Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 4
Visja koncna napram ej20 motorju ja, ampak, ce bi pa primerjal oba menjalnika na ej22, je pa bila verjetno nizja, ali se motim?
Pismo sej me to tudi mika, ker edini dve stvari, ki ju pogresam na svojem, zdaj ko je ze skoraj vse porihtano, je malo boljsi pospeski in boljsa svetilnost (luci so nekam temne). Koncna mi ni bistvena.
Kako je pa kaj s porabo v tej kombinaciji, glede na to, da je drugacno prestavno razmerje pa to?
Pismo sej me to tudi mika, ker edini dve stvari, ki ju pogresam na svojem, zdaj ko je ze skoraj vse porihtano, je malo boljsi pospeski in boljsa svetilnost (luci so nekam temne). Koncna mi ni bistvena.
Kako je pa kaj s porabo v tej kombinaciji, glede na to, da je drugacno prestavno razmerje pa to?
S Karlijem je nemogoče debatirat o porabi; še posebej če se vozi po "svoji dolini". 
-edit:
moje mnenje o menjavah menjalnikov itd...
pozabi;
dirkala itak nikol ne boš, za normalno vožnjo je pa sedanji verjetno ok;
Karli se igra, ker se lahko;
ima materjal pri roki, znanje in plac. No, tega zadnjega je še najmanj.
Grmozansky (EJ22 + 2.0 manjalnik) se pritožuje nad vožnjo po AC; previsoki obrati za potovalno hitrost. Nad vožnjo v klance pa mislim da nima pripomb.
-edit:
moje mnenje o menjavah menjalnikov itd...
pozabi;
dirkala itak nikol ne boš, za normalno vožnjo je pa sedanji verjetno ok;
Karli se igra, ker se lahko;
ima materjal pri roki, znanje in plac. No, tega zadnjega je še najmanj.
Grmozansky (EJ22 + 2.0 manjalnik) se pritožuje nad vožnjo po AC; previsoki obrati za potovalno hitrost. Nad vožnjo v klance pa mislim da nima pripomb.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
- Gromozansky
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 410
- Kraj: Rakitna
Vožnja v klanc, pospeški, drift z reduktorjem, in ostale terenske norčije to je vse zakon, sam po avtocesti pa pri okoli 210kmh dosežem blokado
, pa precej glasen je avto pri potovalni hitrosti po AC (zdaj precej manj ker sam izpuh porihtal).
Ampak to ni problem ker se ne vozim dosti po AC.
Ampak to ni problem ker se ne vozim dosti po AC.
EJ22, EJ20G,EJ20
No to je ze zanimiv podatek glede voznje po AC, glede nato, da se precej vozim po njej, res pa, da vec kot 180 (ne pri nas) s tem nisem niti sla.
Gorazd imas prav, naceloma ta moj motor cisto zadosca, edino pri poskocnosti po mestu mu malo zmanjka, pa nisem jaz nek dirkac.
Mogoce pa ga samo kak vakuum matra.
Glede glasnosti sem bila navajena kar nekaj let Remusa, zdaj koncno spet lahko uzivam v muziki (zarohni samo, ko je treba, drgac pa prede).
Gromozansky kaj pa poraba prej in sedaj?
Gorazd imas prav, naceloma ta moj motor cisto zadosca, edino pri poskocnosti po mestu mu malo zmanjka, pa nisem jaz nek dirkac.
Mogoce pa ga samo kak vakuum matra.
Glede glasnosti sem bila navajena kar nekaj let Remusa, zdaj koncno spet lahko uzivam v muziki (zarohni samo, ko je treba, drgac pa prede).
Gromozansky kaj pa poraba prej in sedaj?
- Gromozansky
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 410
- Kraj: Rakitna
Zanimivo, da jaz največ kilometrov naredim s petrolovim bencinom in to 95 oktanskim iz pumpe na trzinski obvoznici (1 križišče naprej od brnčičeve v smeri trzina). Niti OMV-jev 100 oktanc niti agipov 98 avtu nič ne dodata, s 95 od teh dveh firm pa naredim kr dost manj kilometrov.
Najslabši bencin (očitno preveč smeti in vode) pa sem dobil na petrolu na šmartinki - zraven glavnega vhoda v BTC. S tistim bencinom pa je avto kr orenk trokiral.
Jan, na katerem agipu si tankal, da grem probat tja tankat, ker na letališki agip in omv nista tista - sprobano v večih tankih zapored, pa resnično naredim manj kilometrov.
Očitno je tukaj najbolj ključno koliko čiste so cisterne in koliko vode vsebuje kak bencin, ker za tega na trzinski obvoznici vem, da je 3 leta nazaj, ko je pumpo prevzel dal sčistit komplet cisterne in vso vodo ven, pa potem je prve 3 tovornjake z bencinom zavrnil, ker naj bi vsebovali preveč vode in so mu že na petrolu začeli težit, da kaj se pa gre.
Najslabši bencin (očitno preveč smeti in vode) pa sem dobil na petrolu na šmartinki - zraven glavnega vhoda v BTC. S tistim bencinom pa je avto kr orenk trokiral.
Jan, na katerem agipu si tankal, da grem probat tja tankat, ker na letališki agip in omv nista tista - sprobano v večih tankih zapored, pa resnično naredim manj kilometrov.
Očitno je tukaj najbolj ključno koliko čiste so cisterne in koliko vode vsebuje kak bencin, ker za tega na trzinski obvoznici vem, da je 3 leta nazaj, ko je pumpo prevzel dal sčistit komplet cisterne in vso vodo ven, pa potem je prve 3 tovornjake z bencinom zavrnil, ker naj bi vsebovali preveč vode in so mu že na petrolu začeli težit, da kaj se pa gre.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Tud jaz. Sicer OMVjeve stotke tam nisem probaval, ampak z Agipovo 98ko z Letališke je bla katastrofalna poraba.nebivedu napisal/-a:...ker na letališki agip in omv nista tista - sprobano v večih tankih zapored, pa resnično naredim manj kilometrov
Ko smo že ravn pri vodi v bencinu... Kaj pa potem človek s tankom nardi? Vse to razno sranje se nekje mora nabirat?
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov