Pozdravljeni,
imam Subaru Forester SF 2.0 bencin, 92 kW / 125 KM,
prva registracija 13.08.2002.
VIN: JF1SF5LJ42G097842
Med vožnjo se je iz območja menjalnika začel pojavljati mehanski oziroma drgnječ zvok.
Sprva je bil manj izrazit, nato pa je med nadaljnjo vožnjo postopoma postajal vedno glasnejši.
Zaradi tega sem vozilo ustavil in ga od takrat ne vozim več.
Mehanik mi je povedal, da gre za okvaro menjalnika.
Natančen vzrok okvare ni ugotovljen.
Zato iščem:
ustrezen rabljen oziroma obnovljen menjalnik za navedeno vozilo, ali
nekoga, ki se ukvarja s popravilom oziroma obnovo Subaru ročnih menjalnikov.
Hvala za vsako uporabno informacijo ali kontakt.
LP
Forester SF 2.0 92 kW – okvara menjalnika / popravilo ali zamenjava
Re: Forester SF 2.0 92 kW – okvara menjalnika / popravilo ali zamenjava
Ali je res menjalnik (mogoče ležaj na izhodu) ali pa je mogoče ležaj na sredi kardana?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Meni je drgnil obroč oz vzmetna "šplentna" ki je na centralnem visko differencialu v menjalniku. Dosti znana napaka. Mogoče olje ven za spustit, pogledat kaj pride na čepu vse (tam je magnetek) pa se na podlagi tega odločit? Vzmetna šplentna je ploščata, če riba pridejo ven zgolj fini opilki. Če jo je kam vmes požrlo bodo koščki šplentne. Če je kaj resnejšega pa bojo kosi zobovja
Sicer tudi nadomestni menjalnik je verjetno dobra alternativa. samo pa res bodite pozorni, da ima prestavna oz. končna razmerja prava, drugače bo še en nepričakovan strošek prišel
Namereč menjalnik se mora ujemat z zadnjim differencialom (ki je ločen iz menjalnika).
Sicer tudi nadomestni menjalnik je verjetno dobra alternativa. samo pa res bodite pozorni, da ima prestavna oz. končna razmerja prava, drugače bo še en nepričakovan strošek prišel
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Enake simptome sem imel jaz.
Problem je bil ležaj sredinskega diferenciala.
To je enostavna stvar za popravilo.
Problem je bil ležaj sredinskega diferenciala.
To je enostavna stvar za popravilo.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov