Montiral AR in odklopil lučko na stropu s stikala na vratih

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma
Prispevki: 346
Kraj: Suhorje, brkini

Montiral AR in odklopil lučko na stropu s stikala na vratih

Odgovor Avtor: lupastro » 15. Januar 2009, 15:53

Torej govorim o legacyju 94 letnik, 3. generacija. In govorim o tisti bralni lučki pri vzvratnem ogledalu.
Ko sem zmontiral not autoradio...sem se neki zezal zaradi predhodne instalacije.....sem ugotovil, da mi ne delajo več stikala za to lučko pri vratih. Na knof pa lahko vžgem lučke.
Sem napol razdrl armaturko, ker sem izgubil konektor od antene za pepelnikom. Je tam noter kakšen konektor mogoče?

Kakšen predlog?
Hvala vnaprej.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 15. Januar 2009, 17:35

A se ti je iztaknil in ti je v rokah ostalo cca. 30 cm antenskega kabla?

Če ja, pol ga lahko prklopiš nazaj na levi strani tunela, ampak mislim da morš podret sredinski del konzole - tisti spodnji, med sedeži. Tam maš pol en šop kablov, pa plastičn kanal od prezračevanja, za katerim mora bit še en konektor od antene...

Kar se tiče pa lučk v kabini, pa mal poglej, sigurno je kakšn kabl prekinjen...

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: lupastro » 15. Januar 2009, 17:38

ja unih 30m kabla se mi je istaknilo :P hehe

sem zdej šel še enx pogledat....imam en pomislek...a se une bralne lučke pri odprtih vratih sploh prižgejo? Ker tam nimam (vsaj ne, da bi vedel) iztaknjenega nobenega konektorja :(

Pa še en problem imam. Gretje zadnje šipe in bočnega ogledala mi ne dela. Ko vklopim gretje se na stikalu prižge lučka, vendar nič ne odtaja. Sem pomeril žičke na zadnji šipi, kjer bi moralo biti na sredini 6V, na robu pa 12V pa ni napetosti...spljoh :(
Kje se nahaja ta rele od tega grelca?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 15. Januar 2009, 17:40

Tudi meni je že ostalo v roki tistih 30 cm antenskega kabla; zadevo je trajno rešil ducktape.

Glede bralne lučke - meni se (v tem in v starem) prižge samo centralna luč - na sredini strehe;

Za rele - pojma nimam; "nekje v armaturi" - sledi kablom :-)
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 15. Januar 2009, 17:45

Jst sm prvič prav debelo pogledal tist kabl... WTF?? :shock: Pa mi dooolg časa ni ratal najdt konektorja, dokler mi ni enkrat naključno v roke padu...

Drgač pa ma Gorazd prav, pr odprtih vratih se pržge samo tista lučka na sred strehe. Bralne pr vozniku se res ne...

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 15. Januar 2009, 19:43

NoFEAR napisal/-a: Drgač pa ma Gorazd prav, pr odprtih vratih se pržge samo tista lučka na sred strehe. Bralne pr vozniku se res ne...
jp jp

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 15. Januar 2009, 20:32

Odstrani stikala pri vratih in preveri stik z maso. Mogoče se ti je že nabrala rja ali pa je s stikalom kaj narobej (počil, zaščitna guma je vmes,...).
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: lupastro » 16. Januar 2009, 09:30

O pismo...sem mislil, da se une bralne tudi vklopijo...sem kar paniko zagnal :(
Dobro to smo potem rešili, bralne lučke se ne vklopijo pri odprtih vratih :P
Hvala vsem za poste :)

Bi še za gretje zadnje šipe prosil malo pomoči (gorazd0 hvala za namig :) ). Če mogoče kateri ve prav mesto tega releja.
Dejanski vklop zadnjega gretja nima nič veze z lučko na stikalu, če prav zastopim to zadevo. Lučka na stikalu se prižge, ker naj bi stikalo spustilo tok naprej do releja in tle se funkcija te lučke tudi konča?

BTW....sem opazil, da najhitreje prideš do konektorja za AR pri sovoznikovem predalu, do antenskega konekotrja pa sam vzameš ven ohišje kamor se vpne AR in sežeš za pepelnik z roko. Meni je tko uspelo.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov