Nakup Legacy-ja III. gen

Oglasi in mnenja uporabnikov o nakupu in prodaji vozil
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Tadej
Novinec
Prispevki: 13

Nakup Legacy-ja III. gen

Odgovor Avtor: Tadej » 26. Maj 2008, 17:35

Zanimam se za nakup Legacyja in prav zaradi tega razloga sem prisel na vas forum. Rad bi se pozanimal o njegovih prednostih in hibah. Zanima me na kaj moram paziti pri nakupu in kolikšni so stroški s Subaruji...

Gledal sem letnik 95. Katera generacija je to in do katerega letnika je ta generacija mi pa vi povejte :)

Ali kdo pozna tegale?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2093240#

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 26. Maj 2008, 17:59

To je tretja generacija.
Kaj pa temule manjka ali je prepoceni :lol:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2076585
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Tadej
Novinec

Odgovor Avtor: Tadej » 26. Maj 2008, 19:13

Ja ta ima 50000km več. Koliko km pa zdržijo tejle motorji? Ali ima kdo na forumu takega Legacyja?

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1132

Odgovor Avtor: Unikat » 26. Maj 2008, 19:35

Znano je da so Subaruji precej zanesljivi vendar je odvisno kdo ga vozi, kako skrbi za avto in kaj vse z njim počne. Za nakup takega Legacya s takšnim številom kilometrov se nimaš pomojem kaj bati razen če res ne trofneš kakšne podrtije. Doma imamo letnik 99 vendar ima enak motor kot tale 95 pa ima trenutno nekaj čez 210.000km brez kakšnih nevšečnosti.

Glede tistega linka ki si ga dal... Ta tip je pred kratkim prodal se mi zdi da nekega Opla, tukaj prodaja Golfa KLIK in zdaj še tega Legacya. Če se boš zagrel za tega Legacya ga vsaj vprašaj od kje privleče vse te avte...

Tadej
Novinec

Odgovor Avtor: Tadej » 26. Maj 2008, 20:38

Aha hvala za to opozorilo. Kaksne so pa hibe teh motorjev in na koliko km se dela veliki servis?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 27. Maj 2008, 00:09

Hib ni; če je bil motor vzdrževan - se je preverjalo nivo vode, olja,...
včasih nagaja kak senzor - v skrajnem primeru se menja;
Navadno so večje težave z rjo, sploh če je bil avto ruknjen in slabo popravljen. Bodi pozoren pri ogledu.

Veliki servisi so na 100.000 km... pa niti ni tak strošek.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 27. Maj 2008, 01:11

gorazd0 napisal/-a:...Navadno so večje težave z rjo...
Se strinjam. Glavni razlog zarad katerga sm jst lani prodal svojga Legacy-ja (l.'96). Predvsem bodi pozoren na spodnjo stran vrat (vseh štirih), zadnje koloteke, pragove na notranji strani (glej spodnjo fotko), ter streho okol sprednje šipe (sploh če je bla kdaj menjana).

http://www.subaru-slo.net/userpix/8_rja ... rata_1.gif

Veliki večini pušča tud servo volan, prvič pod rezervoarčkom kamor vlivaš servo tekočino in drugič cevi spodaj pred volansko letvijo (na stiku guma/kovina). Ni velik strošek za popravit (cca. 50€), ampak vseeno ti lahko pomaga pri zbijanju cene...

Preveri še manšete če niso strgane, tesnila pokrovov ventilov (puščajo navadno na spodnji strani), to bi blo pa več al manj to...

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 27. Maj 2008, 02:08

jst sem dobre pol leta lastnik 3. gen legacy-ja
vmes sm naredu velik servis - mislimda me je materjal prsu nekje 250 eur(tocno pise v moji temi o mojmu avtu), to seveda vsi jermeni, sponerji, vodna pumpa....

razen velikega servisa(ki ga opravim vsakic ko menjam avto), ter zavornih oblog spredaj sem z avtkom naredu 15K km in vse v najlepsem redu - edinole sedaj gre sklopka pocasi h koncu(na kar me je opozoru prejsni lastnik ze pri nakupu) in bo dodatnih 150 eur za aisin sklopko( + dodatnih slabioh 100 eur, da bo le ta postala kart(b)onska

kot so ti ze nekajkrat povedali - bodi pozoren predvsem na RJO in to da ni bil butnen

motor mora bit pa miren in nic masten(z izjemo leve strani pod servo pumpo - tam vsi puscajo ;) )

to je nekak to....moj ma sedaj 207k km al tm nekje in lahko recem, da bolj hvaleznega avtka se nisem mel

ps
ker me ne poznas lahko povem, da pr meni ni glih lagodno zivljenje, ce si moj avto - sicer ma res redno vzdrzevanje in nikoli ga ne tiscim mrzu, ter redno preverjam tekocine - samo kar nekajkrat vidi rdece polje, leze po raznih hribih in kuclih, tu in tam nasede(moram poleti poden porihtat - vso skodo k sem jo uspel narest:))

pss
edina stvar ki me malo "moti" je:
vsaj ta model subija je tko naret, da ma mocno samonosilno karoserijo(res mocno), ki jo pokriva resnicno tanek plehek.....in ta tanek plehek je tok obcutljiv, da ni za nikamor
-vsaka toca se pozna
-zanc sem sedel na havbi in mam lep odtis moje riti na njej ?! (alfa, ford, rover, bmw, mercedez....ki sem jih mel sem na vseh sedel na havbi in nkjer se ni poznal)

medtem ko "crash test" ma ta avtek presenetljivo odlicnega (doma mam enega k je letel cca 50m po luftu in pristal na strehi nakar se je kotalil.....in voznik je ziv in zdrav, kabina pa bolj ali manj cela....+ena mal starejsa tema na forumu obstaja, ko je en tak isti subi celno srecal cliota)

Tadej
Novinec

Odgovor Avtor: Tadej » 27. Maj 2008, 08:30

Ali bi mi lahko en slikal motor, pa na sliki oznacil te tocke?

Tadej
Novinec

Odgovor Avtor: Tadej » 27. Maj 2008, 08:35

Aja paše to, koliko pa pride veliki servis za 2.0 motor?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 27. Maj 2008, 08:49

birdy napisal/-a:vmes sm naredu velik servis - mislimda me je materjal prsu nekje 250 eur(tocno pise v moji temi o mojmu avtu), to seveda vsi jermeni, sponerji, vodna pumpa....

Tadej
Novinec

Odgovor Avtor: Tadej » 27. Maj 2008, 09:11

Kje pa je tvoja tema? Jaz je ne najdem :oops:

Uporabniški avatar
Leone
Uporabnik foruma
Prispevki: 308
Kraj: Bohinj

Odgovor Avtor: Leone » 27. Maj 2008, 09:58

Tadej napisal/-a:Kje pa je tvoja tema? Jaz je ne najdem :oops:
Tukaj :cool:

LP

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 27. Maj 2008, 12:05

se opravicujem v temi ni cifer kok je kej stal tko da lahko pogledas se ti dve temi:

http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=8
http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php ... sc&start=0

moje cene so ble:
gates vsi trije jermeni
skf napenjalec in rolce
vodna pumpa(mislem da aisin)
210 eur
(upam da ninsem kaj pozabu napisat - pac komplet servis jermenov je bil naret)

VSA olja (motor, menjalnik, dif.):
so prisla 85 eur (bojc LO ) - s tem da smo jih pr njemu menjeval

ko ravno govorim o olju:
ce nekaj casa po tem ko si zagnal motor ropota drocnik na voznikovi strani, pol pomeni da je olje staro in potebno menjave(pa ena stvar nuca pucanje - sam ni nujn)

Tadej
Novinec

Odgovor Avtor: Tadej » 27. Maj 2008, 13:23

Kaj pa ce ne sraufas sam?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov