Sklopka drsi

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
bot
Član Subaru kluba
Prispevki: 185
Kraj: Višnja Gora

Odgovor Avtor: bot » 12. Februar 2009, 08:04

Kaj res ni okoli Ljubljane nobenega ugodnega serviseja za Subaruje? :?

Kaj pa je potem boljše Interservice ali Kržič?

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5059
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 12. Februar 2009, 08:08

Jaz nisem ravno iz okolice Ljublajne naredim ti pa vseeno lahko ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
bot
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: bot » 12. Februar 2009, 08:33

Tebe poznam, in če bi imel čas bi se sigurno zapeljal na izlet čez hrib (ali dva).
Nazadnje ko sem bil pri tebi sem se zelo zadovoljen vračal domov. ;-)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 12. Februar 2009, 08:35

DaviiD napisal/-a:Lahko samo vprasanje, zakaj te ne zanima obnova ?

Jaz imam namrec super izkusnje z karbonskimi sinter lamelami:
Kolega je imel v nekem BMWju 1.8 zmontiran 3.5 motor. Sklopka je ostala od 1.8 in jo je unicil v par tednih. Potem smo dali sinter karbonsko in je clovek vozil eno sezono drifta na njej. Pol smo razstavili in na lameli ni bilo skoraj nic videt, razen da je malenkost barvo spremenila, potisna plosca pa je bila modra od tega ko je zarela...
Sej v tem je fora, lahko ti na lamelo prinetajo material, ki je skoraj neuničljiv ampak posledično trpijo vse ostale genitalije okrog nje, se pravi košara, vztrajnik, ležaj...
Včeraj sem vgradil obnovljeno lamelo ampak moram rečt da je imela kolega Jernej srečo, saj so bile na košari še sledi tovarniške obdelave in zaradi tega na testni vožnji ni nobenega tresenja... + en plus dam tudi novejšem sistemu hill holderja... saj je narejen drugače kot pri starih s zajlo in je skoraj polavtomatski- ne rabi kasnejših nastavitev.

BOT-kaj sploh omenjaš IS in Kržiča tuki ;-) :D

Uporabniški avatar
bot
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: bot » 12. Februar 2009, 10:06

subi92 napisal/-a:
DaviiD napisal/-a:Lahko samo vprasanje, zakaj te ne zanima obnova ?

Jaz imam namrec super izkusnje z karbonskimi sinter lamelami:
Kolega je imel v nekem BMWju 1.8 zmontiran 3.5 motor. Sklopka je ostala od 1.8 in jo je unicil v par tednih. Potem smo dali sinter karbonsko in je clovek vozil eno sezono drifta na njej. Pol smo razstavili in na lameli ni bilo skoraj nic videt, razen da je malenkost barvo spremenila, potisna plosca pa je bila modra od tega ko je zarela...
Sej v tem je fora, lahko ti na lamelo prinetajo material, ki je skoraj neuničljiv ampak posledično trpijo vse ostale genitalije okrog nje, se pravi košara, vztrajnik, ležaj...
Včeraj sem vgradil obnovljeno lamelo ampak moram rečt da je imela kolega Jernej srečo, saj so bile na košari še sledi tovarniške obdelave in zaradi tega na testni vožnji ni nobenega tresenja... + en plus dam tudi novejšem sistemu hill holderja... saj je narejen drugače kot pri starih s zajlo in je skoraj polavtomatski- ne rabi kasnejših nastavitev.

BOT-kaj sploh omenjaš IS in Kržiča tuki ;-) :D
Veš kako je to, z avtom praktično nimam težav (prevozil z njim 180.000 km na prav toliko podlage) in zato ne poznam veliko mehanikov. Olje in filtre mi zamenja znanec (prav tako hladilnik, jermene in manšete) za kakšen večji poseg pa rad peljem k mehaniku, ki pozna Subaruje.

Trenutno pa še časa nimam, da bi se kam daleč vozil, in bi vse skupaj rad opravil z najmanjšo izgubo časa. Sklopka zaenkrat še ne drsi, je pa na vijaku za nastavitev zmanjkalo navojev :-)

subi92 hvala za zasebno sporočilo

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 12. Februar 2009, 10:32

Lej če boš rabil kako pomoč oz. izpeljavo lahko urediva. Sej sem post začel pisati vzporedno s Karlijem (pa sm zbrisu ko sm vidu da je tud karli padu vmes) potem se pa nism hotu več umešavat če se že poznata :-P
Sam imam tako prakso, da se avto pusti npr. v petek pri meni v soboto pa se vrneš po avto. Čeprav mi ta vikend in naslednji se pravi 19-22 ne znese.

LP

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost