Legacy 2.0 turbo
Legacy 2.0 turbo
Razmišljam o menjavi vozila. Ena možnost je tudi Subaru Legacy Wagon 2.0 turbo l.92-94.
Kaj me zanima??
1. Kdo so bili kupci takšnih avtomobilov (družine, divjaki, mlajši, starejši)?
2. Kakšne so klasične hibe karoserije?
3. Kakšne so klasične hibe motorja in podvozja?
4. Kakšna je notranjost, kar se tiče trpežnosti? (plastika, sedežne prevleke)
5. O porabi ni potrebno izgubljati besed, ker si bom drugače premislil.
6. Naštejte mi vsaj nekaj osnovnih stvari na katere je potrebno biti pozoren pri nakupu.
Vem da ste najbrž o vsem tem že pisali, ampak na dan preživim zgolj kakšno uro ali dve na internetu in dejansko nimam časa iskati vseh odgovorov.
LP Luka
Kaj me zanima??
6. Naštejte mi vsaj nekaj osnovnih stvari na katere je potrebno biti pozoren pri nakupu.
Vem da ste najbrž o vsem tem že pisali, ampak na dan preživim zgolj kakšno uro ali dve na internetu in dejansko nimam časa iskati vseh odgovorov.
LP Luka
Mike Tyson je bil boxer
-
subidu
Evo, jst ti odgovorim na tisto, kar je skupno vsem legacijem teh letnikov:
2. klasične hibe karoserije so; rjavenje pragov, rjavenje prednjih blatnikov (večinoma, ker so bili že kdaj "pošlatani"), tudi zadnji blatniki znajo podleči kakim ljubkim mehurčkom...to je ponavadi to. Potem pa variacije, odvisno od preteklih poškodb
4.Notrajnost; jah, plastika je trda, zato zna včasih kaj pokati, še posebej, ko se pozimi avto "odtaja" - klasični raztezki in skrčki plastike. Občutljive znajo biti stranske vratne tapete, mogoče počene v predelu šraufov, drugače pa večjih problemov ni. Štof šoferjevega sedeža zna biti mal načet ali kar precej, tu pa tam sky malce strgan, odvisno, kok se je na avto pazilo. V amraturki zna kakšna lučka ne goret in bi jo bilo treba zamenjat (pa se vsi tega otepamo, ker je zoprno razdirat tisti predel, če lih ni potrebe za to)
6.Kar se pa nakupa tiče, je pa nekaj povedanega na to temo tule:
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php ... &start=255
2. klasične hibe karoserije so; rjavenje pragov, rjavenje prednjih blatnikov (večinoma, ker so bili že kdaj "pošlatani"), tudi zadnji blatniki znajo podleči kakim ljubkim mehurčkom...to je ponavadi to. Potem pa variacije, odvisno od preteklih poškodb
4.Notrajnost; jah, plastika je trda, zato zna včasih kaj pokati, še posebej, ko se pozimi avto "odtaja" - klasični raztezki in skrčki plastike. Občutljive znajo biti stranske vratne tapete, mogoče počene v predelu šraufov, drugače pa večjih problemov ni. Štof šoferjevega sedeža zna biti mal načet ali kar precej, tu pa tam sky malce strgan, odvisno, kok se je na avto pazilo. V amraturki zna kakšna lučka ne goret in bi jo bilo treba zamenjat (pa se vsi tega otepamo, ker je zoprno razdirat tisti predel, če lih ni potrebe za to)
6.Kar se pa nakupa tiče, je pa nekaj povedanega na to temo tule:
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php ... &start=255
Re: Legacy 2.0 turbo
Glej, avto, če je bilo zanj lepo poskrbljeno, načeloma ne bi smel bit preveč ˝zdelan˝. Notranjost (vsaj pri mojemu), ki je letnik 92 ni prav zelo načeta, tu pa tam pa se le vidi, da ima avto za sabo že 270.000 kilometrov. Turbote so včasih vozili razni družinski atki, ki so imeli občasne izpade tiščanja, ampak moraš računat, da so nekateri zamenjali že veliko lastnikov...CABBY napisal/-a:Razmišljam o menjavi vozila. Ena možnost je tudi Subaru Legacy Wagon 2.0 turbo l.92-94.
Kaj me zanima??
LP Luka
Kar se motorja tiče, ne bi smel bit prav velik problem, če je bilo zanj dobro poskrbljeno. Problem ti znajo delati edino senzorji motorja, ki po toliko letih včasih odpovejo. Pa tudi to zna kontakt sprej zelo dobro rešit. Če ga misliš tiščat, ti svetujem vsaj majhno obnovo podvozja, kako je s tem ti bo verjetno najbolje razložil uporabnik Cheno. Karoserija zna rjaveti na parih mestih, ampak nič takega, kar ti dober lokalni klepar in ličar nebi mogla popraviti.
Kakorkoli že, Legacy turbo je hudičevo dober avto in če si ga lahko privoščiš ti lahko rečem samo go for it. Polovica uporabnikov tega foruma bi ga imela, če ne bi bil finančno toliko požrešen (registracija).
Pa veliko sreče pri nakupu, če hočeš gre lahko kdo od nas s teboj.
Zima kje si?
Kot so že povedali, vse je odvisno od zgodovine avta, ki se bo npr. prodajal in ga boš šel gledat
Turbaki brez problema zdržijo tud 350.000 in več km-jev - potrebno imeti dobro olje in vodo povsod kjer je potrebno
Naša dva subarujevca Bojc T in Kuco T ti lahko več povesta (no ja Kuco še ne ker ga ima cca. 3 tedne).
Kar se delov in vzdrževanja tiče paše v osnovi vse od ostalih razen pri motorju, menjalniku, zadnjem dif-u, zavornih čerljusti pa še kej bi se našlo... bistvene so roke itd... ki lahko kaj kmalu zacvetijo v primeru precenitve voznika in neverjetnih voznih lastnosti
Da pa ne bi bil razočaran je potrebno turbaku kaj hitro odstraniti kak katalizator in povečati obsek izpušne cevi + zadnji lonc kot se šika
Nato kak boost kontroler pa drugo turbino
pred tem pa seveda če se le da zamenjat original bremze za kako konkretno stvar TUKAJ JE NEKAJ uporabnih INFORMACIJ, da pregledaš
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=26
Nadaljni tuning se pa začne pri večjih vložkih v šobe, pumpo, remap itd...
Poraba ja lahko tudi dobrih 10 če se pazljiv in umirjen voznik, za mal več kot dinamičnost in prehitevanja sem ter tja kaj hitro 13+ --- da o začetnih probah sploh ne govorim
Za zimo v kombinaciji z dobrimi zimskimi gumami ultimatna raketna naprava - ne ulovi te nihče --- dobesedno
Naša dva subarujevca Bojc T in Kuco T ti lahko več povesta (no ja Kuco še ne ker ga ima cca. 3 tedne).
Kar se delov in vzdrževanja tiče paše v osnovi vse od ostalih razen pri motorju, menjalniku, zadnjem dif-u, zavornih čerljusti pa še kej bi se našlo... bistvene so roke itd... ki lahko kaj kmalu zacvetijo v primeru precenitve voznika in neverjetnih voznih lastnosti
Da pa ne bi bil razočaran je potrebno turbaku kaj hitro odstraniti kak katalizator in povečati obsek izpušne cevi + zadnji lonc kot se šika
Nato kak boost kontroler pa drugo turbino
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=26
Nadaljni tuning se pa začne pri večjih vložkih v šobe, pumpo, remap itd...
Poraba ja lahko tudi dobrih 10 če se pazljiv in umirjen voznik, za mal več kot dinamičnost in prehitevanja sem ter tja kaj hitro 13+ --- da o začetnih probah sploh ne govorim
Za zimo v kombinaciji z dobrimi zimskimi gumami ultimatna raketna naprava - ne ulovi te nihče --- dobesedno
Na avto.net ga napreč ni. Gre za Legacy Wagon 2.0 Turbo l. 92. Pred mesecem ali dvema se je prodajal za 460.000 SIT in vsaj po slikah sodeč je bil avto tip-top. Mogoče kdo pozna številko 041/685-820?? Nisem kontaktiral lastnika, ker trenutno delam rezervo financ v primeru, da bi bilo že na začetku treba kaj vložiti v avto pa še Passata je treba spraviti od hiše.
Drugače pa hvala za izčrpne informacije. V primeru ogleda kakšnega Legacya pa se bom obrnil na koga od vas da mi svetuje.
LP Luka
Drugače pa hvala za izčrpne informacije. V primeru ogleda kakšnega Legacya pa se bom obrnil na koga od vas da mi svetuje.
LP Luka
Mike Tyson je bil boxer
Če misliš črnega za 460k - ga je kupu Kuco T, glede tip top je tako da je fino ker pozna mene in tale forum (pa Karli z avtodeli), ker mu lahko še marsikaj zrihtamo in povemo kaj in kako je s čim ...
Un tabel z GO registracijo pa ni doživelč novega lastnika saj se je prodajalec premislil o prodaji... treba bo čakat še neki časa, da morda kej pride na net, koliko pa želiš karavana, kajti za enga kvalitetnega sedana TURBO vem
Un tabel z GO registracijo pa ni doživelč novega lastnika saj se je prodajalec premislil o prodaji... treba bo čakat še neki časa, da morda kej pride na net, koliko pa želiš karavana, kajti za enga kvalitetnega sedana TURBO vem
Če ima sedan deljivo zadnjo klop in da gredo noter klaviature dolge cca 150 cm potem je stvar sprejemljiva. Če je možna menjava za tole zadevosubi92 napisal/-a:.........................koliko pa želiš karavana, kajti za enga kvalitetnega sedana TURBO vem
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1036462
kakšno malenkost seveda doplačam, odvisno je vse od ohranjenosti potem smo že blizu sklenitve posla.
LP Luka
Mike Tyson je bil boxer
Malo bom pofilozofiral!wrx555 napisal/-a:Kolk bi pa dal za karavana?
LP R
Če ima avto kolikor toliko znano zgodovino ali da je vsaj zadnji lastnik poskrbel za avto tako kot je treba potem se v primeru menjave lahko pogavarjam med 400-500 EUR doplačila. Jaz namreč kupcu mojega avta podarim 2 kg računov za nakup rezervnih delov in opreme in 20-30 kg zamenjanih, torej rabljenih rezervnih delov in še CD z dokumentiranimi fotografijami obnove ali dodelave.
Če se pogovarjamo pa v gotovini je pa spet vse odvisno od ohranjenosti, s tem da moram potem najprej prodati moj avto.
LP Luka
Mike Tyson je bil boxer
Da se še jst mau oglasm
Avto je res špica edin res predn boš kar kol kupu pa dobr poglej(turbine znajo bit kritične) pa pel ga na kšno turo.Če pa čš se pa loh s kšnim iz naše flote vrjetn namenš da vidš prbližn kok more zadeva letet,ker sm že slišu da se eni pač ne premaknejo nikamor.(prejšn tedn je civic vti nabila enga pred rutarjem
)
Avto je res špica edin res predn boš kar kol kupu pa dobr poglej(turbine znajo bit kritične) pa pel ga na kšno turo.Če pa čš se pa loh s kšnim iz naše flote vrjetn namenš da vidš prbližn kok more zadeva letet,ker sm že slišu da se eni pač ne premaknejo nikamor.(prejšn tedn je civic vti nabila enga pred rutarjem
-
subidu
Sem dobila opozorilo, da s svojimi nasveti preveč "strašim" morebitne kupce, v tem primeru tebe Cabby. Meni se ne zdi, ampak za vsak slučaj naj dodam, da je vse napisano kot v pomoč pri ogledu avta in da so to več ali manj malenkosti, ki so odpravljive in če kupiš avto s to zavestjo, verjemi, boš zelo zadovoljen. Z veseljem sem kupila svojega z vso njegovo zgodovino trkov, poravkov in malih napakic, kajti allinall je to 1A avto in ga ne dam več od sebe. Veliko sreče pri nakupu! 
Mene se pa res ne da prestrašit kar tako, predvsem pa ne odvrnit od nakupa, sploh če si nekaj želim. Edino kar je, da se mi ne da vlagat več toliko v avto kot sem vložil v passata. Ko sem ga pred dvema letoma kupil sem se zaletel v nakup ne da bi se prej prepričal o dejanskem stanju vozila. No iz tega je nastalo cca 720.000 SIT vloženega denarja v obnovo, od tega sta bila nepotreben strošek nakup platišč (70.000 SIT) in zadnje luči (25.000 SIT). Vse ostalo so servisi in rezervni deli. V tem času je bilo prevoženo zgolj 40.000 km. No ja je pa danes avto toliko bolj zanesljiv, samo potrebno je iti dalje zato se tudi odločam za menjavo.subidu napisal/-a:Sem dobila opozorilo, da s svojimi nasveti preveč "strašim" morebitne kupce, v tem primeru tebe Cabby. ..............
LP Luka
Mike Tyson je bil boxer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov