2009 Forester
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Mislim, da so ukinili (vsaj v spominu imam, da je nekje pisalo). Imaš zanimivo fotko. Zadeva je simpatična na pogled, je pa res, da mene moti, ker mi večina pravih možakarjev zapira vrata tako, da porinejo steklo. In že dvakrat so mi uspeli zakriviti tisti trikotnik, da sem potem poslušal šumenje vetrov 
Meni so bile ravno te posebnosti všeč sedaj pa se čisto preveč prilagajajo trendom neglede na to ali je to dobro ali ne. Meni je oz. je bila všeč Subarujeva filozofija, da stvari spreminjaš ravno toliko, da te ne povozi čas. Se pravi, če je nekaj dobro tega ne menjaš ne glede na to kaj narekujejo trendi.
Upam, da Subaru ne bo postal še ena šminkerska znamka.
Upam, da Subaru ne bo postal še ena šminkerska znamka.
Morda je bolj kot trendovska usmerjenost tle kriva usmerjenost k varčevanju, najbrž je sistem, ki ga opuščajo veliko dražji ker bi sicer ostali proizvajalci tudi posegali po njem.
Če bi pa koga motil rahel piš, ki ga je bilo skoraj nemogoče opustiti bi to lahko rešili tako kot je imel M3 letik 1993+ ko se mu je po odprtju vrat spustila šipa za 0,5cm (šipa brez okvirja) in se op zaprtju vrat tudi vrnila nazaj za gumo ki je bila del strehe.
Nekaj takega sem vidu tud pri Land Roverjevem pol-izdelku Freelander
na zadnjem pokrovu prtljage.
Če bi pa koga motil rahel piš, ki ga je bilo skoraj nemogoče opustiti bi to lahko rešili tako kot je imel M3 letik 1993+ ko se mu je po odprtju vrat spustila šipa za 0,5cm (šipa brez okvirja) in se op zaprtju vrat tudi vrnila nazaj za gumo ki je bila del strehe.
Nekaj takega sem vidu tud pri Land Roverjevem pol-izdelku Freelander
Ja, tak patent, da se šipa spusti in spet divgine ima tudi Audi A5. Drugače so pa več ali manj pri novih Subarujih težave, da med steklom in gumo nastane vakuum in se vrata težje odpirajo, moraš fajn povlečt potem ko se odlimajo jih pa skoraj v glavo dobiš. Tudi pri našem je tako in me to zelo moti, tako da nimam nič proti temu, da imajo po novem okvirje. Dokler bo bokserček igral pod pokrovom v kombinaciji z Subarujevim AWD, se ne bom sekiral. 
Tako imajo vsi BMW-jevi Coupeji od E36 naprejsubi92 napisal/-a:Morda je bolj kot trendovska usmerjenost tle kriva usmerjenost k varčevanju, najbrž je sistem, ki ga opuščajo veliko dražji ker bi sicer ostali proizvajalci tudi posegali po njem.
Nekaj takega sem vidu tud pri Land Roverjevem pol-izdelku Freelanderna zadnjem pokrovu prtljage.
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
nad subarujem in še posebej foresterjem sem (bil in sem še vedno) navdušen zaradi posebnosti:
- brezkompromisna zasnova (stalni 4x4, reduktor, LSD ...)
- vztrajanje pri klasični preverjeni zasnovi,
- nepodleganje modnim muham (brez obilo plastike, napihnjenosti ...)
- drugačnost (butična prisotnost na naših cestah; med drugim zame zelo pomembne malenkosti - šipe brez okvirjev),
- visok ugled med poznavalci (o, subaruja voziš, to so dobri avti)
- ...
in zato me ne moti:
- visoka poraba,
- zanič radio,
- problem s servisno mrežo,
- malo prostora v prtljažniku glede na velikost avtomobila,
- precej neprilagodljiva in neinovativna notranjost,
- v primerjavi s konkurenco siromašna oprema (obvolanske komande, potovalni računalnik ...)
- visoka cena
- ...
če bodo naštete prednosti zvodenele (in precej jih očitno bo), mi ne bo preostalo kaj dosti razlogov, da ponovno nabavim subaruja.
in mi preostane le, da se tega držim čim dlje.
- brezkompromisna zasnova (stalni 4x4, reduktor, LSD ...)
- vztrajanje pri klasični preverjeni zasnovi,
- nepodleganje modnim muham (brez obilo plastike, napihnjenosti ...)
- drugačnost (butična prisotnost na naših cestah; med drugim zame zelo pomembne malenkosti - šipe brez okvirjev),
- visok ugled med poznavalci (o, subaruja voziš, to so dobri avti)
- ...
in zato me ne moti:
- visoka poraba,
- zanič radio,
- problem s servisno mrežo,
- malo prostora v prtljažniku glede na velikost avtomobila,
- precej neprilagodljiva in neinovativna notranjost,
- v primerjavi s konkurenco siromašna oprema (obvolanske komande, potovalni računalnik ...)
- visoka cena
- ...
če bodo naštete prednosti zvodenele (in precej jih očitno bo), mi ne bo preostalo kaj dosti razlogov, da ponovno nabavim subaruja.
in mi preostane le, da se tega držim čim dlje.
Kar se vrat brez okvirja tiče nimam nobenih težav tako pri legacyu l. 1996 in 2005 in so mi take posebnosti všeč. Ravno tako mi je bilo pri Saabu všeč ker je imel ključavnico za vžig na konzoli med obema sedežema. Saj ne govorim, da novosti niso dobrodošle ampak pri tem ne gre zanemarjati filozofije in tradicije zakaj bi morali vsi trobiti v isti rog. Mislim, da nakup 25% deleža s strani Toyote, za nas ljubitelje Subarujev ne bo prinesel nič dobrega sploh, če se bo Toyota dokopala do kontrolnega deleža.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Ko pa preberem tole (od človeka, ki je že kupil Forija MY 09), se mi res dvigne (mislim na pritisk):
"Climate control sucks. Temp control is set in steps and there is too big of difference on the cool end of the scale in which I found myself either too cold or too warm between two positions. Fan doesn’t seem all that powerful. Side front vents blow air when you have the floor selected."
"Climate control sucks. Temp control is set in steps and there is too big of difference on the cool end of the scale in which I found myself either too cold or too warm between two positions. Fan doesn’t seem all that powerful. Side front vents blow air when you have the floor selected."
no, vsaj tega niso šli spreminjatgore napisal/-a:Ko pa preberem tole (od človeka, ki je že kupil Forija MY 09), se mi res dvigne (mislim na pritisk):
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Imaš prav - ena od stvari, ki bi jih najprej morali ...pilgrim napisal/-a: no, vsaj tega niso šli spreminjat
Tisti prvi lastniki imajo mešane občutke. Nekatere stvari so jim precej všeč, nekatere pa tudi ne - sicer pa je tako pri vsakem konjičku.
Meni je načeloma zadeva všeč, vendar se za sedaj (previdno) še ne bom postavil na stran zagovornikov ali nasprotnikov.
Ravnokar sem nazaj iz Interservisa, kjer sem si ga ogledal v živo...
Spet enaka zgodba kot pri novi imprezi - v živo je velik bolj všečen kot na slikcah...
Zlo je opazno tud to, da je zrasel... Na zadnji klopi je hudičevo več prostora, pa tud kot celota je... preprosto večji
Me pa precej motijo okvirji na vratih in tiste "love handles", katerih dokler si nism ogledal videa, še opazil nisem...
Če bi imel dnar bi se vseeno še vedno raje odločil za stari model
Spet enaka zgodba kot pri novi imprezi - v živo je velik bolj všečen kot na slikcah...
Zlo je opazno tud to, da je zrasel... Na zadnji klopi je hudičevo več prostora, pa tud kot celota je... preprosto večji
Me pa precej motijo okvirji na vratih in tiste "love handles", katerih dokler si nism ogledal videa, še opazil nisem...
Če bi imel dnar bi se vseeno še vedno raje odločil za stari model
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov