Servis Outback
-
asterix101
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 25
Servis Outback
Pozdravljeni,
Pred kratkim sem kupil Outbacka 2.5 AT letnik 2004. Avto je bil pripeljan s Španije in je bil do 93.000 km redno servisiran. Trenutno ima avto dobrih 104.000 km in je na vrsti servis. Prvo bi prosil, če mi lahko kdo napiše kaj vse je potrebno pri teh km menjati/servisirati in cca. koliko tak servis pride (pomoje bi ga dal kar na Vrhniko Krzicu). Menjal bi tudi olje v menjalniku.
Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.
LP
Pred kratkim sem kupil Outbacka 2.5 AT letnik 2004. Avto je bil pripeljan s Španije in je bil do 93.000 km redno servisiran. Trenutno ima avto dobrih 104.000 km in je na vrsti servis. Prvo bi prosil, če mi lahko kdo napiše kaj vse je potrebno pri teh km menjati/servisirati in cca. koliko tak servis pride (pomoje bi ga dal kar na Vrhniko Krzicu). Menjal bi tudi olje v menjalniku.
Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.
LP
-
asterix101
- Uporabnik foruma
-
asterix101
- Uporabnik foruma
Hvala za informacije.
Še to me zanima:
- Kdaj je predvidena menjava (po servisni knjigi) za jermen? Na ameriškem forumu sem zasledil 105.000 milj.
- Kakšna olja naj uporabim za motor, menjalnik, oba diferenciala? Na ameriškem forumu se za motor lahko uporabi različna olja, vsi se nekako nagibajo na 5W-30, ki naj ne bi bil sintetičen. Za menjalnik je velikokrat omenjen Mobil1, ki ga tu ne preferirate. Zasledil sem tudi, da naj bi bilo olje za tranny po specifikaciji Dexron III. Verjetno gre isto olje kot za tranny tudi v diferenciala?
Vnaprej hvala!
Še to me zanima:
- Kdaj je predvidena menjava (po servisni knjigi) za jermen? Na ameriškem forumu sem zasledil 105.000 milj.
- Kakšna olja naj uporabim za motor, menjalnik, oba diferenciala? Na ameriškem forumu se za motor lahko uporabi različna olja, vsi se nekako nagibajo na 5W-30, ki naj ne bi bil sintetičen. Za menjalnik je velikokrat omenjen Mobil1, ki ga tu ne preferirate. Zasledil sem tudi, da naj bi bilo olje za tranny po specifikaciji Dexron III. Verjetno gre isto olje kot za tranny tudi v diferenciala?
Vnaprej hvala!
- glede jermena - mislim, da je kar ostalo na 100.000km; lahko pa preveriš na servisu (in sporoči kaj si izvedel);
v menjalnik pa gre:
- olje v motorju more ustrezat API SJ, SH ali SG specifikaciji; 10W40 ali 5W40;
Tule najdeš PDF - navodila za svoj wagon
v menjalnik pa gre:
Ne pozabite zamenjat filtra pri menjalniku.gorazd0 napisal/-a:po priročniku/navodilih za uporabo:
menjalnik (9.3litra) - "Dexron II” ali “Dexron III” ATF (automatic transm. fluid), pr. in z. dif (1.2 + 0.8 litra) pa API GL-5 (Shell SL).
- olje v motorju more ustrezat API SJ, SH ali SG specifikaciji; 10W40 ali 5W40;
Tule najdeš PDF - navodila za svoj wagon
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Tole so meni priporočili za mojega Outabacka H6-3.0 s 4-stopenjskim avtomatskim menjalnikom v švicarski Subaru avtohiši:
http://www.ebneter-ag.ch/
Avtomatski menjalnik: ATF Dexron III
Diferenciala: Hypoidoel GL5 80W90
Beim Outback ist eine Viskosperre im Hinterachsdiff. vorhanden. Es muss aber kein LSD Oel verwendet werden, da die Sperre ein in sich geschlossenes System darstellt.
Prevod: Outback ima LSD zaporo diferenciala zadaj, ni pa za diferencial treba uporabiti LSD olja, ker je ta zapora zaprt sistem.
http://www.ebneter-ag.ch/
Avtomatski menjalnik: ATF Dexron III
Diferenciala: Hypoidoel GL5 80W90
Beim Outback ist eine Viskosperre im Hinterachsdiff. vorhanden. Es muss aber kein LSD Oel verwendet werden, da die Sperre ein in sich geschlossenes System darstellt.
Prevod: Outback ima LSD zaporo diferenciala zadaj, ni pa za diferencial treba uporabiti LSD olja, ker je ta zapora zaprt sistem.
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
-
asterix101
- Uporabnik foruma
Evo servis sem naredil pri Kržiču, stal me je pa 750 EUR. Menjali so:
- zobati jermen
- napenjalce
- mikro filter
- mikro jermen
- olje v motorju + filter
- olje v menjalniku + filter
- olje v obeh diferencialih
- 4,5 ure dela
Največjo razliko je bilo občutiti pri AT menjalniku, ki sedaj dela odlično. Delo je bilo narejeno kot smo se dogovorili.
- zobati jermen
- napenjalce
- mikro filter
- mikro jermen
- olje v motorju + filter
- olje v menjalniku + filter
- olje v obeh diferencialih
- 4,5 ure dela
Največjo razliko je bilo občutiti pri AT menjalniku, ki sedaj dela odlično. Delo je bilo narejeno kot smo se dogovorili.
-
asterix101
- Uporabnik foruma
-
asterix101
- Uporabnik foruma
Kržič je pooblaščen, sem prav to vprašanje tudi njim zastavil. Bil sem tudi presenečen, kako velik objekt imajo.BMW_rok napisal/-a:Lahko pogledaš še ceno menjave olja v avtomatskem menjalniku in obeh diferencialih?
Zanima me še, če je Kržič pooblaščeni serviser?
Pri meni so zamenjali 5,5l olja, kar je naneslo nekaj manj kot 120 EUR, filter okoli 50 EUR + delo. Hotel sem narediti tudi dvojno menjavo olja v menjalniku, torej novo olje notri, se zapeljati in ponovno zamenjati, vendar je bilo že ob prvi menjavi olje povsem brezbarvno. Pomoje bom čez 15k, torej naslednji servis še enkrat menjal olje v menjalniku.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost