Honda in ostali; tako in drugače
sedaj ce pogledam porabo roverja in alfe, ti lahko povem da ga alfa pelje scatR type napisal/-a: Če bi vozil kako staro zadevo ala iVT bi videl da so gokardi, ki so imeli male stroške vzdrževanja.
Civic type-R je atmosferski stroj z enakomerno razporeditvijo navora. Temu primerno ne čustiš pospeškov, kot jo v turbo avtu. Vendar avto leti in to dobro.
Tako kot VTI. Zelo hvaležen avto, z nizko porabo praktično brez vzdrževanja (zelo poceni) in pospeški, ki ga peljejo med dražje avte.
Vsekakor pa nima nič manj adutov kot ostali japonci.
LP
kar se pa civica tice, je pa vleku nekje tko kt mamin bmw (e39 528i)....no vsaj obcutki so bli taki....pa bi po veh matematikah moral vlect mnogo bolje
in ja strinjam se da FWD ni za nikamor, roverja sem mel samo ker sem ga popolnoma delujocega dobu za beri pisi 15K sit
zdele bo pa tud zame cas da grem ven na kawo....pol pa delat dalje
Ti si samo sliko dal. Kregat se pa niti nismo začeli, so prej admini uletili in prepovedali.
Pa sem imel tako skrbno pripravljen kup izbrane slovenske govorice kot recimo...majmun, trotl,..... :zfj . Zaj pa ne morem uporabit. :zjz . Ah ja. :p3
LP
LP
R type
BMW-powah, RWD rules, f**k AWD
Bender napisal/-a: Civic je pac boljsa igracka, tud ko ga teras se nekak smeji in igra zraven medtem ko se mazda zacne jokat in prosit, da jo nehas zlorabljatink:
BMW ima večji motor in bolj strmo krivuljo navora kot type-R zato se bolj čuti pospešek.birdy napisal/-a:sedaj ce pogledam porabo roverja in alfe, ti lahko povem da ga alfa pelje scatR type napisal/-a: Če bi vozil kako staro zadevo ala iVT bi videl da so gokardi, ki so imeli male stroške vzdrževanja.
Civic type-R je atmosferski stroj z enakomerno razporeditvijo navora. Temu primerno ne čustiš pospeškov, kot jo v turbo avtu. Vendar avto leti in to dobro.
Tako kot VTI. Zelo hvaležen avto, z nizko porabo praktično brez vzdrževanja (zelo poceni) in pospeški, ki ga peljejo med dražje avte.
Vsekakor pa nima nič manj adutov kot ostali japonci.
LP- v povprecju za vsaj 0.5l (IE verzija...fergazer je razred zase)
kar se pa civica tice, je pa vleku nekje tko kt mamin bmw (e39 528i)....no vsaj obcutki so bli taki....pa bi po veh matematikah moral vlect mnogo bolje
in ja strinjam se da FWD ni za nikamor, roverja sem mel samo ker sem ga popolnoma delujocega dobu za beri pisi 15K sit(pa se to sm ga mel max 4 mesce)
zdele bo pa tud zame cas da grem ven na kawo....pol pa delat dalje
Sem imel VTI-ja in res ni dajal občutka pospeškov. Ampak če si dal kakemu za peljat, ki ni bil navajen VTI-ja je bil na začetku ves čas v blokadi in se čudil nabrani hitrosti.... a ne Gorazd.
Pa Rover je Rover, Honda je Honda. Ne gled ena to da je bil kopija Concerto-ta, je bila izdelava neprimerno slabša (od tu veliko poškodbo motorja pri Roverjih).
No pa da ti dam primerjavo v istem razredu. Honda Accord 1994 in Subaru Legacy 1994. Izdelava v notranjosti je pri Hondi bila boljša, občutek materialov je bil boljši, opremljenost je bila boljša etc. Sem imel 1994 Accorda in lahko rečem samo kapo dol.
Gorazd pa pozna predhodnika tega Accorda in lahko sam pove kako je bil za peljat, kako je bil izdelan in koliko opreme je imel za tisti čas.
Smešno mi je da ko tu omenjate Hondo imate vsi v mislih Civica, in ga v glavi primerjate z Legacy-jem. Ostanite znotraj svoje klase.
LP
R type
Bender napisal/-a: Civic je pac boljsa igracka, tud ko ga teras se nekak smeji in igra zraven medtem ko se mazda zacne jokat in prosit, da jo nehas zlorabljatink:
Sam res. Ljudje dostkrat primerjajo napačne razrede med sabo oz tako kot jim paše, da izpade tisto kar želijo bolje.R type napisal/-a:Smešno mi je da ko tu omenjate Hondo imate vsi v mislih Civica, in ga v glavi primerjate z Legacy-jem. Ostanite znotraj svoje klase.
LP
Legacy istega letnika je precej bolj kakovostno narejen kot Impreza.
Če pa gledam kakga Civica 1997 pa Imprezo 1997, sta pa za moje pojme tm tm. Notr je pač pol delov na uč enakih, vse mehko pa k da se bo odlomil... ampak je tako tud po 300k prevoženih. (audi je na začetku trd, k sef, potem pa začne odpadat...)
Pa še to: oba (Civic, Impreza) rjavita po zadnih blatnikih in to jim ne bom nikol odpustu.
Točno tako. Se ve katere adute ima Subaru (govorim o starejših modelih). To je vzdržljivost, malo okvar, poceni nadomestni deli in predvsem odličen 4WD.
Honda pa ima spet svoje adute.
Logično mi je da je vsakemu svoje všeč. Ampak da bom jaz sedaj hvalil Hondo čez vse gore ker sem jo imel se ne bo zgodilo. Tolk ko sem jaz popljuval VTI-ja ko sem bil lastnik ga ni bilo okoli. Ampak definitvno ni bil njegov minus da nikamor ne gre, oziroma ima slabe pospeške.
LP
Honda pa ima spet svoje adute.
Logično mi je da je vsakemu svoje všeč. Ampak da bom jaz sedaj hvalil Hondo čez vse gore ker sem jo imel se ne bo zgodilo. Tolk ko sem jaz popljuval VTI-ja ko sem bil lastnik ga ni bilo okoli. Ampak definitvno ni bil njegov minus da nikamor ne gre, oziroma ima slabe pospeške.
LP
R type
kar se tice notranjosti, se nekje strinjam, da honda vs subi ni neke bistvene razlike
kar se tice vzdrzljivosti, je najbrz veliko odvisno od lastnikov, sam srecujem vec starej subijev kt hond....
rover honda je meni delal brez okvar, kot tudi lastniku pred in za mano (edin modro je kadil in olje pil ce si ga tisal na 8k...)
se 1x povem da me je ta motor v primerjavi z AR75 1.6 (IE in fergazer*) ali AR33 1.5 (IE in fergazer*) razocaral....nc druzga (seveda je govora o performancah, proznosti itd....nc druzga)
*ja vem veliko avtov sm ze mel
ne gre tok zlo slabo tale 528 (ceprav mam ob prehodu 75Turbo -> 528 obcutek da je nepremicnina)
**tukaj je potrebno poudarit da je 528 v lasti MOJE mame ki ga se bolj pogosto kt bi blo potrebno vozi na servis in je avto res v vec kot odlicnem stanju, neglede na 230 al 240k km ki jih ma na grbi(teli 528 radi olje pijejo - no pr nas je vedno nad polovico med min-max pred menjavo)
kar se tice vzdrzljivosti, je najbrz veliko odvisno od lastnikov, sam srecujem vec starej subijev kt hond....
rover honda je meni delal brez okvar, kot tudi lastniku pred in za mano (edin modro je kadil in olje pil ce si ga tisal na 8k...)
se 1x povem da me je ta motor v primerjavi z AR75 1.6 (IE in fergazer*) ali AR33 1.5 (IE in fergazer*) razocaral....nc druzga (seveda je govora o performancah, proznosti itd....nc druzga)
*ja vem veliko avtov sm ze mel
ne gre tok zlo slabo tale 528 (ceprav mam ob prehodu 75Turbo -> 528 obcutek da je nepremicnina)
**tukaj je potrebno poudarit da je 528 v lasti MOJE mame ki ga se bolj pogosto kt bi blo potrebno vozi na servis in je avto res v vec kot odlicnem stanju, neglede na 230 al 240k km ki jih ma na grbi(teli 528 radi olje pijejo - no pr nas je vedno nad polovico med min-max pred menjavo)
Prožnost sma poskusila tudi Gorazd in jaz. Civic VTI vs Legacy 2.2, 4 prestava od tam nekje 60-70 (se ne spomnim več točno). Že takoj od štarta je civic občutno nabiral prednost od nizkih obratov naprej. Tako da prožnost VTEC motorjev je presentljivo dobra, občutki varajo.
LP
LP
R type
Aja Bird ko glih Alfe primerjaš. Se mi zdi nesmisel primerjat Design Alfe z japonci. Kar se mene tiče Alfa po designu notranjosti in zunanjosti vodi že cel čas. Razen 159 kjer je zame osebno, zunanjost prev bolano huda (sploh nos , bi jo kr
), notranjost pa mi je faljena. Je bila 166 in 156 lepša.
LP
LP
R type
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov