Turbo plan

Izboljšave zmogljivosti in voznih lastnosti
Odgovori
Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 08. April 2009, 13:08

Cena je 720 EUR brez davka.Opcije pa so nasledne

D2-S07 LEGACY 89~93
D2-S03 IMPREZA GC8(WRX) 97~02
D2-S05 IMPREZA STI 97~02

Mogoče kdo ve kakšni so pr ns davki za take zadeve(kupš,hrvati ti vrnejo davek ti pa pol pr ns davk plačaš če jst to prou razumm).

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 08. April 2009, 13:15

če prešvercaš ne; spomni se starih časov, švercanja Spectrumov... in pobiranja MWsT, IVE,...

aja.. si premlad :oops:

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. April 2009, 13:16

Jah zdej odvisn za ker avto rabš.
Ti bi vzel za STi pa dal na legacya?

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. April 2009, 13:16

gorazd0 napisal/-a:če prešvercaš ne; spomni se starih časov, švercanja Spectrumov... in pobiranja MWsT, IVE,...

aja.. si premlad :oops:
To daš na hrvaškem gor zmontirat pa mirna bosna, pardon hrvaška.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 08. April 2009, 13:33

irCAR81 napisal/-a:Jah zdej odvisn za ker avto rabš.
Ti bi vzel za STi pa dal na legacya?
Ja mislu sm za 99ko sam zdej pa vidm ,da majo dejansko tut za legija(možn clo da so dimezije enake,razlikujejo se edin zgorne šalčke,mislm med prvi dvema ter STI različico) :D

Cene pa so enake za vse.

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma
Prispevki: 346
Kraj: Suhorje, brkini

Odgovor Avtor: lupastro » 08. April 2009, 14:11

Ne vem zakaj se bojiš dat obnovit amortizerje?

Vsak, ki je resen ti bo dal garancijo na km in na leta.
Za unega iz gorice vem, da je dal 3 leta oz. 80.000km.

Sem videl, poleg moje micre še celico Carlos Sainz, nissana 300ZX TT in BMW 320 coupe, ki smo se peljali brez problema na obnovljenih, tršanih in 1cm krajšanih amortizerjih.

Cena pa je bila tax še v tolarjih tolko, kot je stal sprednji par amortizerjev za micro.

Sam v pomislek.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 08. April 2009, 14:21

To mislš unga mojsta Vugo?

Kot sm reku se slišu tako dobra kot zelo slaba mnenja o teh obnova , tkod a bo treba mau razmislt.

Bom prbu nekje kšne cene za obnove poiskat :D

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma
Prispevki: 346
Kraj: Suhorje, brkini

Odgovor Avtor: lupastro » 08. April 2009, 14:34

Ja Vugo, sam ta starejši ne ta mlajši.
Tax je bla cena 21.000 SIT + DDV za neproblematične avtomobile.
Zdej je verjetno med 100 in 150€.

Seveda ni pa on edini, sam za njegove izdelke vem, da so bili ok.

Se bojim, da vsi kr sproti pozabljate na garancijo na delo.
Če vam nekdo nekaj naredi servis, mehanik, vulkanizer...vedno imate garancijo na opravljeno storitev poleg garancije na proizvod (če je nov).

p.s. + enega roverja 216 coupe....sem pozabil prejle napisat

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma
Prispevki: 194

Odgovor Avtor: R type » 08. April 2009, 14:34

Obnova pri Vugi načeloma velja kot dobra. Je pa res da večina ni zadovoljna če hoče tršane ali neke progresivne verzije. Na začetku navdušeni, do zime, pol pa niso ziher ali imajo amortizerje ali privarjeno šasijo na kolesa. :7n Mojster baje meša to bolj na oko in pri enih mu raata pri drugih je polomija.

Tako da kar se mene tiče: Vuga za obnovo DA, za kakršno koli modifikacijo pa ne. :zjz

LP
R type

BMW-powah, RWD rules, f**k AWD
Bender napisal/-a: Civic je pac boljsa igracka, tud ko ga teras se nekak smeji in igra zraven medtem ko se mazda zacne jokat in prosit, da jo nehas zlorabljat :wink:

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. April 2009, 15:49

Stvar je taka....

1. ne verjamem da je razlika med:
D2-S07 LEGACY 89~93
D2-S03 IMPREZA GC8(WRX) 97~02
D2-S05 IMPREZA STI 97~02

samo v šalčkah. Avtomobili imajo različno maso in če to ni upoštevano pri izdelavi teh 'podvozij' pol je itak brezveze.

2. če boš dal tršat... pustmo to da ne veš kok ti bo dejansko stršal... ampak kok mu rečt da bo ok? Jst še sam ne vem kako nej bo (okej zdej že mal vem ampak pustmo to), kako nej mojstru dopovem kaj bi rad, pol pa on neki miksa tisto olje pa še sam ne trof niti levga pa desnga enak?

3. Jst mam amortizerje nastavljive po trdoti - prednji imajo 4 stopnje. Na 1. lahko avto precej lahko zaguncaš, če se opreš na vezno pri odprti havbi, na 4. se morš fejst potrudt da ga premakneš. Vozim se na trdoti 1-2... kar je več mi ni všeč - prednji konec gre raje ven, pri zaviranju na neravninah pogosto blokira prednje kolo (abs mam na off). Skratka ni okey.

Najbolj zanimiv del te zgodbe je, da sem zadnjič slučajno opazil da je en amortizer na 1, drug pa na 3. Zgleda da sem se enkrat odločil vozit na 3, pa sem nastavil enega, potem me je pa nekaj zmotilo in sem pozabil na drugega. Ne vem koliko časa sem se peljal s tem.. lahko da tudi več mesecev... Sicer se mi je zdelo na čase da avto noče zadriftat tako kot včasih, pa po mokrem me je malo jezilo da je nos nosilo ven ampak sem bolj sumil, da je to zaradi izrazitejše obrabljenosti prednjih gum...

Osebno bi vzel amortizerje in fedre priznane firme: konkretno eibach za GT - sploh vzmeti Whiteline pohvali hvali. Imajo pa tudi komplet gewinde, sam niso tok nastavljive kot kW. Je pa cena bolj ugodna.

Sigurno je bolš met obnovle kot pa neke stare zjahane... ampak taprava stvar so pa sigurno nastavljivi od priznane firme. In k enkrat to voziš, ti je jasno. :)

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4126
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 08. April 2009, 17:49

Eibachovi fedri (pro street) v navezi z original obnovljenimi amortizerji od GT-jke se dobro obnesejo, razen če hočeš imet bolj gokart variatno (vmes sem imel kW 3way nastavljive). Kar se obnove tiče kontaktirjaj IHI/NEO-ta, amortizer zna marsikaj obnovitin predelat in to kvalitetno, samo za večino ti ne pove, da lahko naredi. Pomaga če poznaš koga, ki ga pozna oz. ve kaj vse lahko naredi.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 09. April 2009, 08:28

Obnove in tršanje amortizerjev sem poskusil pri treh mojstrih (dva sta bila že omenjena). Prvi ni govora nikoli več (bil je sicer tamlad), drugi pa je predrag za to kar naredi.
Mojster v Radomljah pa je najboljša izbira kar se tiče kvalitete in cene. Na Legacyju se mi amortizerji prima obnesejo, pa je avto velikokrat kar obtežen, lega na cesto je b.p..
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 09. April 2009, 08:42

Thomas22 napisal/-a:Na Legacyju se mi amortizerji prima obnesejo, pa je avto velikokrat kar obtežen, lega na cesto je b.p..
Kako maš pa optiko naštelano?

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 09. April 2009, 09:57

Primož potemtakem kar si ti napisu so nastavljivi amortizerji edina opcija ,če bi jst hotu met amortizerje trše(oz kupt ene nove eno stopnjo pod nastavljivimi)?

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 09. April 2009, 10:06

beliblisk napisal/-a:Primož potemtakem kar si ti napisu so nastavljivi amortizerji edina opcija ,če bi jst hotu met amortizerje trše(oz kupt ene nove eno stopnjo pod nastavljivimi)?
Če ti finance dopuščajo, pa če mislš met vsaj še eno leto avto, bi jaz definitivno šel v to.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov