Impreza GT-vprašanje

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 10. December 2008, 22:50

Z mojga vidika je.
Se pa da zadevo rešit na več načinov, obstajajo HW škatlce, ki potem na piggyback način predvžig zrelaksirajo, če pride do klenkanja, pa obstajajo progyji, ki preko PC-ja avtomatsko štelajo predvžig (morm še sprobat).

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 11. December 2008, 09:42

Sam še več črnih škatel, ki lahko crknejo.

Uporabniški avatar
rokyluk
Uporabnik foruma
Prispevki: 123
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Avtor: rokyluk » 23. December 2008, 20:55

Zanima me na kolk konjičkev se da pridt s tem motorjem z minimalnim vložkom oziroma money -value...
Zanimam se namreč za nakup tiste srebrne impreze... kako je s prenosi... iz izkušenj me zanima če se fajn pogreša zapora diferenciala?
Oziroma kaj pogrešate na tem avtu da bi lahko bilo bolje.
TNX

LP Rok
"Mislis, da obstaja neka meja.Ko se je dotaknes, se nekaj zgodi.Šele tedaj ves, kje je tvoja meja."--->Ayrton Senna da Silva

Winners are simply willing to do what losers won't

Dai Nippon

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 24. December 2008, 00:40

flat4 napisal/-a:100 oktanski bencin je bolj odporen na vžig brez iskre (klenkanje), kot recimo 95 oktanski. Ima pa 100 oktanc močnejšo in hitrejšo eksplozijo, ko se vžge.
Nima - vsaj ne ta, ki ga na običajnih črpalkah točijo... Več oktanov = počasnejše gorenje.

Kakšna super-duper racing goriva so morda drugačna, a so tudi temu primerno draga.

D.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 24. December 2008, 07:34

Kar se slabosti tiče
The WRX is a poor handling car with great grip. In a pure sense it does NOT handle well, but is saved on the limit by its all wheel drive. It will not please WRX owners to know that the WRX is consistently knocked off at the race track (tarmac) by 200SX's and many others, but they lead on the dirt. Again, more grip than handling. The WRX really tested the original design because of its enormous acceleration. As any WRX owner will confirm , powering out of corners means nose up and loads of understeer as the weight shifts to the rear and the front tyres scrub for traction.

In ko se navadiš na avto ugotoviš da je to PREKLETO res.

Špero ima zadaj, spredaj ne. Občasno se pogreša spredno.

Kar se konjičev tiče velja skoraj za vsak letnik GT-jke drugače. Za tvojega velja podobno kot moje:

Level 1 260-280 bhp

Full Decat or Sportscat exhaust from turbo back 2.5 or 3” bore
Walbro 255 l/hr uprated fuel pump
K&N Panel filter and resonator delete.
Standalone Apexi Power FC Fully Mapable ECU with 4 x Boost/Power settings in-car adjustable

Level 2 290-310 bhp

Full Decat or Sportscat exhaust from turbo back 2.5 or 3” bore
Standalone Apexi Power FC Fully Mapable ECU with 4 x Boost/Power settings in-car adjustable
Apexi induction system
High Flow multi spray fuel injectors 550cc (380cc as std)
AFP 04-H custom ported Turbo
Uprated turbo to intercooler 'Y' pipe
NGK PFR 7B uprated spark plugs

Level 1 bi te prišel tam 1200-1500€, Level 2 pa 2500-3000€.. lahko pa seveda manj če dobiš stvari ceneje oz še več če gre kaj narobe.

Potem imaš še:
Level 2(a) 300-320 bhp - še mal hujša turbina (cca 800€)
Level 3 360-390 bhp - tukaj pa že trpi menjalnik, pa še IC rabiš tak ki je v prednjem odbijaču,....
Full Decat exhaust turbo back 3” bore
Tubular exhaust headers and flow matched uppipe
Stand alone fully mapable SimTek ECU with twin maps, permitting use of different fuels or octane booster
and elimating the original MAF sensor which is limited to approx 350 bhp
Apexi Induction System
High Flow multi spray fuel injectors 550cc
AFP 05-20G custom turbo charger.
Fuel Lab turbo specification fuel pressure regulator with fitting kit & gauge
STI Version 7/8 TMIC & matching undertray
0r
Front mount intercooler
NGK PFR 7B uprated spark plugs

Sam sem se kar nekaj časa slinil na vseh teh specifikacijah, na koncu pa zaokrožil, da bom raje imel stalno nove gume, nove bremze in zgledno vzdrževan avto s stock konjenico kot pa da se grem tole pol mi pa niti noben ne bo znal pomagat če bo šlo kaj narobe. Če samo primerno zapreš wastegate + drug downpipe brez cat-a prideš pa že na 250 hp.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 27. December 2008, 14:35

Na moji GT-jki pušča cev servo volana, ne veliko pa vendar me zelo moti. Pušča v delu, če gledamo iz posode, kjer se naliva olje, proti servu na delu kjer gumijasta cev preide na kovinsko cev. Vem, da se da obnoviti zadevo, vendar bom cel teden brez avta.

Ali ima kdo izmed vas te cevi, torej cevi od posode do serva, na lagarju.

Hvala

lp

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 27. December 2008, 15:21

daj pod kupim-prodam, se bo lažje opazlo, če kdo ma.
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 27. December 2008, 15:57

flat4 napisal/-a:daj pod kupim-prodam, se bo lažje opazlo, če kdo ma.

Rečeno storjeno.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 06. Februar 2009, 20:39

Eno tako splošno vprašanje - kolikšna je neka 'povprečna' življenjska doba EJ20T motorja, če človek ne bi rad kaj preveč popravljal, ampak bi se raje vozil?

Je 200000km že dosti (pa pustimo zdaj razna ekstremna divjanja ipd.)?

D.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 06. Februar 2009, 23:42

Ircarju še ni motor crknil, zame je to zelo dober dokaz vzdržljivosti. Jes imam čez 200k na števcu samo ne vem koliko teh kilometrov je imal avto 300konjev (cca 50% več od stock) niti kako je bil vožen prej, pri meni mu ni ravno hudega.
Drgač pa glede na to, da je precej naših vozil iz tujine in ne poznamo zgodovine težko rečt. Se bo ap verjetno tudi kak 1. lastnik našel, da pove svoje mnenje.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 07. Februar 2009, 13:08

danci1973 napisal/-a:Eno tako splošno vprašanje - kolikšna je neka 'povprečna' življenjska doba EJ20T motorja, če človek ne bi rad kaj preveč popravljal, ampak bi se raje vozil?

Je 200000km že dosti (pa pustimo zdaj razna ekstremna divjanja ipd.)?

D.
Moja ma 270k pa še zmer dela. :P

Uporabniški avatar
skyline
Uporabnik foruma
Prispevki: 206

Odgovor Avtor: skyline » 07. Februar 2009, 13:11

in recimo ircarjevih 50.000km je enako 100.000km normalne vožnje :-)
GF8

Uporabniški avatar
DaviiD
Član Subaru kluba
Prispevki: 244

Odgovor Avtor: DaviiD » 01. April 2009, 00:15

Ok, Imprezo GT '97 (EJ20G) imam, imam pa tudi par vprasanj:

1.) Prodajalec mi je rekel, da je bil servis (jermeni tudi) narejen pred kratkim in zamenjane gumice na zavornih celjustih. Preventivno sem zamenjal filter zraka in ugotovil da ni bil menjan (ne samo da je bil zaprasen v nulo, ampak ga je ze zacelo vlect iz okvirja v MAF - ni bil vec raven). Ko sem menjaval zavorne ploscice sem ugotovil da tudi gumice niso bile menjane, ker jih na eni strani prakticno vec ni bilo. No, to sem uredil. Jermen sem pogledal (snel plastiko na eni strani) in se mi je zdel dokaj nov - ni vidno poskodovan - edino na zgornji strani (kjer ni zobcov) se tu pa tam vidijo neki fleki. Fora pa je tudi v tem, da se mi zdi da se spredaj nekaj oglasa. Zelo podobno kot se oglasa vodna pumpa, ce prevec naspanas jermen (ampak vodna pumpa se slisi samo ko se avto segreje, tukaj pa se ze od hladnega). Je normalno da ima ta motor taki "zzzzz" zvok zraven (bom probal posnet) ? Kako je misljeno pri menjavi jermena - je praksa da se menja samo jermen ali tudi vsi spanerji in vodna pumpa zraven ? Ko vzamem jermen dol kolesca na odmicnih stojijo, ali se vsaka zavrti v svojo smer (pri alfi 33 16V se zavrtijo, samo tam je za vsako stran jermen posebej, pa lahko z eno roko spanas kolico medtem ko z drugo nataknes jermen - vseh 4 pa ne morem drzat sam) ?

2.) Na sovoznikovi strani nekje na pokrovu glave pusca olje (na izpuh, pol mi pa smrdi not ko mam ventilacijo vsaltano). Gre pokrov sneti, brez da snamem glavo (torej ali je mogoce glava prisraufana cez pokrov) ? Gre sneti samo pokrov, brez da karkoli prckam pri odmicnih, zobatem jermenu, ... ? Sprasujem zato, ker bi zdaj najprej zamenjal jermen, to pa bi pol enkrat ko bom imel vec casa - me ne moti tolko. Samo ce morem vse dol jemat pol se enkrat se mi ne splaca 2x delat.

3.) Koliko je serijski boost na tem motorju ?

4.) Na koliko lahko dvignem boost na tem motorju, glede na to da nima kovanih batov ?

5.) Koliko boosta pusti elektronika, preden rece da ima dovolj ?

6.) Nameravam zamenjati elektroniko za MegaSquirt, pa me zanima ce ima kdo doma kak pokvarjen ECU za to zadevo ? Rabil bi samo konektor za kaksno simbolicno ceno, da si lahko potem naredim adapter.

7.) Ima kdo mogoce serijsko mapo vziga za ta motor ?

To bi bilo zaenkrat vse :) Hvala za odgovore :)

Uporabniški avatar
DaviiD
Član Subaru kluba
Prispevki: 244

Odgovor Avtor: DaviiD » 01. April 2009, 00:17

Aja, se to:

8.) Kaksna je tocno razlika med STI motorjem in obicnim WRX ? Vem da vecji turbo in druga elektronika, ampak kaj tocno je vse razlike v samem motorju ?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617

Odgovor Avtor: gorazd0 » 01. April 2009, 00:20

ad2 - ja, pokrovi ventilov grejo posebej dol; potrebuješ tesnilo za pokrov + tesnila vijakov; lahko kupiš na komad,...

ostalo bojo pa ostali... fuel cut je mal čez 1bar če se prav spomnim; serijsko okol 0.7bar?

ad8) kokr vem vse; od batov naprej.. glave, odmične,.. blok je pa mislim da isti (2.0);

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov