Prosim pomagajte mi poiskati (ukradeni) avto!

Zanimivo in koristno znanje
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba
Prispevki: 1855
Kraj: Kranj

Prosim pomagajte mi poiskati (ukradeni) avto!

Odgovor Avtor: Psssiho » 08. December 2008, 01:00

Probal bom na kratko povedati za kaj se gre.

Avgusta je minilo 1 leto odkar sem prodal avto in sicer vsem starim forumašem dobro znani:

Subaru Legacy turbo katerega lasnik je bil Bojč T

Finta je pa v tem, da sem avto prodal NA OBROKE. vse lepo in prav, ženska mi plača 1. obrok kot dogovorejeno.

Naslednje obroke mi ni plačala, vedno znova je najdla izgovor, samohranilka, otroci, kriza ipd.
v pogodbi je pa bilo zapisano, da če zamudi s katerikoli obrokom imam pravico vzeti avto in obdržati vplačani denar.

Največji problem je pa to, da ta ženska kot bi zginila iz zemljine oble, ne stanuje več na naslovu kateri je bil zapisan kot njeno prebivališče, številka na katero je bila dosegljiva ne obstaja več, jasno obrokov ne plačuje.

Šli smo povprašati na policijo kaj se da narediti in so povedali da se oni s takimi primeri ne ukvarjajo in naj najamemo privat detektiva oz. odvetnika. Kot zanimivost so še dodali, da je tudi oni iščejo in če jo slučajno mi najdemo prej kot oni naj jih obvestimo. . . mislm...

Avto naj bi bil nazadnje na popravilu v Vrhinki pri nekem avtomehaniku, zaradi okvare menjalnika. Sklepamo, da ta ženska ni imela denarja za tako popravilo in avto še vedno leži nekje na dvorišču pri nekem avtomehaniku v Vrhniki.

Zato sem se pa obrnil na vas, če je mogoče kdo tam iz okolice Vrhnike in pozna kakšnega avtomehanika oz. ima kakršno koli informacijo pa čeprav se na 1. pogled zdi neumna bi mi mogoče prišla prav.

Oz. pozivam vse, ki bi mogoče opazili ta avto v svojem kraju in je dalj časa nevozen naj me obvesti na št. 040 539 737
še slika:

http://www.shrani.si/f/3R/Nw/2eqE72jT/forum.jpg

Problem je tudi v tem, ker sem lastnik avtomobila še vedno jaz in avto ne morem registrirati ali odjaviti iz prometa. Domov pa vedno znova dobijam pošto, da to zadevo uredim, drugače...kazen ipd.

Pa če ima kdo kakšen pameten navet kaj narediti v takem primeru naj prosim napiše, ker sem že večkrat obupal in prenehal iskati.

Vem, da sem bil cepec, ker sem avto prodal na obroke in to me bo teplo po glavi celo življenje.

Če bi avto našel bi ga uštimal in vozil, ker avto je bil res kar se tiče voznih sposobnosti bomba.

Hvala vam za pomoč vnaprej!
H6 je šel od doma :band

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 08. December 2008, 05:01

Nerodno. Sedaj je, kar je. Če je ženska brez denarja, je povsem možno, da je avto že (pro)dala naprej.

Ko sem bil še mulc, sem znancu prodal avto na dva obroka. Prvega sem dobil takoj, drugega pa ... še danes ne. Avto je bil tudi še pisan name. Zgodba pa se je zapletla, ko sem dobil iz občine pisemce, naj dostavim tablice in odjavim avto. Grem do znanca, ta pa pravi, da ga je nekaj prijela črnogorska mafija in jim je avto dal. Potem ga privijem še jaz in sva šla en večer v akcijo. V naselju v Ljubljani sem s svojega avta kradel tablice - in to direkt pred mafijsko hišo :shock:
Kolega zadaj, jaz spredaj, potem pa črta ... in naslednje jutro na občino :-)

Skratka - verjetno je to zelo pogost način. Tisti, ki denarja nima, bo avto tudi kmalu dal naprej. Eni so v stiski, drugim pa se jebe in se bodo vozili dokler bo registriran ali še naprej. Potem pa gre spet v prodajo za manjši denar do kakšnih delavcev pri "mafiji", ciganov, na jug ...
Malo poznam stvari, ker sem mladost preživel v soseski, ki ji pravijo Bronx :D

Mogoče bi lahko povprašal na upravni enoti kako je, če prijaviš, da je avto izginil. Pač ukraden ... saj na nek način je tudi bil. Lahko sicer rečeš, da si ženski posodil avto, pa je izginila (kar je res ...). Mogoče, malo premisli. Pa bo še kdo dal kak predlog.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 08. December 2008, 05:58

Jst mam isti problem, "kolegu" oz. "sosedu" k smo se družl en let, hodil skupi vn, počitnce itd., mi je parkrat reku če mu posodm avto. Jst kakršna sm dušca rečem itaq da, ni panike; pride dan k se odločm da ga bom prodau, ga pokličem pa mu rečem nej mi ga prpele zarad prodaje, model reče da ga bo kupu in stvar se je zapletla, njega in avta že 6 mescou nism vidu. Kar se tiče prjave na policiji, lahko neko goljufijo prjavš oz. neki u stilu z zaupanjem (!?)

PS:na srečo se ni šlo za subija, ampak V70 T5

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. December 2008, 07:34

Avto je bil kar nekaj časa pred enim blokom v Vevčah (Ljubljana)... mal s tablcami, mal brez, vozil ga je nek fant. Ker me tam ni od februarja 2008 ne vem več če je še al ne... bil pa je točn ta od Bojča.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 08. December 2008, 08:02

Pojdi na občino in odjavi avto, ter povej da so tablice ostale na avtu, ki je ukraden. Potem pojdi na policijo in prijavi krajo avtomobila (nova lastnica je ukradla tvoj avto - kraja je zato, ker ga ni plačala).

Policaji bodo potem hitro našli avto, ker jih ni dosti na naših cestah.

Ko ti bodo vrnili avto, pa toži lastnico za uporabnino avta in ji zaračunaj po dnevih za tarifo kot jo ima kaka rentacar (40 evrov na dan). Odšteješ seveda tisto, kar ti je že plačala in za razliko jo tožiš. Enkrat jo bodo že dobil, pa bo plačala.

Seveda pa takoj, ko boš dobil avto zamenjaj ključavnice na avtu.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 08. December 2008, 08:04

irCAR81 napisal/-a:Avto je bil kar nekaj časa pred enim blokom v Vevčah (Ljubljana)... mal s tablcami, mal brez, vozil ga je nek fant.
Po moje je najbolje začeti tukaj,irCAR81 če vsaj na videz poznaš tega tipa
bi to bilo v zelo veliko pomoč.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 08. December 2008, 09:24

Psiho, brez prepisa nikamor avtomobila. Sej ni važen tist drobiž, ki ga zaslužiš. Če baba s tem avtomobilom naredi prometno nesrečo s pobegom in je še vedno nate napisan bo kar huda na sodišču...
Predlagam ti posvet s kakim odvetnikom, čist tko informativno kaj narest, da zaščitiš sebe v takih "nevšečnih" pogojih.

Daj podaj kak podroben opis avtomobila, glede na to da nas je kar nekaj ljubljančanov, ki se dosti vozimo po cestah (pa še redko kdaj spregledamo subaruja - sploh turbaka). Če je na cesti ali na kakem parkirišču, se ga zna opaziti.
Upam, da se najde avto in žensko.
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

flat4
Nebijedu

Odgovor Avtor: flat4 » 08. December 2008, 09:26

p.s. je avto še vedno znižan in ima velik ror zadaj? Belih sedanov turbo ni veliko na naših cestah. Jaz sem ga včasih dosti videval pred Filharmonijo... Si ga takrat še ti vozil?
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

subarko
Uporabnik foruma
Prispevki: 156
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subarko » 08. December 2008, 09:33

nebivedu napisal/-a:Pojdi na občino in odjavi avto, ter povej da so tablice ostale na avtu, ki je ukraden. Potem pojdi na policijo in prijavi krajo avtomobila (nova lastnica je ukradla tvoj avto - kraja je zato, ker ga ni plačala).

Policaji bodo potem hitro našli avto, ker jih ni dosti na naših cestah.

Ko ti bodo vrnili avto, pa toži lastnico za uporabnino avta in ji zaračunaj po dnevih za tarifo kot jo ima kaka rentacar (40 evrov na dan). Odšteješ seveda tisto, kar ti je že plačala in za razliko jo tožiš. Enkrat jo bodo že dobil, pa bo plačala.

Seveda pa takoj, ko boš dobil avto zamenjaj ključavnice na avtu.
Mislim, da je to najboljša rešitev

flat4
Nebijedu

Odgovor Avtor: flat4 » 08. December 2008, 09:39

na občini bodo pa zahtevali potrdilo o prijavi ukradenega avtomobila od policije, ki pa noče narediti prijave...
Glede dela policije: Nam so ukradli fiat punto izpred bloka. Smo podali prijavo kraje na policijo. Rekli so takole: Mi aktivno iščemo avtomobile v vrednosti nad 10 mio SIT (ja bilo je 4 leta nazaj). Ostalo najdemo, če pač najdemo. ;-) Tok o enakosti pred zakonom in delu našega restriktivnega organa...
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 08. December 2008, 09:47

Iz prve roke, da ga ne bo kdo biksal s prijavo kraje: prijava kraje avtomobila, ki si ga prodal (ni važno kako) je kriva prijava - kaznivo dejanje; tehnično si v prekršku ti, saj bi moral narest prepis;

Sem imel podobno situacijo (prodal brez prepisa, dobival kazni,... tipa pa nikjer; končalo se je podobno kot pri Goretu).
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 08. December 2008, 10:51

gorazd0 napisal/-a:Iz prve roke, da ga ne bo kdo biksal s prijavo kraje: prijava kraje avtomobila, ki si ga prodal (ni važno kako) je kriva prijava - kaznivo dejanje; tehnično si v prekršku ti, saj bi moral narest prepis;

Sem imel podobno situacijo (prodal brez prepisa, dobival kazni,... tipa pa nikjer; končalo se je podobno kot pri Goretu).
Po tem, ko mu je dala prvi obrok, ženske ni več viel in ni mogel napraviti prepisa. Torej je tehnično gledano ženska ukradla avto. Torej lahko prijavi krajo ali pa zahteva vsaj potrdilo, da ga lahko odjavi na občini.
Ko ga bo na občini odjavil, bodo imel pa tut policaji v računalniku, da avto ni registriran in če jih dobijo s tem avtom na cesti, bodo hudo najebal.

Drgač pa ni druge, kot da se vsak po svojem okrožju mal zapelje, sej tega turbaka je lahko prepoznat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 08. December 2008, 10:59

Moja zmota. Ni kraja, ampak je to goljufija. Torej je vse kar lahko storiš to, da prijaviš goljufijo na policijo. Ne moreš odjavit avta, ker si avto prostovoljno dal drugi osebi.

Imaš ZS.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. December 2008, 11:17

Ne vem kako zgleda tip... jih je tok tm da jih prepoznam sam po tem k me pozdravjo, če me ne pa ga izmed treh nebi loču.

Uporabniški avatar
JAN
M.I.L.F hunter
Prispevki: 1718
Kraj: LJ

Odgovor Avtor: JAN » 08. December 2008, 11:30

Ta avto se še zmeri voz po naših koncih(polje,zalog,zadobrova...)Vsake tolk...Me je pa enkat ustavu na fužinah na pumpi in me spraševal za menjalnik za turbota,sm reku nej se kle logira in upraša pa je reku da;ovaj jaz nemam internetov, mogoće ma prjatal klele uzravan mene...to..; tko da...so ga pa tud že ustavl moščanski policisti tud na fužinah k je tišu k norc..Pejd mal ke uprašat..

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov