Avto net oglaski

Oglasi in mnenja uporabnikov o nakupu in prodaji vozil
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Zaklenjeno
Uporabniški avatar
dokc
Uporabnik foruma
Prispevki: 89
Kraj: Trzin

Odgovor Avtor: dokc » 20. September 2008, 16:06

še en zanimiv http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2298516#, mogoče kdo pozna?

Hmm, kako je voziti foresterja turbo, a je to tudi civilno vozilo :oops:. Me zanimajo kakšne izkušnje. Predvsem, ker mi terenci niso všeč za vožnjo predvsem zaradi višine...

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 20. September 2008, 17:02

Lep fori. Sem se že spraševal, če je tole bež oblazinjenje tovarniško, ker še nisem nobenga turbaka videl s takim usnjem? Pa mislim, da je spredna mrežca na maski naknadno barvana na zeleno. Glede izkušenj ti bojo pa drugi iz prve roke povedal, ki jih je kar nekaj na forumu. :-P

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 20. September 2008, 22:45

dokc napisal/-a:mogoče kdo ve, zakaj se ta že tolk časa prodaja http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2292946 :?: saj na fotki zgleda kar ohranjen in opremljen...
Za tega se tudi jaz sprašujem, pa se mi zdi, da je bila cena vmes že tudi 6200.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 20. September 2008, 22:46

dokc napisal/-a:še en zanimiv http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2298516#, mogoče kdo pozna?

Hmm, kako je voziti foresterja turbo, a je to tudi civilno vozilo :oops:. Me zanimajo kakšne izkušnje. Predvsem, ker mi terenci niso všeč za vožnjo predvsem zaradi višine...
u tega bi pa lahko celo kupila :D

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 21. September 2008, 01:33

niva13 napisal/-a:
dokc napisal/-a:še en zanimiv http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2298516#, mogoče kdo pozna?

Prov, kup mi ga.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 21. September 2008, 09:10

Sam je hud fori :)

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 21. September 2008, 13:58

irCAR81 napisal/-a:
niva13 napisal/-a:

Prov, kup mi ga.
to kar svoji bjondi naroči :lol:

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 21. September 2008, 14:07

Kar se vožnje turbo forija tiče, nimam jst prav nič slabega za povedat. Mirno lahko rečem, da je to najboljši avto kar sem jih mel do zdaj. Je dovolj hiter takrat ko hočeš, dovolj udoben tud na daljših relacijah, poraba (mal čez 10L) je OK, po cesti se pelje kot avto, na terenu pa je zarad večje odmaknjenosti od tal bolj uporaben kot kak Legacy...

Kar se oblazinjenja tiče, je po vsej verjetnosti res naknadno vgrajeno. Orginal usnjeno oblazinjenje na vratih ima prečne šive, tole pa ne. Če se ne motim, sta ble tud barvni kombinaciji samo črna in siva.

Unikat, se ti zdi da je maska zelena? Men se ne, ampak OK :-) Orginal maska je drgač črne barve.

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295

Odgovor Avtor: benko » 21. September 2008, 15:35

...
Predvsem, ker mi terenci niso všeč za vožnjo predvsem zaradi višine...
U je..nti :shock: :lol: Huda zver, :D Pa pocen za to opremo in kilometre. Na fotki ful dobr zgleda, bi blo pa treba preverit še od blizu; amortizerji, zglobi (probaj kak ostrejši ovink pri cca. 50km/h al pa na mestu ostro obrn, pozorn bod sploh na zadnje, k jih težko opaziš), izpuh, itd. Zarad hill-holderja zna bit sklopka pri teh kilometrih že precej zmartrana. Mogoče lambda tud (pa ne zarad hill-holderja :lol:). Čist odvisno tud, kako je bil vožen... Sicer je verjetn kej popraskan, ampak za to se ne sekirat, po mojem je še čist vsak, če ga je mel lastnik rad. ;-) Pa še to - po programu je drugi veliki servis okrog 195kkm; poglej v forum Forester, tam je par debat o tem.

Drugač se pa, pod pogojem, da so amortizerji OK, Forester nasploh ful lepo vozi. Razen 20cm dvignjenega podvozja ma sicer (predelano?) šasijo od Impreze, in od nje je podedoval tud zlo lepo lego na cesti - tud pri višjih hitrostih. Pa seveda bokser pripomore k nižjemu težišču, tako da v primerjavi z vrstnimi motorji absolutno boljš leži na cesti od enako dvignjenih avtov.

Višina znotraj avta pa sploh ni moteča. Seveda je vidna v primerjavi z Legacyjem al pa kako Civic-ko, sem pa npr. par let vozil Scenica, pa se tam precej bolj opazi višina, čeprav sploh nima dvignjenga podvozja.

Drugač je pa že NoFEAR lepo povedu, se čist strinjam, 170-konjska čreda je natanko tolk, kot bi človk želel - ne preveč, ne premal. Ti ga iz srca privoščim, če se odločiš zanj.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
dokc
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: dokc » 21. September 2008, 15:51

Hvala za nasvete :cool:
Sem se dogovoril za ogled v torek (lastnika ni doma). Naj bi bil pripeljan iz tujine nato pa servisiran na Interservicu tako, da bom še Maruclja poklical, če ve kaj povedat...

Kako pa se sliši / čuti zglobe?

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 21. September 2008, 16:58

Vprašanje je, če ima hill holder. Moj turbo ga nima, od uporabnika "teta" ki ima istega (samo faceliftan model), ga ima...

Nekdo je enkrat na forum napisal da ga turbaki nimajo zarad hidravlične sklopke - zgleda da ni čist tako...

Uporabniški avatar
dokc
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: dokc » 21. September 2008, 18:51

na tej strani je podatek za Angleški trg. Hill holder naj bi bil od aprila 2000 naprej. Je pa zanimivo brat sezname opreme...

Uporabniški avatar
dokc
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: dokc » 21. September 2008, 18:52

dokc napisal/-a:na tej strani je podatek za Angleški trg. Hill holder naj bi bil od aprila 2000 naprej. Je pa zanimivo brat sezname opreme...
pozabil link http://www.parkers.co.uk/cars/equipment ... eriv=15724 :oops:

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 21. September 2008, 19:42

S temi podatki je tako - lahko da držijo, lahko tud ne. Glede na to da je avto iz uvoza, bi blo bolj fajn najdt podatke za tisto tržišče na katerem je bil kupljen. Lahko da se kakšne malenkosti razlikujejo. Glede na ostalo opremo, bi ga po teh podatkih tud moj mogu met, pa ga nima.

Sicer pa ko boš šel avto gledat, pač probaš če ga ma al ne - postaviš se na klanec tko da avto gleda navzgor: pritisneš sklopko in zavoro hkrati (včasih je treba zavoro pritisnit bolj močno, da hill holder prime), nato zavoro spustiš (sklopke ne spuščaj!) in če avto obstane na klancu, potem hill holder ima, če ne, ga pač nima...

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 21. September 2008, 19:46

lahko pa odpreš pokrov motorja (ob nakupu ga itak odpreš) in pogledaš a je al ga ni...
Fiat.
Brez panike.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost