Rabim par informacij, o legacyu l95-98

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
Mihi
Novinec
Prispevki: 4
Kraj: Podpeč

Rabim par informacij, o legacyu l95-98

Odgovor Avtor: Mihi » 03. Maj 2008, 22:23

Lep pozdrav.

Sem nov uporabnik vašega foruma. Dosedaj sem si teme samo ogledoval, sedaj pa moram tudi par stvari uprašati.
Zanimam se za nakup Legacya letnika od 95 do 98. Pa me zanima kateri model je to, opazil sem, da so razvrščeni v serije, pa me zanima kako jih razlikuješ. Vem da je razlika v lučeh, v druge stvari se nisem poglabljal :oops:
Mislim, da so vgrajeni motorji 1.8, 2.0, 2.2, 2.5l ter turbo, pa me zanima kateri se najbolj splača v kombinaciji z ročnim menjalnikom. Ter kako porabo lahko pričakujem.
Kakšne so tudi najpogostejše okvare, ter hibe. Ali ima mogoče probleme z rjo??

Za odgovore se najlepše zahvaljujem, in ob enem oproščam, če je že odprta podobna tema.

lp
miha

Uporabniški avatar
Mihi
Novinec

Odgovor Avtor: Mihi » 03. Maj 2008, 22:51

Ker ni možnosti urejanja postov, ali pa jo nenajdem :oops:

Ugotovil sem, da je to kar mene zanima serija dve, kar se legacyjev tiče. Pa me zanima ali so imeli tudi kak facelift?? Pa še nekaj, ker imam možnost, da avto dobim iz italije, ali je to boljša možnost, kot pa iskanje pri nas, ker sedanov ni ravno na pretek. Jaz pa želim sedana, z štirikolesnim pogonom, ABS, ter klimo. Če se nemotim so električna stekla kar stalnica v teh vozilih. Kako pa je z šibedahi??

Kako pa si sledijo paketi opreme?? nekaj sem zasledil da; DL, GL, GX vendar to velja za serijo1 pa me zanima če je tu podobno, ter z podobno opremo.

No, za enkrat je to to :-)

lp in hvala za odgovore

miha

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 03. Maj 2008, 23:35

pri 2.gen so bili na voljo motorji 2.0,2.2(ne dolgo) in 2.5, Legacyjev tega modela z turbo motorji pri nas ni bilo(jap only). 2.5 so večinoma bili z avtomatskim menjalnikom, sedanov je pri nas zelo malo. Električne šipe in ogledala imajo skoraj vsi(LX oprema če se ne motim je oskubljena, je pa bila samo pri 2wd). GX oprema karavan ima dvojni šibedah.

razlike med serijami
1.gen pre-face lift(89-91)
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Suba ... -ra_02.jpg
1.gen face lift(92-93/94)
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Suba ... cy_001.JPG
2.gen(95-98)
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:2nd_ ... _2.5GT.jpg
3.gen(99-03/04)
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Suba ... _Kombi.jpg
4.gen je pa trenutna

2.gen ni imela face liftov, so pa razlike glede opreme(odbijači, meglenke, itd.)
The only treasure my car came with was rust...

substi
Uporabnik foruma
Prispevki: 384

Odgovor Avtor: substi » 04. Maj 2008, 01:04

Naj te samo opozorim, ker je zdele tok govora o ukradenih avtomobilih. Če imaš zaupaš osebi, ki ti bo zrihtala legacy-a iz Italije potem izvoli, drugače pa raje premisli, da ne boš čez kakšen mesec, kakšno leto ostal brez avta.

Uporabniški avatar
Mihi
Novinec

Odgovor Avtor: Mihi » 04. Maj 2008, 09:00

Glede avta iz italije, mu kar zaupam. Itak se negre za avto za večjo vsoto. Sam rad bi avto za par let, pa še ta oblika mi je zelo všečna :-) Ker pa se kr precej vozim, delam cca 80 km na dan pa bi rad tudi čim manjšo porabo. Dizla nočem :D . Ali lahko pričakujem manjšo porabo od 9 litrov???

lp
miha

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 04. Maj 2008, 11:28

Dobrodošel!

Generacija po kateri sprašuješ je druga generacija; čeprav včasih govorimo o tretji...

Pri nas so se prodajali z motorji 2.0, 2.2 in 2.5; najboljša oprema je še vedno GX - dvojni šibedah, meglenke, ostalo imajo pa itak vsi; boljša oprema je na voljo večinomma pri 2.2 in 2.5 - slednji je na voljo tudi z avtomatskim menjalnikom; turbotov te generacije na EU trgu ni bilo, so pa žez lužo (GT), Anglija (siv uvoz z Japonske) - tu se najde še kak biturbo (spodnji se je prodajal za 2995 £)

http://www.subaru-slo.net/userpix/6_biturbo_1.jpg

Porabo manjšo od 9? Hja - mogoče z 2.0 (2.2?) - če imaš lahko nogo in se ne voziš preveč po mestu... Alternativa je predelava na plin...

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 04. Maj 2008, 11:50

Mihi napisal/-a:Ali lahko pričakujem manjšo porabo od 9 litrov???
Ne.

D.

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma
Prispevki: 960
Kraj: Doma

Odgovor Avtor: Freak » 04. Maj 2008, 12:19

Ce se ne motim so Turbake prodajali tudi v Ameriki. Se je tudi po ljubljani vozil zelen sedan z ameriskimi tablicami. Samo to je ze neki casa nazaj.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 04. Maj 2008, 12:27

2.0 ki ga mam ma porabo prkovano na nekje 10(raje pol litra vec kt manj), bomo videli kak bo ko se bo ogrelo(to velja za pozimi)

drgac pa vsaj moj na relaciji komej pod 10 pride-raje ne kot ja

je pa hudo vzdrzljiv avtocek in pr 200K km mi ze cca 13k sluzi brez da bi en napacn zvok spustu...pa ga ne sparam glih(velika planina, krim.press)

lp

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 10. Maj 2008, 09:51

Imam 2.0 GL sedana (ja res so bolj redki pri nas).

Poraba po mestu okoli 9-10, relacija pod 8,5 nisem prisla, ok odvisno od nacina voznje, pa 4wd zahteva svoj davek (npr. moj prejsnji 2wd je porabil na relaciji tudi pod 7).

Kaksnih posebnih tezav z njim nimam, edini kriz je rja (kot pri vseh starejsih avtih, sploh, ce so bili kdaj karambolirani), pa zal manjsa ponudba rabljenih rezervnih delov napram prvi generaciji.

Naj omenim, da tudi pri tej generaciji imas dve obdobji: 95-96 (oziroma 94 do sredine 96) in 97-99, ce se ne motim, razlike so pa predvsem v motorju, pa Ecu je OBDII.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov