samo ti si ja rekel da si sedaj po novem bolj pri zemlji
moj legy
sj en me narobe razumet-sansa da ostanem na subiju je preko 50%....sam danes sm 1. vozu avto, ki je 4wd in se vozi po cesti zadosti dobr da mi je vsec(medtem ko je na terenu seveda boljsi
)
sedaj moram razresit se glavno uganko: koliko bi tak avtek v realnosti pil (ker subi je glede tega izredno pidn)
sedaj moram razresit se glavno uganko: koliko bi tak avtek v realnosti pil (ker subi je glede tega izredno pidn)
Birdy zaupaj nam kateri je ta terenec, ki te je tako prevzel, da imas take pregresne misli glede Subaruja?
Men Fori ne pride v postev, ker je predrag za moj zep, nekje do 6k se lahko grem. Visanje Legacyja, sploh pa sedana se mi za moje potrebe ne zdi primerno, ker nocem zgubit na stabilnosti pri visjih hitrostih.
Men Fori ne pride v postev, ker je predrag za moj zep, nekje do 6k se lahko grem. Visanje Legacyja, sploh pa sedana se mi za moje potrebe ne zdi primerno, ker nocem zgubit na stabilnosti pri visjih hitrostih.
ne vem ce upam javno priznat, ker si se nisem razcistu a ga res hocem met....
drgac sm se pa peljal s Toyoto 4runner "95 in po cesti in po off roadu (in potem sem ponovil isti off road s subijem) in lahko recem sledece:
+po cesti je jota bolj kravasta in definitivno se bolj nagne, medtem ko daje(za đipa) neverjetno dober obcutek lege na cesti
+po terenu je serijska jota boljsa(manj treba pazit) kt moj dvignjen legacy(prevozil smo pa do pike isto progo)
+ce jo malenkost dvignem in dam gor BfG all terrain je to to
+dejansko se da kupit airlockerje(in niso samo mit na nekih cenikih)
+dejansko se da kupit kako drugo off road opremo(ja vem za legacy-ja tud sam je vse treba trogat iz avstralije)
-drago vzdrzevanje(v primerjavi z legacy-jem)
-poraba(napram legacy-ju)
-plac na zadnjih zicih (zopet napram legacy-ju - sam jest se tam itaq ne vozim
)
-izredno nizek strop ?!? (halo terenc je, visina stropa pa primerljiva z alfo?)
IN SE BISTVEN MINUS: karkoli mi crk na legacy-ju je en klic stran(max 3 klice) no pr toyoti je to bolj 3 mesce stran
ne vem pac tehtam zadeve - samo da smo si na jasnem: ceprav na zunej ni najlepsi jest mojega legija za manj kt 3.5K ne dam(zdej k je VSE kar je potrosnega na njemu novo), ga raje vozim do nadalnega, konec koncev je dober za vozit, ma vec kt solidno porabo, zadost placa, za osebni avto vec kt solidne off-road sposobnosti, masina laufa tko mirno, da se mi kr smeje vsakic ko jo odprem in da ne pozabim - nikjer ne gnije ali podobno
drgac sm se pa peljal s Toyoto 4runner "95 in po cesti in po off roadu (in potem sem ponovil isti off road s subijem) in lahko recem sledece:
+po cesti je jota bolj kravasta in definitivno se bolj nagne, medtem ko daje(za đipa) neverjetno dober obcutek lege na cesti
+po terenu je serijska jota boljsa(manj treba pazit) kt moj dvignjen legacy(prevozil smo pa do pike isto progo)
+ce jo malenkost dvignem in dam gor BfG all terrain je to to
+dejansko se da kupit airlockerje(in niso samo mit na nekih cenikih)
+dejansko se da kupit kako drugo off road opremo(ja vem za legacy-ja tud sam je vse treba trogat iz avstralije)
-drago vzdrzevanje(v primerjavi z legacy-jem)
-poraba(napram legacy-ju)
-plac na zadnjih zicih (zopet napram legacy-ju - sam jest se tam itaq ne vozim
-izredno nizek strop ?!? (halo terenc je, visina stropa pa primerljiva z alfo?)
IN SE BISTVEN MINUS: karkoli mi crk na legacy-ju je en klic stran(max 3 klice) no pr toyoti je to bolj 3 mesce stran
ne vem pac tehtam zadeve - samo da smo si na jasnem: ceprav na zunej ni najlepsi jest mojega legija za manj kt 3.5K ne dam(zdej k je VSE kar je potrosnega na njemu novo), ga raje vozim do nadalnega, konec koncev je dober za vozit, ma vec kt solidno porabo, zadost placa, za osebni avto vec kt solidne off-road sposobnosti, masina laufa tko mirno, da se mi kr smeje vsakic ko jo odprem in da ne pozabim - nikjer ne gnije ali podobno
Te popolnoma razumem, ker sem tudi sama vlozila precej denarja v svojega, da je postiman, vem pa, da potencialnega kupca bolj malo zanima, logicno vsi primerjajo cene ostalih v ponudbi, pa moj je se sedan, res, da so trojke sedan bolj redke, ampak vecina hoce karavana. Good luck pri prodaji. 
Me pa matra ja, ali naj si zraven kupim se eno Nivo za gust, ampak potem vzdrzevat dve registraciji
ali pa grem v hud kompromis, kar se krepko oklevam, predvsem zaradi odlicne lege mojega Legija na cesti, pa seveda ugodnih rabljenih delov. 
Me pa matra ja, ali naj si zraven kupim se eno Nivo za gust, ampak potem vzdrzevat dve registraciji
ne narobe razumet: moj trenutno ni na prodaj (se) !niva13 napisal/-a:Te popolnoma razumem, ker sem tudi sama vlozila precej denarja v svojega, da je postiman, vem pa, da potencialnega kupca bolj malo zanima, logicno vsi primerjajo cene ostalih v ponudbi, pa moj je se sedan, res, da so trojke sedan bolj redke, ampak vecina hoce karavana. Good luck pri prodaji.
Me pa matra ja, ali naj si zraven kupim se eno Nivo za gust, ampak potem vzdrzevat dve registracijiali pa grem v hud kompromis, kar se krepko oklevam, predvsem zaradi odlicne lege mojega Legija na cesti, pa seveda ugodnih rabljenih delov.
jst sm samo povedal da bo cena 3.5 in ne odstopam od nje ce ga bom slucajn prodajal
ps
tud ce ga bom prodajal mi ne bo nuja prodat ga. kupil ga bo nekdo, ki mi bo zaupal(meni, racunom za dele & tejle temi). ce ga ne bo junaka bom pac do izrabe delov vozu legacy-ja (in pol prodal po povprecni ceni
-seveda to velja v kolikor bom prodajal
no pa sm ga dal testno na net....cena na a.netu je 4Keur, za forumovce se da kej zment
kaksen avto je je brezveze zgubljat besed, ker ga nekateri poznate boljs kt jest
ce bo tistemu ki ga bo kupil v veselje dobi poleg se mnogo rezervnih delov:
-oboje sprednje roke(s koncniki in vsem kar pase gor)
-celjusti, diske itd....
-alternator in starter
-racunalnik
-en kup delov za armaturko(stikala stevci itd)
-original kolektor(ce kupcu moja DIY borla nau vsec
)
-rezerven katalizator(ta drugi oz ta mal kak gledas
)
in se in se
ps
lahko pa drzite pesti, da ga nihce nau hotu, ker potem seveda ostanem na subiju(in lepo mi bo
), lepo sigurnem in definitivno najboljsem za svoj denar
kaksen avto je je brezveze zgubljat besed, ker ga nekateri poznate boljs kt jest
ce bo tistemu ki ga bo kupil v veselje dobi poleg se mnogo rezervnih delov:
-oboje sprednje roke(s koncniki in vsem kar pase gor)
-celjusti, diske itd....
-alternator in starter
-racunalnik
-en kup delov za armaturko(stikala stevci itd)
-original kolektor(ce kupcu moja DIY borla nau vsec
-rezerven katalizator(ta drugi oz ta mal kak gledas
in se in se
ps
lahko pa drzite pesti, da ga nihce nau hotu, ker potem seveda ostanem na subiju(in lepo mi bo
subi pride al ne pride mojster
veva kaj dobi, a je vredno dnarja al ne je pa odlocitev posameznika
(kar se mene tice je, saj sem v skupnem znesku dal zanga vec kt zahtevam + moje delo ni vsteto / in ni mi zal, ker je avto tak tk mora bit - edin visji bi lahko bil)
kar se tice 4runnerja za 2800 ga da tud za 2 ce mene prasas in je konkretno podrt(luknja v pragu, oba sprednja blatnika sta pase, prtlazna vrata ne delajo in so gnila, motor trokira itd......) + izrazu je zeljo da bi menjal za nekej kar mu nebi blo treba doplacat(predn sm karkoli zinu v zvezi s ceno legija)
drgac pa kar se tice cene - zima prihaja in te bodo sle gor
ps
da se 1x poudarim ni mi cilj prodat subija, ker ce sm iskren se bojim presedlat na toyoto(spet ena 3. tehnika notr vse tuje pa delov nkjer)....pac prepuscam se usodi, ce bo sansa bom probal, ce ne bom pa na ziherasa ostal na subiju
kar se tice 4runnerja za 2800 ga da tud za 2 ce mene prasas in je konkretno podrt(luknja v pragu, oba sprednja blatnika sta pase, prtlazna vrata ne delajo in so gnila, motor trokira itd......) + izrazu je zeljo da bi menjal za nekej kar mu nebi blo treba doplacat(predn sm karkoli zinu v zvezi s ceno legija)
drgac pa kar se tice cene - zima prihaja in te bodo sle gor
ps
da se 1x poudarim ni mi cilj prodat subija, ker ce sm iskren se bojim presedlat na toyoto(spet ena 3. tehnika notr vse tuje pa delov nkjer)....pac prepuscam se usodi, ce bo sansa bom probal, ce ne bom pa na ziherasa ostal na subiju
v noci iz ucerej na danes je kolegu uspelo s srecat zadosti velko lukno da je robusten dizajn Alfe 75 popustil in je (dobesedno) raztrgal menjalnik&dif. (obrati v casu prigode: blokadi, mogoce 100rpm nizje).....seveda se je zadeva uscala na licu mesta in mela blokirani zadnji kolesi
tukaj pride pohvala za mojega subija, ker smo ga zapeli na bogo revico in jo poteglni z njim. 1. prestava + reduktor 3Krpm pol gasa in smo sli nekje 10-15km/h, medtem ko je zadaj mlelo in pokalo....naj povem da sem po prvem kilometru ze lahko dal v 2. prestavo(je ze tok premlel da je manj bremzal)
u glavnem Legacy je suvereno brez jamranja potegnu alfo75 z blokiranimi kolesi...ko dobim kake slikce tud prpopam, medtem pa
AWD+reduktor je zakon
tukaj pride pohvala za mojega subija, ker smo ga zapeli na bogo revico in jo poteglni z njim. 1. prestava + reduktor 3Krpm pol gasa in smo sli nekje 10-15km/h, medtem ko je zadaj mlelo in pokalo....naj povem da sem po prvem kilometru ze lahko dal v 2. prestavo(je ze tok premlel da je manj bremzal)
u glavnem Legacy je suvereno brez jamranja potegnu alfo75 z blokiranimi kolesi...ko dobim kake slikce tud prpopam, medtem pa
Vem smo vlekli z 1.8 DL-om razrezanega legacyja-seveda brez koles po makedamu in 6 oseb na tistih kosih pleha (mal nam je šlo na oblednobirdy napisal/-a:AWD+reduktor je zakon
evo danes me je spet prjel....tokrat mal bolj da bi zamenjal subija za terenca
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2278096
naj ob tej priloznosti povem da me je ze za 4k eur mnogo folka gnjavl zanga
definitivno pa zmaga tisti, ki mi je ponudu "99 Hondo Civic limuzino z vso opremo(karkol ze to pomen) ... LOL (res sm se nasmejal ko sem prebral ponudbo...sm se pa zadrzal in nisem nic odpisal
)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2278096
naj ob tej priloznosti povem da me je ze za 4k eur mnogo folka gnjavl zanga
definitivno pa zmaga tisti, ki mi je ponudu "99 Hondo Civic limuzino z vso opremo(karkol ze to pomen) ... LOL (res sm se nasmejal ko sem prebral ponudbo...sm se pa zadrzal in nisem nic odpisal
to cilas na hondo ne?flat4 napisal/-a:Ja sej boljš, da si se zadržal, ker verjetno ti ni glih v interesu, da bi doplačeval pri menjavi.
ko bos mene vidu v hondi (ali lastiti si hondo) in bo vecja od kosilnice ali pogojno motornega kolesa, potem ves da se je nekaj res hudega zgodlo na tem svetu
ps
kar se tice doplacevanja....odvisen ker avto, za dolocene tud doplacam
mi je pa vsekakor v interesu da je osnoven avto cenejsi, da lahko potem vlagam v predelave
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost