Pozdravljeni ljubitelji zelenih planin, belih strmin in drobnih skomin!
Tokrat se javljam s Planinskega doma na Mrzlici, kjer je december se kako vesel. Tukaj namrec vec ne samo da disi po snegu, temvec je iz njega ze mogoce oblikovati licno skulpturo. Obetavna vremenska napoved pa obljublja se vec te nenavadne radosti.
Torej, kot je ze moj predragi bratec oznanil; vecini je to dejstvo ze tako ali tako znano; sem od maja letos v mojem starem kraljevstvu novi prestolonaslednik jaz. O konkretni kawi na Mrzlici se sicer ze dolgo suslja, vendar pa je bila ideja zatrta ze v kalu, predvsem zaradi prejsnjega ekscentricnega in diktatorskega voditelja Ivana Groznega.
Novi upravni odbor pa je na prvi seji sprejel tudi novi zakonik. Med drugim vsebuje tocko v kateri je navedeno, da je Mrzlica odprta za vse vrste srecanj, razen kaksnih grotesknih seans, brez omejitve trajanja srecanja.
No, nekateri ste ze imeli priloznost v grobo spoznati naso institucijo, sicer pod prejsnjo vladavino, za vse ostale pa sledi nekaj uporabnih podatkov:
Dom na Mrzlici lezi na nadmorski visini 1093 m in je zaradi izjemne umescenosti v prostor izredno priljubljena izletniska tocka. Vrh se namrec dviga nad dvema dolinama (Savinjsko in Zasavjem), obkroza pa ga 5 vecjih krajev (Prebold, Zalec, Lasko, Trbovlje in Hrastnik).
Po cesti je dom dostopen iz Prebolda in Trbovelj, kjer se na prelazu Podmeja cesta odcepi desno/levo za Mrzlico. Odcep je oznacen s krajevno tablo.
Dva gostinska prostora v domu lahko sprejmeta 68 zadnjic, v kolikor so te bolj koscene pa do 85. Naprej v dveh nadstropjih razpolagamo s 63 lezisci za morebitni pocitek, tudi dnevni.
Lacne trebuscke zadovoljimo z raznovrstno pripravljeno hrano, od odlicne gobove
(gobe sem nabirala sama) in goveje juhe, prek raznih domacih mesnih dobrot, enoloncnic ter strukljev pa vse do slastnega borovnicevega zavitka. Vse izpod rok
svetovno znane kuharske mojstrice, Ljubice Zupanc.
Seveda je poskrbljeno tudi za potrebno kolicino zaloge kawe.
Nase vodilo je, da ima gost vedno zadnjo besedo, kar velja tudi pri sestavi vnaprej narocenega jedilnika.
U glaunem dost lepobesednega nalaganja. Prou usi ste grozn prisrcno vabljeni sem gor, da si opisano ogledate na lastne dve okice.
Oblikovalcu programa bi sam predlagala, da bi lahk mogoce sli na eno voznjo ala "Spoznajmo Mrzlico z okolico". Pot bi nas z Mrzlice pelala prek Cec na Kal (sosednji planinski dom), kjer bi bil postanek za kawo. Nadaljevali bi mimo Spajzerja (najblizji sosed) do Planinskega doma na Smohorju - postanek za vsi vemo kaj - in nazaj. Voznja s postankom v eno smer bi trajala priblizno 2 uri.
Aja pa se cene:
* vecerja:
- enoloncnica s sladico: 4,00€
- juha, glavna jed, sladica: 7,00€
* nocitev:
- 6,00€ na skupnih leziscih
- 10,00€ v dvoposteljni sobi (samo 2!)
To bi blo za enkrat vse. Ce bi rabu kdo se kake info me lahk poklice na 03/564-15-35 al pa 040/742-119. Drgac pa itak Karli vse ve.
Vsem zelim velik uzitkov u prvih dneh snega pa upam da se kmal vidmo.
Lp
Viki