grand vitara vprašanja

Garaža za vse nesubaruje
air_man
Uporabnik foruma
Prispevki: 69

Odgovor Avtor: air_man » 30. Maj 2008, 17:33

Niso nalite, neka firma DEAN ali podobno, zgleda ravno tako, kot bi se vedno po skalah vozil, ampak gre predvsem za povprečno vožnjo po asvaltu in makadamu...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 31. Maj 2008, 02:11

Najbrž je pobrana tako, da na enem koncuje cela, potem malo scefrana in pobrana, pa spet cela in spet scefrana? A so neenakomerno pobrane?

Če so, potem imaš zanič amortizerje. BFGoodrich prodajata Marolt v mozirju pa boltez v kranju. Za tadva vem, da imata poceni te gume, ker data tam okoli 30% popusta.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

air_man
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: air_man » 31. Maj 2008, 12:51

Nažrt je zunanji rob cca 2cm na sprednji levi gumi, in sprednji desni (malo manj) ostali profil je ok...

Možno je tudi, da je prejšnji lastnik fizično poškodoval (kamenje)...

Amortizerje sem testiral na stezi in je bil rezultat ok.

Šel sem preverit tudi tlak v gumah, bil je spredaj 2.6, zdaj sem spustil na 1.9, lahko da je bil tudi to vzrok, vem pa ne...

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 01. Junij 2008, 11:27

optika? Daj preveri še to. Pri stišiču vem, da imajo samo testiranje nastavitve optike za 12€, če pa kaj naprej dela te pa skupaj pride okoli 40€ za terenca. Škoda je, da bi kupil nove gume in bi ti jih pobiralo zaradi sfaljene optike.
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

air_man
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: air_man » 01. Junij 2008, 15:35

Končno obljubljene fotke mojega stroja :D, vitara, 2.5, V6 24v, s praktično vso opremo, zaenkrat zelo zadovoljen, v planu samo še menjava pnevmatik in mogoče lift kit :D
No ja, pa ogromno učenja glede vožnje izven cest...

http://shrani.si/f/2a/do/3kxqBygb/bok.jpg

http://shrani.si/f/1c/BA/bYjqLf7/spredaj-bok.jpg

http://shrani.si/f/1L/lY/2ZQQFJ7O/zadaj-bok.jpg

http://shrani.si/f/F/Y9/2ph4lHpP/znotrej.jpg

lp, Rok

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. Junij 2008, 19:26

Se bomo mogl enkrat dobit za en offroad.

Body liftkit se splača narest sam doma. Rabiš polno palico fi60 iz gradbene plastike. Meter stane okol 20 evrov. Jat ti potem dam podrejat zadevo, da se naredi 10 komadov po 5cm valjčkov z fi10 luknjo v sredini. Potem pa avto postaviš na dvigalo in podstaviš samo školjko. Odviješ vseh 10 vijakov, ki držijo školjko na podvozju in daš vmes teh 10 komadov valjčkov in nove 5cm daljše vijake ter vse skupaj priviješ nazaj.

Tako pride školjka 10cm višja. Potrebno je še odbijača prestavit - za to pa malo predelaš nosilce in avto je poštiman.

Hec je v tem, da avto zaradi tega ni višje od tal, ampak lahko pa daš večje gume gor, kar pomeni zvišanje avta, amortizerji pa pri tem ostanejo na istih mestih in lažje blažijo. Pa še na tehničnem nič ne težijo, ker je u bistvu vse originalno na podvozju.

Sam liftkit na amortizerjih pa pomeni višje amortizerje in našponat roke, kar pa pomeni krajšo delavno dobo in preveč ukrivljene polosovine. To pa prinese hitro kako zlomljeno polosovino ali uničen homokinetični zglob na bolj zahtevnem terenu.

ampak ko te fotke gledava z Uršo, je Urša pripomnila, da že 15 let delajo iste zice in iz istega blaga, pa še farba je ista - pomoje so cel vlak enega in istega blaga kupil.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

air_man
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: air_man » 01. Junij 2008, 23:41

No res se priporočam za kakšen offroad, res da ni nek pravi terenec, ampak po kakšni gozdarski poti je pa pravi užitek, komaj čakam da se dobiva pa kakšno rečeva...

lp, Rok...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 02. Junij 2008, 00:15

Se bomo že enkrat dobil na kakem offroadu, pa bomo mal pokometiral zadeve.

air_man
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: air_man » 27. Junij 2008, 10:51

No, mal updatea ;-)

Avto je sedaj dvignjen za 4cm z aluminijastimi podložkami, vendar imam sedaj prekratke amortizerje, saj se mi dogaja, da avto ob večjem nenadnem spustu koles, kar poskakuje, ker ima amortizer premalo hoda ;-)

Zdaj pa ne vem, naj probam dobit daljše amortizerje ali skrajšati podložke :(

Imam pa tudi nove gume Maxxis A/T,

Pa ena velika pohvala Maroltu 4x4 za čas in doslednost, predloge...,
Po montaži gum, sva šla na poligon v bližini delavnice in prevozila osebnim avtomobilom neprevozno pot :lol:

Uporabniški avatar
CrazyDriver
Uporabnik foruma
Prispevki: 288
Kraj: Rovte

Odgovor Avtor: CrazyDriver » 27. Junij 2008, 11:18

Civic 93', Accord 03', Outback 12', vmes pa vseskozi Fori 99'

air_man
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: air_man » 27. Junij 2008, 14:50

Hmmmmm bullbar :)

Sem se že zmenil, dobim večje amortizerje drugi teden, tako da bo za 6cm več koda kot do zdaj, pa se bo drugače peljalo...

Avto je super, zame čist drug svet, upam, da se gremo kdaj skupaj kam zakopat :twisted: , pa da bo Nebivedu v bližini ;-)

air_man
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: air_man » 17. Julij 2008, 19:14

No pa še malo update-a.

V tem času sem dobil gume (pohvala maroltu 4x4) za zavzetost, prvo dogovor, potem montaža in kasneje še test gum na poligonu, tko da super izkušnja, … :shock:

In potem pride ideja za dvig avta…

Če bi malo bolj pozorno preštudiral komplet zadevo, bi se verjetno odločil za dvig karoserije in ne dvig vzmeti, kar je povleklo za seboj kar nekaj preglavic…

No ja vsaj zdaj vem kaj vse skupaj pomeni…

Delat sem dal alu podložke, spredaj 4cm,, zadaj 6cm, zmontiral in avto se je peljal kot kanta!!! Poskakoval na vsaki luknji, in skakal dobesedno v zrak ob večji neravnini, pač manjkalo mu je hoda (amortizer) na dol…

Dam podaljšat amortizerja na prednji premi in podložim avto zadaj še za 1,2cm, ker je pač še malo visel na dol…

Avto se je peljal še slabše, tko da smo dal avto lepo na dvigalo izmeril sredino hoda amortizerja in potem dal delat nove (obnovit-šipka+tesnila, olje itd.) amortizerje spredaj in zadaj …

Rezultat : Zabija nič več, poskakuje ravno tako, v naslednjih dneh vse amortizerje dol, jih stršat in rezultat je sedaj zadovoljiv…

Pa da stvar nebi bila preveč enostavna, sem se spravil delat optiko, naklon koles je bil v +1,5stopinje, se pravi so stala kolesa kot na traktorju, po predpisih naj bi bila nula. :roll:

Potem avto ponovno razdret, kajti vitara nima ovalne luknje za nastavitev nagiba koles. Nest drejarju, naredil ovalne luknje se pravi -2,5mm, sestavit nazaj, optika iv voila avto je takšen kot je, sem zadovoljen, samo priporočam, če bo še kakšen delal kaj podobnega naj kupi lift kit (amortizer+vzmeti) ali pa viša karoserijo…

;-)

Še pa fotk:

http://shrani.si/f/p/13m/2AfXecWB/vitarax1.jpg

http://shrani.si/f/44/ys/1c1hv30S/vitarax2.jpg

http://shrani.si/f/1H/kf/3G7UkxeD/vitarax3.jpg

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Julij 2008, 21:03

No jst sm vmes tut uršino vitaro dvignil za 5cm in dodal 30" gume, tako da je sedaj višji za okoli 10cm od prej. Lahko prideš enkrat pogledat zverino. Je res poštimana. Ampak še vedno kakih 5cm nižja od feroze! :twisted:

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 17. Julij 2008, 22:43

Mene pa zanima kako je s samo stabilnostjo pri vožnji po normalni cesti, pa po AC?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. Julij 2008, 23:56

verjetno bo odgovor v stilu "počasi se daleč pride"; :D
fantje so verjetno to vzeli v zakup...

premik težišča za 10+ cm ni mačji kašelj...
Fiat.
Brez panike.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov