Nakup Legacya

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
Damjan
Novinec
Prispevki: 19
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Damjan » 19. Julij 2006, 08:40

pol mi je pa Lix zamolčal neki preveč... :D
al je mel dihtongo na glavi prebito, sej se ne spomnem več...pa se je nardil kar se je...
ja, sem umirjen voznik.samo mi je karli dal mislit,res se ne splača kupvat samo za zimo. al ornk al pa nič. p nočem ostat brez opreme :)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 19. Julij 2006, 09:24

Tudi meni se zdi nesmiselno kupovat avto samo za čez zimo, pri tem moraš računati vnovičen nakup tablic, tehnični itd...
Kar se mene tiče mi 4WD avto s zimskim veseljem povrne morda kak trenutek obupanosti poleti če nalijem kak liter bencina več vanj, vendar je potrebno upoštevati, da ogromno avtov z motorji 1.8 ali več pijejo prek 9l - mestna vožnja pa še več ker avto bolj deluje na čas kot na km-je :lol: En primer je npr. ford mondeo (men namreč žal všeč) karavan z 1.8 motorjem pije nikoli manj kot 9l pa je samo en navadn 2WD, zjebana petka pa tud 10 kajne :D , petko ti kr svoji punci porin in nabav subija. Lix se bo zagotov strinjal z mano ampak njemu je bilo za motor vseeno saj je že v osnovi nameraval zamenjati motor za močnejšega kakor se jest spomnim.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 19. Julij 2006, 11:23

Jaz tud mislim, da gre k vragu samo neservisiran Subarujev motor. Motor pri Subaruju je njegov najboljsi del, to kr dela in dela in dela. Jaz imam 312000 km in razen obcasno z elektriko nimam tezav. Zdaj, ko sem vzigalne kable nabavla, bo ziher boljs :-P
Pa tud 2wd varianta je na snegu ziher boljs kot petka ali katerikoli drug 2wd. No priznam, ko bo ta umrl, bo naslednji 4wd ampak obvezno sedan, ker ne mislim krst prevazat :-P
Do takrat se mi pa tega res ne splaca prodajat (mogoce bo zraven za gust Niva No9 padla) ;-)

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 19. Julij 2006, 12:43

Damjan napisal/-a:ampak je nek mit, da so 1.8 mašine bolj tak tak...
:shock: Spet jaz ;-)
Zanimiv mit :? :?:
Takole je imel sem EJ18,EJ20,EJ22,EJ20turbo in EA82 in najbolj
zadovoljen sem bil z 1.8 motorjem.
1.8 motorji so zagotovo najbolj trpežni in sigurni,videl sem že kar
nekaj avtomobilov z več kot pol miljona km.
Seveda motor mora VEDNO imeti dovolj VODE in OLJA :!:
Kar pa se tiče okuženosti oziroma odvisnosti od Subaruja pa
boš videl ko ga boš vozil vsaj en teden.
Želim ti ugoden in dober nakup in upam da ti bom lahko kakor koli pomagal.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 19. Julij 2006, 12:53

Evo, da še jaz piskrček pristavim. Vozim 1.8 in z avtom ni problema razen nihanja v prostem teku (ki so značilna za 1.8, seveda tako kot je Subi92 napisal, v nekih mejah normale). Avto imam od oktobra in z njim ni problemov (če izključim šlamparijo serviserjev, ki je odpravljena). Avto ima vse razen ABS-a in klime, torej ima vse na štrom, od šip, špeglov, antene, ma šibedah, ma vse meglenke :D , kar pa manjka bo pa še dobil. Oprema ni vezana toliko na motor, ampak raje glej na kratice kot so DL (oskubjen), GL (normalna oprema) in GX (ful oprema). Res pa je, da je GX vezna na EJ22, kvečjemu če naletiš na kakšno posebno serijo subija, ki ima še nekaj več opreme kot ponavadi. Recimo moj je nek Champion serija in ima malo več kot "samo" GL opremo, ki je najbolj pogosta, tudi pri 1.8 motorjih. Torej ima anteno na štrom pa šibedah...pa v originalu neke nalepke po bokih, ki jih že davno ni več. Aja pa alu platišča. Pa recimo, nekateri GL imajo gretje ogledal in sedežev, nekateri ne...od česa je odvisno, hmmm, verjetno res od tega, kok so si lahko takrat kupci privoščili ene opreme.
Zadnjič spremenil subidu, dne 19. Julij 2006, 13:40, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 19. Julij 2006, 13:16

Sej vecina rabljenih, ki se pri nas prodaja ima GL opremo, ki je pri Subaruju smatrana kot neki obicajnega, pri VW bi pa to smatrali kot fuuuuul oprema in obesili na velik zvon (okna na strom uau) :lol:

sicer pa sej ves, Japonci imajo radi razne gadgetke ;-)

men je recimo ful vsec postavitev ogledal pri dvojki, ful so pregledna

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov