moj legy
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Da te je v alfi strah, ni nič čudnega - mene je strah v 135 konjski, pa tudi v 105 konjski ni bilo nič boljše. Verjetno nima nobene veze z motorjem in pospeški - pač veš (čutiš, slišiš, ...), da si v alfi in to je čisto upravičen razlog za strah. :pbirdy napisal/-a: edino kar je je to da sva oba ugotavljala da gre zgolj povprecno, glede na konje (recimo pri 200konjski alfi te je konkretno strah ce na polno pospesuje - tuki pa pac leti in to je to)
D.
Sem imel dva turbaka pa verjemi,da po ravnem se mi ni še nobeden odpeljalbirdy napisal/-a:še zanimivost
sva mela prevec casa in sva izvajala primerjalni test proznosti med mojim legiyem in njegovim turbo, 50 vzporedno in gas......lahko recem da se moj suvereno odpelje naprej in sele pr 150-160 nekje mi turbo prleze na rit
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
a je sploh keri od vas prebral da sva probavala od 50km/h naprej v 5. prestavi kar na turbaku znese strasno malo vrtljajev.....in posledicno turbo ne dela nic(ne pravim da je moja 75 kakorkoli hitrejsa/boljsa pr takem testu...)
@ircar&danci: prasejta chenota kak je kaj moja alfa, pa takrat ko je on notr sedu ni delala kt bi morala(pozabu sm papir v interkulerju
+ dihtunga na glavi je mela napako pri izdelavi in je puscala)...avto je v malenkost slabsih razmerah an cesti skoraj nevozen - glavni razlog da sem takrat na vrat na nos kupu legacy-ja(zima se je blizala)
ps
ce je cheno slucajno pozabu je bil njagov komentar: To gre pa konkretno bolj od legacy turbo....upam da sem se dobesedno spomnu, konec koncev je le bilo en let nazaj
@ircar&danci: prasejta chenota kak je kaj moja alfa, pa takrat ko je on notr sedu ni delala kt bi morala(pozabu sm papir v interkulerju
ps
ce je cheno slucajno pozabu je bil njagov komentar: To gre pa konkretno bolj od legacy turbo....upam da sem se dobesedno spomnu, konec koncev je le bilo en let nazaj
saj nikjer nikol ne recem da je serijska...vcas recem da je EVO, pa se to se mi navadno ne da razlagat kako in kaj pomencheno napisal/-a:@birdy: res pa je da tvoja AR 75 turbo tud ni serijska, ker gre preveč da bi imela samo 160hp, kokr naj bi imela serijsko.
sj jure je oblubu da se bo ce ne prej prkazal na prvem snegu ko bomo sli(kar bo upam da cimprej, pa ne pred cetrtkom ko montiram lsd)
da naredim mal update-a
lsd je v garazi in caka struckota, ki ga bo znal v tolerancah dat v moje ohisje
cemu: ker je subi zaradi pomanjkanja orodja, izkusnj itd zadevo naredu nekje na pol in nebi rad ponovil njegove napake(saj na napakah bi se naj ucil-kajneda)
blem je da ce ne das difa lepo v center in ne napnes lezajev ravnoprav bo sam sebe postruzil - to se je tukaj dogajalo, h sreci res cist malo/ ali drugace, skor bi mu ratalo
volanska letev brez lufta tudi caka na vgradnjo, potem sledijo se polibushe namesto navadnih in gre lahko na optiko - jej
1x po vsem tem bom se odrezal spodnji rob sprednjega odbijaca - za boljse vstopne kote
mimgrede: a je kdo slucajn kje srecal mojo tablco? zgubu sm sprednjo z okvirckom vred
pa se to:
razmisljam a bi dal notr usnjeno notranjost al zice od STI....ce se odlocim za usnje, kok se vam zdi primerna cena za to?
lsd je v garazi in caka struckota, ki ga bo znal v tolerancah dat v moje ohisje
cemu: ker je subi zaradi pomanjkanja orodja, izkusnj itd zadevo naredu nekje na pol in nebi rad ponovil njegove napake(saj na napakah bi se naj ucil-kajneda)
blem je da ce ne das difa lepo v center in ne napnes lezajev ravnoprav bo sam sebe postruzil - to se je tukaj dogajalo, h sreci res cist malo/ ali drugace, skor bi mu ratalo
volanska letev brez lufta tudi caka na vgradnjo, potem sledijo se polibushe namesto navadnih in gre lahko na optiko - jej
1x po vsem tem bom se odrezal spodnji rob sprednjega odbijaca - za boljse vstopne kote
mimgrede: a je kdo slucajn kje srecal mojo tablco? zgubu sm sprednjo z okvirckom vred
pa se to:
razmisljam a bi dal notr usnjeno notranjost al zice od STI....ce se odlocim za usnje, kok se vam zdi primerna cena za to?
Tukaj v okolici SG-ja dela ena ženica usnjene (ali kombinacija usnje-alkantara) prevleke po meri. Moj stric si je že na dveh avtih dal delat, drži že blizu 8 let. Naredi pa res dobro, kot da je original. Cene se pa stric iz glave ne spomne, zdi se mu pa, da je bila cena okoli 400€. Če hočeš, ti dam številko.birdy napisal/-a:pa se to:
naj se ve da sm strojnik - posledicno je notranjost na pavzi in se bo rihtalo/predelovalo tehnicno bolj zanimive stvari
za zacetek pa opomba, za vse ki vas zanima:
sprednji sedezi od impreze "04 se mi zdi sicer ze pasejo na sraube in posledicno gredo v legacy-ja, samo so v najnizjem moznem polozaju se zmer cca 3cm visji kt original stol - torej ce kdo razmislja o kaki taki rosadi in je tok visok da uporalbja(tko kt jest) najnizjo nastavitev sedeza, potem to NE pride v postev
seveda sm to zvedu sele ko sem ZE VGRADIL sedez od STI impreze (pa tko sm se veselil....grrrrr (no bom vsaj dinarcke prisparal)
ok ostalo kar se tice mojega avtka:
danes sm dal dif. mojstru, ki bo vpasal VLSD v moje ohisje, hkrati bo pa se menjal lezaje, salcke itd....ceno sporocim ko dobim nazaj(predvidoma ju3)
+ju3 bom poklical na neko stevilko, ki sem jo dobil da se pozanimam koliko bi me prisla borla ce bi narocil da jo izdela po narocilu (hkrati vas sprasujem: a mogoce vete kak je sedaj s to postnino - je mozno narocit iz USA al ne? /kok pride )
to vse pa zato, ker je moja malenkost prenizka in zapnem vsakic ko se igram offroad + na priklopu za katalizator nimam popolnoma ravne povrsine(zvito od varjenja) in mi redno preploza dihtungo(ne da se mi vec menjevat)
pa lezaje kolesne(enega zih ostale ne vem) bo treba menjat....trenutno bom zamenjal sprednje peste komplet, ker jih amm ravn doma in alhko sam naredim(medtem ko lezaja sam ne morem presat - se moram se naucit
-bom vsaj dobu vzorec ki ga nau skoda za vadit
)
in pa ze dolgo casa sm zmenjen za menjavo vseh gumjastih pus s polivretanskimi...sam kaj k nimam casa da bi sel do kolega da nardiva...bo cimprej upam
+mam volansko letev - koker vidim brez lufta, tko da po pusah pride na vrsto se volanska letev ter optika
ja kr neki dela sm si zadal
za piko na pa prodajam avtoradio, ker sm se odlocu da HOCEM daljincka
, pa se nizkotonca bom dokoncno vgradil(ko mi ze glih v garazi prah nabira)
...
..
.
LP
do drugic
za zacetek pa opomba, za vse ki vas zanima:
sprednji sedezi od impreze "04 se mi zdi sicer ze pasejo na sraube in posledicno gredo v legacy-ja, samo so v najnizjem moznem polozaju se zmer cca 3cm visji kt original stol - torej ce kdo razmislja o kaki taki rosadi in je tok visok da uporalbja(tko kt jest) najnizjo nastavitev sedeza, potem to NE pride v postev
seveda sm to zvedu sele ko sem ZE VGRADIL sedez od STI impreze (pa tko sm se veselil....grrrrr (no bom vsaj dinarcke prisparal)
ok ostalo kar se tice mojega avtka:
danes sm dal dif. mojstru, ki bo vpasal VLSD v moje ohisje, hkrati bo pa se menjal lezaje, salcke itd....ceno sporocim ko dobim nazaj(predvidoma ju3)
+ju3 bom poklical na neko stevilko, ki sem jo dobil da se pozanimam koliko bi me prisla borla ce bi narocil da jo izdela po narocilu (hkrati vas sprasujem: a mogoce vete kak je sedaj s to postnino - je mozno narocit iz USA al ne? /kok pride )
to vse pa zato, ker je moja malenkost prenizka in zapnem vsakic ko se igram offroad + na priklopu za katalizator nimam popolnoma ravne povrsine(zvito od varjenja) in mi redno preploza dihtungo(ne da se mi vec menjevat)
pa lezaje kolesne(enega zih ostale ne vem) bo treba menjat....trenutno bom zamenjal sprednje peste komplet, ker jih amm ravn doma in alhko sam naredim(medtem ko lezaja sam ne morem presat - se moram se naucit
in pa ze dolgo casa sm zmenjen za menjavo vseh gumjastih pus s polivretanskimi...sam kaj k nimam casa da bi sel do kolega da nardiva...bo cimprej upam
+mam volansko letev - koker vidim brez lufta, tko da po pusah pride na vrsto se volanska letev ter optika
ja kr neki dela sm si zadal
za piko na pa prodajam avtoradio, ker sm se odlocu da HOCEM daljincka
...
..
.
LP
do drugic
no danes (u bistvu vcerej - kok je ze ura!) sm dobu nazaj sestavljanko vLSD 
vesel k radio, prislo je pa 30 €
majster je pa Bojan 041 753 626 v crnucah
sva malenkost govorila, pa je bil kr navdusen* nad tem da bova(ce pase seveda) od priliki razstavla menjalnik in probala vgradit krajsi reduktor & vLSD se spredaj
*navdusen -:beri: ni se upru z vsemi stiri, ampaq je dejal "brez problema"
ju3 (danes) sestavljam rec in KONCNO BOM SPET SVOJ AVTO VOZU!!!!!!!!!!!!!
vesel k radio, prislo je pa 30 €
majster je pa Bojan 041 753 626 v crnucah
sva malenkost govorila, pa je bil kr navdusen* nad tem da bova(ce pase seveda) od priliki razstavla menjalnik in probala vgradit krajsi reduktor & vLSD se spredaj
*navdusen -:beri: ni se upru z vsemi stiri, ampaq je dejal "brez problema"
ju3 (danes) sestavljam rec in KONCNO BOM SPET SVOJ AVTO VOZU!!!!!!!!!!!!!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov