Letne pnevmatike
Letne pnevmatike
hmmm pač mam drugi avto pa mam veliko vprašanj
na avtu so nove zimske gume pa jih je skoraj škoda čez leto,,uničevat,, zato me zanima kakšne gume se priporočajo za legacyja 3 generacije... dimenzije bi naj bile 195-60-15 jaz pa razmišljam o kaki 205-60-15 da pač ne bi kje po kakih travnikah, robah in robnikah se nenačrtovano vozo... nekaj sem te gume gledal pa me zanima če ima kdo kake izkušnje z njimi? http://www.avto.net/2004/pnevmatike/ogl ... ID=2630088 se pa opravičujem če je kje drugje kakšna podobna tema odprta ker je nisem našo 
Drži se predpisanih dimenzij (homologacijski kartonček); glede dotičnih gum pa nevem nič. Pri Goodyearu sem gledal za GY Excellence..
Glede na to, da si s tistega konca - pojdi v Vulcota v Radlje,... povej šefu da si subarujevc... nej ti da ene pametne gume za normalen denar; jaz sem bil v soboto gor in sem z nakupom zadovoljen.
Glede na to, da si s tistega konca - pojdi v Vulcota v Radlje,... povej šefu da si subarujevc... nej ti da ene pametne gume za normalen denar; jaz sem bil v soboto gor in sem z nakupom zadovoljen.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
za mojega piše v homologaciji 195/60R15 87V in 205/50R16 87V (sicer ne vem zakaj mora bit V oznaka do hitrosti 240 če pa na števcu npr piše samo 220 pa pustimo podrobnosti
tako da če bi 205-60-15ali205-55-15 gor dal( ne vem tak točno katera dimenzija se dobi) še po mojem ne bi bila velika panika?
@gorazd0 - sem bil glih včeraj v radljah oz malo naprej pa sem se mimogrede oglasil pri njem in sma se tud menla preko motoristov (ker sem jaz tudi motorist) za popust malo pa to....mam sicer tudi eno ugodno varjanto z avstrije,samo moram vedet kaj bi dal gor
@gorazd0 - sem bil glih včeraj v radljah oz malo naprej pa sem se mimogrede oglasil pri njem in sma se tud menla preko motoristov (ker sem jaz tudi motorist) za popust malo pa to....mam sicer tudi eno ugodno varjanto z avstrije,samo moram vedet kaj bi dal gor
Pred kakšnim mesecem so se fantje na forumu razpisali o težavah, če nimaš ustreznih gum. Baje je panika že, če gume nimajo ECE oznake. Če pa se neujemajo dimenzije, potem pa itak ni več pomoči.
Več o tem:
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php ... c&start=15
Več o tem:
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php ... c&start=15
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Če gume oz. platišča niso OČITNO drugačne (npr. 20"), večina policajev ne bo niti pomislila na to, da bi jih šla gledat. Torej panika ne bi bila 'velika'.mgrizold napisal/-a:za mojega piše v homologaciji 195/60R15 87V in 205/50R16 87V (sicer ne vem zakaj mora bit V oznaka do hitrosti 240 če pa na števcu npr piše samo 220 pa pustimo podrobnostitako da če bi 205-60-15ali205-55-15 gor dal( ne vem tak točno katera dimenzija se dobi) še po mojem ne bi bila velika panika?
Če pa imaš nesrečo in naletiš na takega, ki ima slab dan, pa je vseeno, če imaš preširoke 10mm ali 10cm - panika bo enako velika oz. draga.
D.
hmmm glede višine avteja me ne skrbi kaj preveč ker sem mel starega2 generacija 5 cm dvignjenega pa se ni skoraj nič poznalo v ovinkah pa to,samo se mi zdi da tak od kakih 140+km na avtocesti kar zanašalo sem pa tja kako je veter pihno tak sem mel občutek...ne vem zdaj nekaj za kljuko grem na homoligacijo pa bom malo povprašo kako je kaj z gumami pa koliko lahko odstopajo ker 195/60/15 ni glih kaj dosti izbire pa bom dal gor kr 195/65/15 pa če bo treba bom pač homoligiral še gume če ni to tako veliki strošek....bom ta teden malo okol teh ostanov hodo pa bomo videli kaj se da zrihtat
bom probal se ja čim bolj držat tega....kaj pa npr glede hitrosti? v homoligaciji piše oznaka V ki je do 240 km/h pa po mojem v H 210 je dovolj ker na števcu je npr samo 220 napisano koliko pa v resnici leti pa še nisem probal? a lahko glede tega so tudi kake težave ker gume v V oznaki so kar takoj spet dražje?
Glede tega jaz ne bi kompliciral. Izračunaj si povprečno hitrost in boš ugotovil, da sploh ni visoka. Tudi če bi se po avtocesti ves čas vozil, ne bi bilo panike, če bi uporabljal H, S ali T. Ta indeks je povezan tudi z nosilnostjo, se pravi če se voziš sam ali v paru ...
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost