Zimske gume za Imprezo STi, GT...
Ja včasih tud kkšn WRC pogledamo....Doberman napisal/-a:Ja, pametnjakoviči... sam sem imel pozimi vedno 215 gor... enako tudi tisti, ki res obvladajo - Kržič, Jeram, Logar ...
205? A mal preveč WRC gledate?![]()
P.S.: Štrumf... komaj čakam, da vidim fotke te zverine
Je pa dejstvo, da je za zimske gume priporočljiva ožja dimenzija gum...
In kako je šlo z 215 v kakšen zasnežen klanc??
Ja sej mogoče si pa lahko prvošjo širše gume ravno zato, ker obvladajo....
Ima še kdo kej izkušenj 215/205??
Tle se mi zdi, da se je začel mal mešat STI pa GT. So čist druge dimenzije. GT ma 15 oz 16 col, STi pa 17 oz 18 col in verjetno tud mal širše gume
. Kolkrat se boš pa dejansko vozu z STi po snegu?
Za sneg valjda čim ožje, sam dejstvo je da se večina po zim vseeno voz po suhem, razen če nisi res nekje v hribih in se ne spluž nikol oz. če hočeš rit po snegu, kokr velik subarujevcev tle (gle slike v drugi temi), ampak večinoma ne z Imprezami turbo.
Za sneg valjda čim ožje, sam dejstvo je da se večina po zim vseeno voz po suhem, razen če nisi res nekje v hribih in se ne spluž nikol oz. če hočeš rit po snegu, kokr velik subarujevcev tle (gle slike v drugi temi), ampak večinoma ne z Imprezami turbo.
Tako je. Torej za GT širina 205, za STI širina 215.pito napisal/-a:Tle se mi zdi, da se je začel mal mešat STI pa GT. So čist druge dimenzije. GT ma 15 oz 16 col, STi pa 17 oz 18 col in verjetno tud mal širše gume. Kolkrat se boš pa dejansko vozu z STi po snegu?
Nooo... a sem vam lepo rekel...gase napisal/-a:ja res je, po homologaciji ima Sti za zimske gume dve dimenziji: 215 45 17 ali 225 45 17
Na STI-jki se z 215 res zelo lepo pelje... svetujem še ježevke (vsaj za sprednji pnevmatiki) za največje užitke na snegu...
To morš res zlo dobr znat pelat, da zvozš vse ovinke na ogromnem parkirišču idealno.Doberman napisal/-a:Prejšnjo zimo so bili največji užitki na ogromnem parkirišču, ko je zapadlo kašnih 15 cm snega...
Nebi reku, če bi omenu kako gorsko turo ali kaj podobnega. Sam na parkingu bom dal še jst svomu 5 letnmu bratcu mal za pelat (k bo star 10).
Eh no... meni so bili pač na parkingu super občutki, ko sva s 3-letnim sinom osmice risala in drsela vsepovprek... je tamali kar predel od ugodja... na kakšno gorsko cesto smo pa tut šli trenirat... samo je bilo lani snega precej malo...irCAR81 napisal/-a:To morš res zlo dobr znat pelat, da zvozš vse ovinke na ogromnem parkirišču idealno.Doberman napisal/-a:Prejšnjo zimo so bili največji užitki na ogromnem parkirišču, ko je zapadlo kašnih 15 cm snega...
Nebi reku, če bi omenu kako gorsko turo ali kaj podobnega. Sam na parkingu bom dal še jst svomu 5 letnmu bratcu mal za pelat (k bo star 10).
- TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 1144
- Kraj: Zraven soseda
Doberman napisal/-a:na kakšno gorsko cesto smo pa tut šli trenirat... samo je bilo lani snega precej malo...
Koda: Izberi vse
Ja, pametnjakoviči... sam sem imel pozimi vedno 215 gor... enako tudi tisti, ki res obvladajo - Kržič, Jeram, Logar ... kar se pa gum tiče, jazt sem imel dunlop 205/55/16 in bridgestone blizak enako dimenzijo...in bom tko reku..dunlop je v snegu in mokrem mnogo boljši, edin v suhem je mal bolj žvakast od bridgestona....
aja..se je pa blizak malo bolj nucal
Bom kar tole temo uporabil. Torej, trenutno imam zimske gume Goodyear Eagle Ultragrip s katerimi sem mislil še to zimo odpeljat, pa sem v teh deževnih dneh ugotovil da se bom prej ali slej nekam skantal. Občutek na volanu je tak, kot da kolesa nimajo stika s podlago, včasih mi cel avto začne bočno drset, pa vozim po omejitvah za drugimi vozili. Namreč gume so stare 5 let in se mi zdijo tudi precej trde, kljub temu da je profil še skoraj ves in imajo za sabo zelo malo kilometrov. Torej problem je verjetno v gumah.
Zdaj me pa zanima, katere zimske gume mi priporočate, da so kvalitetne, na takem avtu namreč ne mislim z gumami šparat. Katere pa imate vi na svojih Imprezah, oziroma katere so sploh primerne za tak avto? (wrx) Dimenzije bodo 215/45/17, to je ziher. Moram pa čimprej nekaj nabavit, ker se trenutno z drugim avtom vozim, ki ga bom moral kmalu vrniti.
Zdaj me pa zanima, katere zimske gume mi priporočate, da so kvalitetne, na takem avtu namreč ne mislim z gumami šparat. Katere pa imate vi na svojih Imprezah, oziroma katere so sploh primerne za tak avto? (wrx) Dimenzije bodo 215/45/17, to je ziher. Moram pa čimprej nekaj nabavit, ker se trenutno z drugim avtom vozim, ki ga bom moral kmalu vrniti.
EJ257, FB25
V tvoji dimenziji nimaš kaj dosti izbire, tule si poglej recimo en test (od mnogih) prva polovica je za kupit... http://www.motorevija.si/datoteke/z-tabela-205-07.gif
Jst imam Uniroyalke MS+66 in sem zaenkrat po sprobanem v dežju in snegu zadovoljen, samo močno dvomim, da jih boš dobil v tvoji dimenziji...nova guma ti bo pa itak skoraj vsaka dobra, skoraj zagotovo boš zadovoljnen vsaj na začetku če izbereš med proizvajalci, ki so kvalitetnejši, torej poznane firme.
Čung li, vse kar ima več kot tri X e v imenu, ter podobni Linguji odpade
Sicer sem pa link zato prilepil, ker itak pri gumah vsak hvali tiste ki jih ima, težko pa boš dobil neko pravo oceno, ker vsi vozimo zelo različno, kar je za ene počasi je za druge hitro itd...zato se je včasih dobro zgledovat po opravljenih testih...
Jst imam Uniroyalke MS+66 in sem zaenkrat po sprobanem v dežju in snegu zadovoljen, samo močno dvomim, da jih boš dobil v tvoji dimenziji...nova guma ti bo pa itak skoraj vsaka dobra, skoraj zagotovo boš zadovoljnen vsaj na začetku če izbereš med proizvajalci, ki so kvalitetnejši, torej poznane firme.
Čung li, vse kar ima več kot tri X e v imenu, ter podobni Linguji odpade
Sicer sem pa link zato prilepil, ker itak pri gumah vsak hvali tiste ki jih ima, težko pa boš dobil neko pravo oceno, ker vsi vozimo zelo različno, kar je za ene počasi je za druge hitro itd...zato se je včasih dobro zgledovat po opravljenih testih...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov