Jammerji - motilci radarjev... teorija
Se strinjam s Fritzom in tudi Gorazda razumem, zato dodajam tole povezavo http://www.bestradardetectors.net/ . Angleži so baje najbolj zadovoljni z Road Angel modelom.
Nihče ni brezmadežen, sploh kar se prometa tiče. Če ga ne lomi pri hitrosti, ga pa pri polnih črath, izsiljevanjih, enosmernih, rahli okajenosti... OK tu je debata o radar detektorjih.
Nihče ni brezmadežen, sploh kar se prometa tiče. Če ga ne lomi pri hitrosti, ga pa pri polnih črath, izsiljevanjih, enosmernih, rahli okajenosti... OK tu je debata o radar detektorjih.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Samo en skromen komentar: Frendica je imela enega tipa, ki jo je non-stop totalno spravljal ob živce, ker je bil ultra ultra slow driver. Rajš 20km/h manj od omejitve ko 10km/h čez. Pustmo to, kolk je že to samo po sebi nevarno, dejstvo pa je, da je popoln absurd, da je model zgubu izpit zarad... prehitre vožnje!
And i second Fritz.
Se mi pa zdi zanimivo, da obstajajo detektorji laserskih radarjev. Resno dvomim v njihovo zanesljivost. Glede na to, da se rdeč laserski žarek širine 3mm do lune razširi na premer borih 10cm - kaj sploh merijo? Po tej logiki bi moral imet cel avto prevlečen z neko snovjo, ki je občutljiva na dotik laserskega žarka, takrat pa je seveda že prepozno.
And i second Fritz.
Se mi pa zdi zanimivo, da obstajajo detektorji laserskih radarjev. Resno dvomim v njihovo zanesljivost. Glede na to, da se rdeč laserski žarek širine 3mm do lune razširi na premer borih 10cm - kaj sploh merijo? Po tej logiki bi moral imet cel avto prevlečen z neko snovjo, ki je občutljiva na dotik laserskega žarka, takrat pa je seveda že prepozno.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall
izvor laserja ki ga uporabljajo policaji ni tok strogo usmerjen sklepam iz pogovora z enim ki je usposobljen za delo s to recjo, je snop ze na nekaj metrih(100 al tm nekje) tok velik da zajame cel avto in je njemu cist ravno a se odbije od tablce al od zarometov al od cesa tretjegabenko napisal/-a:Samo en skromen komentar: Frendica je imela enega tipa, ki jo je non-stop totalno spravljal ob živce, ker je bil ultra ultra slow driver. Rajš 20km/h manj od omejitve ko 10km/h čez. Pustmo to, kolk je že to samo po sebi nevarno, dejstvo pa je, da je popoln absurd, da je model zgubu izpit zarad... prehitre vožnje!
And i second Fritz.
Tko je ja. Snop policijskih radarjev ni tolk ozek, ampak se res precej razširi.
Kar mene moti pri detektorjih je to, da ko detektor zazna laserski žarek, to pomeni, da je bil žarek pred tem že sprožen na drugi strani (pri policistu). Če je bil usmerjen v vozilo pred tabo je to OK, če je bil pa že sprožen proti tvojemu vozilu, pol ti pa skoraj ni več spasa.
Je pa tud res, da vsaka meritev z lasejem ne da rezultata, včasih je treba kakšno vozilo zmerit večkrat, pa še to ne deluje zmeraj. Predvsem kakšna črna, nizka, aerodinamična vozila, ki nimajo veliko vertikalnih površin, znajo bit kr težavna za zmerit. Tud če voznik močno zavira v pravem trenutku, radar ne pokaže rezultata. Zadeva je pač tko narjena, da obstajata samo dve možnosti - al rezultata ne pokaže (oz. pokaže samo razdaljo do vozila, hitrosti pa ne), al pa pokaže točen rezultat. Vmesne opcije, da bi pokazalo napačen rezultat ni. Vsaj tako zagotavljata proizvajalec in pa inštitut za meroslovje, kamor morajo radarji 1x letno na pregled in testiranje.
Vse zgoraj napisano velja za radarje, ki so bli v uporabi cca. 5-10 let nazaj. Kaj in kako se obnašajo novejše zadeve ne vem, ampak kolkr mi je znano nekih večjih sprememb naj ne bi blo...
Kar mene moti pri detektorjih je to, da ko detektor zazna laserski žarek, to pomeni, da je bil žarek pred tem že sprožen na drugi strani (pri policistu). Če je bil usmerjen v vozilo pred tabo je to OK, če je bil pa že sprožen proti tvojemu vozilu, pol ti pa skoraj ni več spasa.
Je pa tud res, da vsaka meritev z lasejem ne da rezultata, včasih je treba kakšno vozilo zmerit večkrat, pa še to ne deluje zmeraj. Predvsem kakšna črna, nizka, aerodinamična vozila, ki nimajo veliko vertikalnih površin, znajo bit kr težavna za zmerit. Tud če voznik močno zavira v pravem trenutku, radar ne pokaže rezultata. Zadeva je pač tko narjena, da obstajata samo dve možnosti - al rezultata ne pokaže (oz. pokaže samo razdaljo do vozila, hitrosti pa ne), al pa pokaže točen rezultat. Vmesne opcije, da bi pokazalo napačen rezultat ni. Vsaj tako zagotavljata proizvajalec in pa inštitut za meroslovje, kamor morajo radarji 1x letno na pregled in testiranje.
Vse zgoraj napisano velja za radarje, ki so bli v uporabi cca. 5-10 let nazaj. Kaj in kako se obnašajo novejše zadeve ne vem, ampak kolkr mi je znano nekih večjih sprememb naj ne bi blo...
Če bi bil na skajpu, bi napisal (nod) na vse zgoraj povedano. Sem mal gledu, vprašal strica gugla, in tko, in našu tole:
Lahko bi sicer tvegal in vgradil...
Se mi zdi, da v primerih, ko ti v Sloveniji težijo zaradi detektorja, sploh pa ker večina radarskih kontrol uporablja "lidar", lahko samo ugasnejo pridigo in pozabijo na kazen, ker so, glede na Unikatov citat iz ZVCP-1, popolnoma legalni. In glede na to, da se plastična prevleka ne kvalificira kot naprava, tudi tukaj nimajo kaj, verjetno pa bi moral tako "barvo"
homologirat.
Sta mi bla pa všeč zadnja dva odstavka
Se prav je laserski detektor učinkovit samo v kombinaciji s "pasivnimi" jammerji, kot so npr. plastične prevleke, nizki črni avtomobili, ipd., pa še takrat moraš reagirat zelo hitro, da si rešiš denarnico.Modern detectors may also include a light-sensitive panel that detects the beams from lidar guns. These devices are more difficult to evade than traditional radar because the beam is much more focused and it doesn't carry well over long distances. By the time a detector recognizes the presence of the laser beam, the car is most likely in the beam's sights already. Some speeders try to get around these systems by reducing the reflectivity of their car. A black surface reduces reflectivity because it absorbs more light. Drivers can also get special plastic covers that reduce the reflectivity of license plates. These measures reduce the effective range of the lidar system, but not the range of the driver's detector. With this extra time, a speeder might be able to slow down before the lidar gun can get a read on his or her speed.
Lahko bi sicer tvegal in vgradil...
...ampak tukaj smo že pri zakonsko prepovedanih zadevah.Speeders may also use a laser jammer. This works basically the same way as a radar jammer. In addition to a light-sensitive panel, the detector has its own built-in light emitting diodes (LEDs) that produce a light beam of their own. When this beam shines on the lidar system, the receiver can't recognize any reflected light and so can't get a clear speed reading.
Se mi zdi, da v primerih, ko ti v Sloveniji težijo zaradi detektorja, sploh pa ker večina radarskih kontrol uporablja "lidar", lahko samo ugasnejo pridigo in pozabijo na kazen, ker so, glede na Unikatov citat iz ZVCP-1, popolnoma legalni. In glede na to, da se plastična prevleka ne kvalificira kot naprava, tudi tukaj nimajo kaj, verjetno pa bi moral tako "barvo"
Sta mi bla pa všeč zadnja dva odstavka
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov