Montaža CB / UKV antene na legacy SW

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma
Prispevki: 346
Kraj: Suhorje, brkini

Montaža CB / UKV antene na legacy SW

Odgovor Avtor: lupastro » 27. Oktober 2008, 12:58

Kot je iz naslova razvidno, me zanima, če se je kdo soočal z montažo avtomobilske CB ali UKV antene na legacy-ju.

Nojbolj enostavna varianta je magnet, sam glede na število opitih/zadetih mladeničev okoli našega bloka, bi raje izbral fiksno postavitev.

Mislite, da bi policaji al pa na tehničnem pi***li zaradi take ali pa take postavitve :?:

Vaše rešitve? :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 27. Oktober 2008, 13:06

Jst jo imam skrito pri rezervni gumi, ki je na zadnjih vratih, drugače bi jo pa namontiral na streho, da vsak ne more do nje. Če bi pa živel kje stran od idiotov, bi jo pa imel na odbijaču.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: lupastro » 27. Oktober 2008, 13:22

nebivedu, to govoriš na ferozi?
ja, na terencih nimate lih problemov za nameščanje takih gaĐetov :)
na limuzinah in sw pa je malo bala, sploh če imaš kafič poln zgoraj omenjenih osebkov, ki se potikajo okoli tvojega avta ob vseh možnih urah.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 27. Oktober 2008, 13:45

Ja , taki osebki so res problem, Probaj jo montirat na streho, nekje bolj zadaj in na sredini, tako da je težko prit z roko do nje.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: lupastro » 27. Oktober 2008, 13:50

hmm..sej eno idejo mam, sam moram še videt kolko se jo da izvesti, na strehi mi pa iskreno ne pomaga kaj dosti, ker je avto nizek (stock) :/

Drugače subarujevci...vas ni nič CB-jašev al pa radioamaterjev?
Sicer je res, da odkar obstajajo GSM-i je to malo v zatonu ampak še vedno je dober feeling :D

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 27. Oktober 2008, 14:06

Pred kakimi 2mi leti smo se pogovarjali o tem;
za začetek nas je nekaj kupilo "brondije" - PMR466,... a se je kmalu izkazalo, da jih uporabljamo parkrat na leto,...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 27. Oktober 2008, 14:49

No, 2 brondija sta stalno v avtu, samo če jih ostali nimajo, potem tut jst ne morem dost. Imam pa CB tudi, počas pa še kaka UKV pade v avto, da bo vse pokrito.

Pri offroadu se CB kr dost rabijo, da se lahko prvi in zadnji sporazumevata, sploh pri dolgi vožnji po terenu, ko delaš 50 in 60 km dolge ture.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1416
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 27. Oktober 2008, 14:49

... vas ni nič CB-jašev al pa radioamaterjev?
V srednji šoli sem bil kar navdušen, samo potem sem počasi obe UKW postaji prodal.
Sedaj pa spet resno razmišljam, da bi kakšno namontiral v avto.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 27. Oktober 2008, 14:56

vrecha napisal/-a:
... vas ni nič CB-jašev al pa radioamaterjev?
V srednji šoli sem bil kar navdušen, samo potem sem počasi obe UKW postaji prodal.
Sedaj pa spet resno razmišljam, da bi kakšno namontiral v avto.
UKV je skor brezveze, policajev se ne da več poslušat, ker so na drugem sistemu, taksisti so brezvezni, ostalih pa tut skor ni več na teh frekvencah, tko da CB in PMR 466MHz je kr najboljša varianta.

Jst sm svojo CB kupil za 20 evrov preko bolhe.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 27. Oktober 2008, 18:22

jest bi jo tud na sredo strehe dal, ker poleg tezje dostopnosti, imas se boljsi sprejem/oddajanje

kar se tice radioamaterjev sm bil na tecaju in zaradi naklucja nimam licence....ko najdem CB za soliden denar ga vsekakor nabavim, drugace pa uporabljam PMR dve rocni postajci + eno bom ob priliki predelal na zunanjo anteno in vgradil v aktualen avto

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 27. Oktober 2008, 22:00

birdy CB-jke so po 20 evrov, tko da to dans ni noben denar.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 28. Oktober 2008, 00:11

Od predlaganih mi je bolj všeč druga varijanta. Ampak glede no to kar pišeš o smukanju sumljivih osebkov okoli avta, ti ne bo nobena varijanta zdržala huliganstva, tudi če jo daš na streho.
Po moje edino, če narediš tako, da jo boš lahko na hitro snel oz. vsakič, ko bo avto dalj časa nekje parkiran.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 28. Oktober 2008, 00:19

Nevem zakaj ne magnetna - jo spraviš v prtljažnik,... in je nepridipravi nimajo na očeh;
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: lupastro » 28. Oktober 2008, 08:04

opa, vidim, da nisem osamljen :)
Sej sem pričakoval, da se spozante tudi kaj na te zadeve.

Magnetne nebi rad, ker sem pozabljiv, pa moj frocek pride z amno domov večinoma in jo bom skozi pozabljal na strehi...se poznam :$ :S

Za snet dol anteno pa ni nekega vecjega problema, ker je na vecini metuljcek....jaz bi pa vseeno dal gor kak inbus.

Torej druga varijanta....mislite, da se s tem na mojemu (legacy SW 2. gen.) lahko vozil naokoli, ne da bi mi policaji al pa smukci s tehnicnega kaj zagrenili zivljenje?

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 28. Oktober 2008, 10:12

ja jest bom na legiju skor zih uporabu magnetno......drugace pa mal posnofaj tm pr sankah - ce me spomin ne vara se lahko tam malo navrta pokrovcek pa spodaj naredi komaj opazen nosilcek

ob prili posnofam

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov