Odgovor MNZ na nakup Terencev

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 20. Februar 2008, 20:56

Fantje sej pri offroadu ni pomen, da moraš čez lužo peljat, ampak je pomen da se spretno izogneš pastem kot so luže in skale na terenu.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 20. Februar 2008, 21:16

ja sam tu in tam prides do izbire:
-nazaj
-cez luzo

to sm mislu

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 20. Februar 2008, 21:20

Mene osebno je razveselilo dejstvo, da imajo inštruktorja (je bilo za pričakovat); dodaten plus so zapore diferencialov

minusi: oddaljenost od tal in dejstvo da ne gre za mehanske zapore.

Nekako se mi dozdeva, da kaj dlje od slabega makedama avti ne bodo vidli... kar je mogoče čisto ok.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 20. Februar 2008, 21:35

gorazd0 napisal/-a:Mene osebno je razveselilo dejstvo, da imajo inštruktorja
Ta inštruktor (Brane Legan) je svojo kariero začel v Policiji, nato je pred nekaj leti izstopil. No, kot vidim mu je zdaj policijska akademija končno dala svoje mesto in je spet nazaj, kar me precej veseli, ker ga osebno poznam in je dober dečko, pa velik strokovnjak kar se prometa tiče.

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 20. Februar 2008, 22:40

gorazd: ja jest se kr čedalje bolj veselim da se oglašaš! pa ne tok zarad postov, ampak zarad avatrjev!!! :D

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 20. Februar 2008, 22:59

Mene so teli tuaregi kar presenetili, v pozitivnem smislu. Sem mislil, da je to bolj šminkerska zadeva. Vse zapore, sredinski torsen, solidnih 28 cm in nastavljiva višina in še pravi reduktor, mislim, da v izkušenih rokah zadeva kar seka in naši subiji temu žal ne pridejo kaj dosti blizu. Mojemu foriju predvsem manjka resne oddaljenosti od tal in pa reduktor, ki komaj zasluži tako ime. Za moje pojme se reduktor začne tam okoli razmerja 2.0, forijev 1.4 je bolj za okras.
Tudi Gore je že enkrat pisal, da se je pozimi vozil po krvavcu in se je tam, kjer je obstal, tuareg lepo peljal mimo.
Skratka, dobil sem občutek, da ta nakup ni tako brezvezna zadeva, kot se je zdelo. Zagotovo pa je pri nas VW verjetno najmočnejša firma in je lahko dala najboljše pogoje.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 21. Februar 2008, 01:38

bajker napisal/-a:mislim, da v izkušenih rokah zadeva kar seka in naši subiji temu žal ne pridejo kaj dosti blizu.
Narobe misliš... ;-) :-P

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 21. Februar 2008, 01:52

NoFEAR napisal/-a:
bajker napisal/-a:mislim, da v izkušenih rokah zadeva kar seka in naši subiji temu žal ne pridejo kaj dosti blizu.
Narobe misliš... ;-) :-P
se strinjam, zato pa sem predlagal da probamo, da vidimo kako gre kaj

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 21. Februar 2008, 07:33

bajker napisal/-a: subiji temu žal ne pridejo kaj dosti blizu.
Verjetno nebom nič pametnega napisal (ker je še prezgodaj),če
vam povem da tam kjer sem se jaz vozil z mojim bivšim DL-om in
še bolj bivšim Leoncem tele teške kante niti za burek nimajo :lol:
Se pa strinjam s tabo da višina je problem pri nas,ampak tudi to se da porihtat,glede reduktorjev pa nevem si moram čas vzet in en menjalnik
bolj podrobno preučit ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 21. Februar 2008, 07:43

Ena izmed rešitev bi bila da daš ročne vklopnike na sprednja pesta in izklopiš s tem polosovine spredaj, potem pa zavariš prednji diferencial. En vklopnik pustiš vklopljen in imaš stalni pogon na 3 kolesa. Na terenu pa vklopiš še preostali vklopnik spredaj, pa imaš 100% zaporo spredaj.

Zadaj pa daš 50% LSD in imaš orenk mašinco za po terenu.

Ne vem pa kako bi se to obnašalo na asfaltu (spredaj bi namreč imel enako vrtenje koles tudi v ovinku, če nebi izklopil vklopnika).

Je pa še ena varinata, samo ta ti pa potem avto dvigne za 20cm.

Spredaj dodaš LSD zadnji diferencial, ga vpneš pod motor in prestaviš roke nižje. Namesto visko sklopke na izhod iz menjalnika dodaš dodaten sredinski diferencial na sredino (po možnosti z reduktorjem) in nanj priklopiš prednji diferencial (ki si ga montiral pod mašino), zadnji LSD diferencial pa spustiš na višino prednjega.
Avto bi bil za višino zadnejga diferenciala višji, kar pomeni, da bi nanj šle brez težav 235/80/15 mud terrain gume in zadeva bi šla odlično po blatu.

Izgubil bi pa na težišču, ki bi bil sedaj kr nekaj višje in avto nebi bil več za noret, ampak za bolj počasno vožnjo.

Z gumami 235/80/15, pa bi bil od tal odmaknjen za okoli 32cm, če bi bile polosovine pod kotom 90 stopinj na gumo, če bi jih pa postavil tako kot so sedaj, bi pa bil tam okoli 37cm od tal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 21. Februar 2008, 09:36

ja vem da ste tole ze nekajkrat slisal sam:

kaj pa menite o "moji" predelavi ( ki bo v teku zlo hmal)

zadaj LSD
reduktor od 1.8
sprednji dif pa z kakim phantom gripom oz medeninasto podlosko(aka LSD) - edin moram se pozanimat, kok casa drzi tista medenina da je nam pol mesecno menjaval, k tok mi pa spet ni do tega(phantom grip je pa, ne vem, pac skepticen sm)

pa seveda stroj dvignen za cca 10 cm(spuscen most itd...) in vecje gume(ce bom uspel homologacijo porihtat)

ps
ko ravno smetimo po temi dajmo se mal:
ma kdo tocne podatke kako je s homologacijo in vgradnjo bull barov / rock sliderjev

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 21. Februar 2008, 11:21

Edina varianta za rock sliderje je da ojačaš pragove. Odrežeš jih in dodaš vanje železno traverzo, pa nazaj zašvasat.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 21. Februar 2008, 13:30

jst sm bolj razmisljal v smeri:

1.spucas prag in ga dodatno zascitis z dinitrolom
2.najdes profil, ki nekje najlepse nalega na prag (L oz U)
3.priredis profil, da pase na avto(razni izrezi, ce so kje kaka vpetja&stuff)
4."prpikas" profil gor(no dejansko ga resno prisvasas), kar preko originalnega pragu tako, da kar najvec nasede na originalen prag
5.poskrbis da je prostor ki je nastal med pragom in profilom ali:
-vodotesn(glasujem za to moznost, ker sm vidu kaj se je na alfi zgodl)
-ima odtocne kanale

s tem dobis mocno utrjen prag, ki sicer ni najlepse zakrivljen, je pa trpezen in raven

iskanje profila se bo u bistvu pr men kr hmal zacelo, saj pragove za vzorec bom hmal dol pobral

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 21. Februar 2008, 13:53

pozabu sm oment, da moras zagotovit luknje v profilu skozi katere se bo potem zascita naredila po koncanem svasanju(nato te luknje zapres.....)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 21. Februar 2008, 13:54

In ko jih poštrihaš v mat črno se sploh ne bo vidl, da jih maš gor :twisted:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov