispevki: 6619
- Kraj: Ljubljana
Odgovor
Avtor: gorazd0 » 10. April 2009, 22:54
mogoče kej drsa; glede na to, da so "plavajoči" diski... tist z ovinki pomojem kar paše v opis.
-
LangeLakl
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: LangeLakl » 11. April 2009, 00:41
hvala. Bom vzel narazen in namazal.
-
Thomas22
- road pirate
- Prispevki: 6758
- Kraj: Železniki
Odgovor
Avtor: Thomas22 » 12. April 2009, 20:58
Zavorne ploščice imaš izrabljene.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
-
LangeLakl
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: LangeLakl » 22. April 2009, 16:37
Napaka odpravljena! Kak je fajn ko nič ne cvili. Zavorne ploščice še niso bile kritično obrabljene, bateki so v redu in gumice tudi, na prvi pogled je izgledalo vse ok. Samo en majster mi je prejšne neoriginalne ploščice preveč notri nabil in ko so se izrabile do določene meje so začele moteče in prodorno - kovinsko cviliti. Sedanje nove smo ob straneh malenkost pobrusli, da so se lepo notri vsedle in dela kot je treba. Toliko, da veste če bi kdo imel podoben primer.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov