Malce up-dejta na mojo temo.
Foresterja imam malo veè kot mesec dni, zato je èas, da napišem kako in kaj.
Kompletni servis sem naredil in plaèal zelo razumljivo ceno, res ni bilo veliko. Na koncu sem dobil tudi neoriginalni mikrofilter za klimo, ki 100% paše nad uparjalnik in zanj plaèal 25 €.
Sem imel pa nekaj problemov s CHECH ENGINE. Ga odpeljem na Interservice, kjer pogledajo z raèunalnikom, ugotovijo napako v delovanju izpušnega sisitema, vendar pravijo da kar tako na oko ne morejo doloèiti kaj je vzrok napake. OK, resetirajo, plaèam 30 € in pravijo naj spremljam, èe se bo zopet prižgala.
Èez kakih 2000 km se mi luèka spet prižge, zopet na Interservice, avto jim pustim cel dan, pa zopet niè kaj dost ne ugotovijo. Pravijo da je ista napaka, da so resetirali in se malo peljali, pa se luèka ni prižgala. Èe pa bi hoteli testirati, bi morali imeti pa dodatno lambda sondo, da bi jo zamenjali in testirali, èe je problem v delovanju sonde. No tukaj se je Marucelj ponudil, da vzamejo sondo z njegovega Foresterja, za potrebe testa. Konèno stanje 50 € za resetiran raèunalnik in testiranje z vožnjo malo naokoli.
No, sedaj luèka zaenkrat miruje, morda je bil problem v kakem kontaktu na konektorju, pa so ga malo premaknili ali oèistili. Kakorkoli, zaenkrat je v redu.
Vožnja na plin je fajn, na moèi se malce pozna le, èe ga stisneš èisto do konca ali pa ko vleèeš za seboj prikolico, na kateri imaš skoraj tono materiala. Sicer razlika proti bencinu ni opazna. Èe je pri bencinu motor v prostem teku èisto brez tresljajev, se ob plinu tu pa tam èuti kak tresljaj, ampak po mojem je to stvar nastavljanja ventilov, kar imam še namen narest.
Glavno pa je, da s 30 € naredim med 450 in 530km! Pa niè kaj ne šparam.
Na petrolu pravijo, da bi postavili še 18 èrpalk, pa jim država ne da nekega dovoljenja, tako da imajo vse pripravljeno in èakajo.
Pojavil se mi je problem slabega elektriènega kontakta pri strešnem oknu, ki mi je enkrat zatajil, ampak ni panike. Samo da najdem èas, pa bom popravil.
Enkrat se bom lotil podiranja voznikovega sedeža, da popravim grelec, ki ne dela. Sumim, da je prekinjena spirala ali pa ne dela bimetal. A je to že kdo poèel?
Sicer moram reèi, da avto dela odlièno. Kar ne morem se navadit, kako dobro sedi v ovinku. Ravno zadnjiè sem se v hudem neurju vozil po jadranski magistrali, pa sem bil kljub slabim gumam neprimerno hitrejši in je avto manj plesal kot vsem pred mano. Pa je bila cesta zaradi soli na njej mastna ko hudiè, kar pa itak verjetno vsi veste, ki se vozite tam okoli Paklenice.
Aja še to. V Avtu imam Subarujev (Panasonic) avtoradio s CD-jem. Ali kdo ve ali ima ta radio AUX izhod?
Ko bom dal nastavit ventile, bom zamenjal se gumice ob sveèkah. Ali kdo ve, kje se ugodno dobijo Subarujevi rezervni deli?
Zamenjal bom tudi diske in plošèice. Diske bom dal neoriginalne, plošèice pa kar Subarujeve. Kak predlog katere diske in kje nabaviti?
Sicer sem z avtom maksimalno zadovoljen.
Ali kupit spodnjega Foresterja?
-
perkmandeljc
Definitivno, če rabiš, ti pošljem moj ftp, kamor se da uploadat, lahko pa daš tudi na kak rapidshare.com ali kaj podobnega.perkmandeljc napisal/-a:Aja, pa še to sem pozabil napisat. Če kdo rabi Subarujev Service Manual za Foresterja 2003-2005, imam izvod za serviserje, ni da ni. 100MB PDF fajlov.
Hvala!
Z zicom imam podobne probleme, gretje mi dela le na eni stopnji, pri Maruclju so mi je že podirali zic in ugotovili le to, da elektrika pride do grelca, vendar ta na tahudi stopnji potem ne dela. Rešitev bi bila menda menjava grelca, tam okoli 200 ojrov. Ker dela na tašvoh v redu, se ne sekiram. Me pač malo dlje zebe v ritperkmandeljc napisal/-a: Enkrat se bom lotil podiranja voznikovega sedeža, da popravim grelec, ki ne dela. Sumim, da je prekinjena spirala ali pa ne dela bimetal. A je to že kdo počel?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov