Zgodovina...

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4468
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 21. November 2007, 23:29

birdy napisal/-a: glede na to da v splosnem velja da imajo italjani in anglezi karakter, medtem ko(spet v splosnem) za ostale to ne velja, je mogoce ravno to da crkne ce delas grdo z njim(pa vcasih tud ce lepo), razlog za to da so ti avti dobl nek sarm....k meni osebno so poleg alfe, ki ste mi jo tok z veseljem obesl, hudo karizmaticni avti razni mg-ji in aston martini. skoraj si upam trdit da ima aston vec osebnosti kot ferrari(novejsi modeli)...
A lahko malo definiraš, kaj pomeni, če ima avto 'dušo', 'karakter' oz. 'osebnost'?

D.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 21. November 2007, 23:48

:lol: Smešno tole brat---jaz vseskozi jemljem v zakup, da na subaruja nismo padli po naključju ali čisto nedolžno brez predhodnega avta, zaradi tega spoštujem vsako mnenje o vsakem avtu oz. znamki.

Drugače nevem zakaj (najbrž povezanost od rojstva) mi je simpatika kaj od Forda. Vsekakor pa made in JAPAN!

Meni je Subaru po pravici povedano trenutno - strošek glede bencina kar konkreten, starost ga daje in s tem povezani lufti, raznorazni zvoki... ko pa premišljujem o menjavi znamke pa si dostikrat rečem sej mi sploh nič ni všeč razen če bi dal 20.000+Eurov za avto potem se počasi kaj pametnega najde :oops: (v mislih imam kaj skoraj novega...).

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. November 2007, 07:35

msenjur napisal/-a:ja zanimiv avtoček! za igrat se mal po hostah... :cool:
Nope ne za igrat se po hostah. Zadeva naj bi imel samo 5 litrov porabe (660ccm in 4x4 pogon - stalni) in končno hitrost 130km/h. Tko da s takim avtom greš komot na morje in zadaj postaviš blazino in prespiš notri. Če ti je pa prevroče pa klimo vklopiš, sej če je avto na miru 660ccm ne more porabit več od pol litra.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. November 2007, 07:41

subi92 napisal/-a: Meni je Subaru po pravici povedano trenutno - strošek glede bencina kar konkreten, starost ga daje in s tem povezani lufti, raznorazni zvoki... ko pa premišljujem o menjavi znamke pa si dostikrat rečem sej mi sploh nič ni všeč razen če bi dal 20.000+Eurov za avto potem se počasi kaj pametnega najde :oops: (v mislih imam kaj skoraj novega...).
Subaru (legacy, leone ali forester) bo strošek vedno, če ga goniš in če noriš z njim. Če voziš normalno brez nasilnega speljevanja in brez driftanja skozi ovinke in vrtenja na snegu bo avto brez takih napak dolgo časa zdržal. Ko pa avto začneš gonit, pa počasi ven prihajajo zvoki in napake, ki jih moraš začet odpravljat in ki te stanejo. Eni smo to,m da se počasi daleč pride, že ugotovil in bi še imel subaruja, če bi imel večjo razdaljo od tal.

Sej greš tut s subarujem lahko na offroad ali pa vožnjo po zasneženi cesti, ampak ta vožnja mora bit počasna, gume ne smejo zgubljat oprijema in prideš dlje kot če voziš s polnim gasom in vsak ovinek zdriftaš.

Impreza in legacy turbo tukaj izostaneta, ker sta narejena za norenje, ampak zato pa imata dražje servise.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 22. November 2007, 10:56

Vsak serijski avto je strosek, ce pretiravas z njim.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 22. November 2007, 17:59

@ nebivedu- sam je res hud avtocek tole....sam kaj ko ma ceno skoraj sigurno v visavah

ps
meni pomeni stavek: avto ima duso sledece
da me kr povabi h voznji, da se pocutim eno z njim ko ga vozim, da poznam vsakega cricka ki ga ma ter da ze sam pogled nanga vzbuja custva(pa ne mislim na prvi izlet v gozd z delkino na sosednjem zicu)

v splosnem avto, ki se razlikuje od povprecja, tak ki totalnemu laiku za avte sredi polnega parkirisca pade v oci(pa ne zato ker bi bil bahav honda_spojler.press), ter te razvaja za volanom

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4468
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 22. November 2007, 18:24

birdy napisal/-a: meni pomeni stavek: avto ima duso sledece
da me kr povabi h voznji, da se pocutim eno z njim ko ga vozim, da poznam vsakega cricka ki ga ma ter da ze sam pogled nanga vzbuja custva(pa ne mislim na prvi izlet v gozd z delkino na sosednjem zicu)

v splosnem avto, ki se razlikuje od povprecja, tak ki totalnemu laiku za avte sredi polnega parkirisca pade v oci(pa ne zato ker bi bil bahav honda_spojler.press), ter te razvaja za volanom
Opisal si Subaru SVX... :lol:

D.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 22. November 2007, 20:05

ja res je:)
tukaj je subaru naredu nekaj, kar so pri alfi uspeli zaf****

svx = japonska kvaliteta, preiskusena subarujeva tehnika, italjanski dizajn

AR arna = italjanska kvaliteta,najcenejsa italjanska tehnika, japonski dizajn

pa si poglejte na netu, kako izgleda alfa brez duse

jest sem drugace govoru splosno, saj trdno verjamem da tud nemski avti znajo bit "karizmaticni"(recimo kak scirroco-ce sm prov crkoval)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. November 2007, 21:59

birdy napisal/-a:@ nebivedu- sam je res hud avtocek tole....sam kaj ko ma ceno skoraj sigurno v visavah
Mogoče se bo celo zgodilo to, da bo cena tam okrog starega terisa - kar pomeni okoli 15.000 evrov za novega.

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1132

Odgovor Avtor: Unikat » 23. November 2007, 15:29

nebivedu napisal/-a:
Unikat napisal/-a:Je bil tudi prvi, ki je serijsko proizvajal avtomobile gnane na štiri kolesa, tu sicer ne gre za nek izum, je bil pa zato prvi...
Ni res. Prvi in z najdaljšo japonsko tradicijo 4x4 je Daihatsu. /2007/10/aaa_dia_mud_master_tokko003.jpg[/img]
Citiram iz subaru.si:
"SUBARU je bilo prvo podjetje na svetu, ki je začelo serijsko izdelovati avtomobile s štirikolesnim pogonom."

Od tod meni ta podatek, zdej pa nevem...

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 23. November 2007, 16:52

Vsekakor to drži ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 23. November 2007, 21:07

Unikat napisal/-a:
nebivedu napisal/-a:
Unikat napisal/-a:Je bil tudi prvi, ki je serijsko proizvajal avtomobile gnane na štiri kolesa, tu sicer ne gre za nek izum, je bil pa zato prvi...
Ni res. Prvi in z najdaljšo japonsko tradicijo 4x4 je Daihatsu. /2007/10/aaa_dia_mud_master_tokko003.jpg[/img]
Citiram iz subaru.si:
"SUBARU je bilo prvo podjetje na svetu, ki je začelo serijsko izdelovati avtomobile s štirikolesnim pogonom."

Od tod meni ta podatek, zdej pa nevem...
Ja je prvo, sem se jst zmotil, dihatsu je prva japonska firma, ki je serijsko začela izdelovat avtomobile, 4x4 pa je začela delat šele 1966 leta, 1974(moj letnik) pa je prišel prvi daihatsu taft (z drugim imenom tudi suzuki samuraj).

Uporabniški avatar
CUNDE
Uporabnik foruma
Prispevki: 48
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

nakajima

Odgovor Avtor: CUNDE » 27. December 2007, 12:00

Pozdravljeni

Sem nov na tem forumu čeprav lastnik subarujev že kar nekaj let. Vedno me je zanimala malo tudi zgodovina teh avtomobilov. Zanimivo mi je da v tej rubriki ni nihče omenil letalske tovarne Nakajima:
http://www.ne.jp/asahi/airplane/museum/ ... ont-e.html

Vedno sem se tudi spraševal kateri boxer so skopirali japončki. Še najbolj se mi zdi da je ideja italianska. Že pri davnem modelu 360 je imela baje prste vmes Lancia in prav Lancia je izdelala prvi boxer z aluminastim blokom majhnih dimenzij H oblike !
Ne da bi zdaj hvalil preveč makaronarje samo za inf. je bila Lancia Flavia boxer že leta 1971 opremljena z el. vbrizgom goriva (zelo napredno).

Zanima me če je še kdo podobnega mnenja ?

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 27. December 2007, 13:14

meni se zdi pa Subarujev boxer bolj skopiran pri nemcih (VW - Porsche). Subaru in Porsche sta v preteklosti že sodelovala pri razvoju.

Italiani so dosti stvari razvili oz. prvi uporabili, me pa zanima če so leta 70 naredili prvi boxer z alu blokom zakaj imajo vsi alfini boxerji(33,145,146) železen blok.

Sicer pa kdaj že je imel že VW alu blok!
The only treasure my car came with was rust...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov