Snezne verige...
Snezne verige...
Torej, kaj pravite na tele?
http://www.herkules.si/index.php?catego ... 6&offset=0
neka super tehnologija samozategovanja...
cena je sprejemljiva,
od česa je sploh odvisna kvaliteta ketn??
http://www.herkules.si/index.php?catego ... 6&offset=0
neka super tehnologija samozategovanja...
cena je sprejemljiva,
od česa je sploh odvisna kvaliteta ketn??
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ne ga srat - še ene verige so čist odveč...NoFEAR napisal/-a:Sej veš da rabiš dva kompleta, a ne?
To da vožnja z enim samim kompletom ni dobra zaradi difa ti je Subi že povedal, drgač pa morjo bit tud po zakonu verige nameščene na pogonskih kolesih. Pri pogonu 4x4 so pogonska pač vsa 4 kolesa...
Če pa se kak gnjavatoski policaj najde, pa mu povem, da lahko preklopim na 2WD...
D.
Neverjetno, še mojo dimenzijo imajo, ampak so mal preveč, ne dam 214 evrov za 4 komade verig (2 para).
Dimenzija je pa 30X9,5X15 ali 241/79/15
Drgač pa ketne na samo enem pogonskem paru na snegu niso nič hudega, ko pa na asfalt prideš, pa boš hitro uničil visko.
Je pa ketna za po celem snegu nekaj najboljšega za na avto.
Dimenzija je pa 30X9,5X15 ali 241/79/15
Drgač pa ketne na samo enem pogonskem paru na snegu niso nič hudega, ko pa na asfalt prideš, pa boš hitro uničil visko.
Je pa ketna za po celem snegu nekaj najboljšega za na avto.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- snetaskira
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 56
- Kraj: Kranj
Nevem zakaj razmišljaš o ketnah; če pa že - zakaj samo o enem paru.
Sta pa tudi dva para nevarna - vpraši Karlija kako se odlomi križ na kardanu.
En par je pa itak štala. Sploh na snegu.
Moj nasvet: ne kupuj. Nič.
Razen dobrih zimskih gum seveda.
(vse zgornje leti na tiste z stalnim pogonom).
Sta pa tudi dva para nevarna - vpraši Karlija kako se odlomi križ na kardanu.
En par je pa itak štala. Sploh na snegu.
Moj nasvet: ne kupuj. Nič.
Razen dobrih zimskih gum seveda.
(vse zgornje leti na tiste z stalnim pogonom).
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Pravilnik o napravah in opremi vozil v cestnem prometuZimska oprema
8. člen
(1) Zimsko opremo dvoslednih motornih vozil z največjo dovoljeno maso, ki ne presega 3.500 kg, in njihovih priklopnikov sestavljajo:
– zimske pnevmatike na vseh kolesih ali
– poletne pnevmatike in v priboru ustrezno velike snežne verige za pogonska kolesa ali verigam enakovredni pripomočki. Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za zadnjo os in v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os.
(2) Zimsko opremo dvoslednih motornih vozil z največjo dovoljeno maso, ki presega 3.500 kg, in njihovih priklopnikov sestavljajo:
– zimske pnevmatike najmanj na pogonskih kolesih ali
– poletne pnevmatike in v priboru ustrezno velike snežne verige za pogonska kolesa ali verigam enakovredni pripomočki. Vozila s štirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona snežne verige vsaj za zadnjo os in v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os. Poleg tega morajo imeti ta vozila v opremi še lopato.
(3) Kanali dezena pnevmatik, ki štejejo v zimsko opremo, morajo biti globoki najmanj 4 mm.
(4) Zimske pnevmatike so tiste pnevmatike, ki imajo na boku proizvajalčevo oznako »M+S«.
(5) Ne glede na določilo prvega in drugega odstavka tega člena štejejo za zimsko opremo vozil, ki so v prometu v priobalnem področju Republike Slovenije, tudi poletne pnevmatike z globino kanalov dezena najmanj 2 mm. Priobalno področje je v skladu s tem pravilnikom del ozemlja Republike Slovenije, ki ga omejuje obala Jadranskega morja, meja z Republiko Italijo, meja z Republiko Hrvaško ter naslednje ceste (ki so vključene v to področje):
– G1-7 mejni prehod Krvavi potok – Kozina;
– G 1-10 Kozina – Kastelec in
– R3-623 Kastelec – Podgorje – meja z Republiko Hrvaško.
V praksi imaš ogromen problem v naslednji situacji: ketne spredaj (nekak logično), zadaj brez keten (jih imaš pač samo en par), 30+ snega na cesti,... se vkoplješ/nasedeš,... in se seveda hočeš izkopat.
Prednja kolesa se ne zvrtijo (oprijem zaradi keten), zadnja se vrtijo v prazno... parkrat ponoviš... in občuduješ dim in smrad sklopke in viska.
Jaz vem, da jih ne dam gor. Če ne gre z dobrimi zimaki in lopato... gre samo še peš.
Prednja kolesa se ne zvrtijo (oprijem zaradi keten), zadnja se vrtijo v prazno... parkrat ponoviš... in občuduješ dim in smrad sklopke in viska.
Jaz vem, da jih ne dam gor. Če ne gre z dobrimi zimaki in lopato... gre samo še peš.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
mi smo bli pa tok smotani da smo na hrosca(rwd ce kdo slucajn ne ve) dal 4 verige
) pa ni nihce tezil da je narobe 
http://users.volja.net/birdy/menina/kolo.jpg
slikovni materjal, ceprav sem ga ze 1x kazal tle gor
http://users.volja.net/birdy/menina/kolo.jpg
slikovni materjal, ceprav sem ga ze 1x kazal tle gor
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov