Spet neka žival ...

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2572
Kraj: Ravno Brdo

Spet neka žival ...

Odgovor Avtor: aleks » 26. Maj 2024, 10:47

... gloda manšeto na kardanu. Bom znorel.

Lani mi neki zasmrdi med vožnjo, pogledam doma. Najdem malo luknjico na manšeti kardana, meče mast direkt na auspuh: https://s1.mojalbum.com/11268341_300017 ... 138563.jpg OK, pogledam slikco v priročniku za kataloško manšete, valda ni kataloške ... https://s1.mojalbum.com/11268341_300017 ... 138565.jpg Grem vohat na autodoc, mi pošljejo tole (valda ne paše, premajhno). Vzamem komplet z zglobom, ker ne vem če ga ni pobralo. Tud zglob ne paše, premajhen. https://s1.mojalbum.com/11268341_300017 ... 138564.jpg Ni frke. Vnrem, dnar dajo nazaj. Mehankar najde neko zasilno manšeto, ozroma jo nardi. Zglob je na srečo preživel 10 dni s prebito manšeto. Nadomestna ni čisto enaka, ampak OK, mast drži not.
V petek peljem domov, spet zasmerdi neki kot kuga. Danes se spravim z mobitelom pod avto, evoga, spet preglodano: https://s1.mojalbum.com/11268341_300017 ... 138566.jpg Ajd, boste rekli, ena manšeta. Klinc, ko je ne moreš kupit, ker kot del ne obstaja. Obstaja cel propshaft assembly, ja. Jurjadvesto plus dedeve. Pa da ne govorimo da morš vsakič kardan dol vzet, tud če bi našel manšeto.

Mal sem že obupan, pa velik jezen. Manšete (prave) za kupt ne najdem, pa če me fentaš. Kam še pogledat? Kia Sportage, 2005, 2.0 crdi 113KM, AWD, automatic.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Re: Spet neka žival ...

Odgovor Avtor: nebivedu » 26. Maj 2024, 19:45

Mere vzami, pa k potokarju, kjer imajo polno univerzalnih. Bo že našel tapravo.

Pa tamočno zračko in kako neprespano noč, da počakaš nepridiprava, ki obožuje manšete.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
misu
Uporabnik foruma
Prispevki: 200

Odgovor Avtor: misu » 26. Maj 2024, 20:08

Manseto naspricaj s tekocino ki odganja macke. Res pa da drzi do prvega dezja na cesti...

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 27. Maj 2024, 08:11

Ne boste verjeli. Pomagali so Rusi, dobesedno. Na ruskem kia/hyundai forumu (tucson in brat sportage sta tem zelo priljubljena avta) so se srečali s temi težavami že velikokrat. Original GKN manšeta ni v prosti prodaji. Paše pa manšeta kardana od Cayenna/Touarega, 1st gen ... Naročeno.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 27. Maj 2024, 08:17

nebivedu napisal/-a:
26. Maj 2024, 19:45
Mere vzami, pa k potokarju, kjer imajo polno univerzalnih. Bo že našel tapravo.

Pa tamočno zračko in kako neprespano noč, da počakaš nepridiprava, ki obožuje manšete.
Sem našel model, ki paše (Cayenne/Touareg). Problem prečute noči na preži z zračko je, da to živali počno v nočeh, ko je mokro in hladno, torej tud lovcu neprijetno. Plus, avto je velika tarča, žvauca pa mejhna. Prej bom zadel avto kot krivca ...

Sicer so najbrž v gozdu. Sem odprl havbo in našel kapsulo motorja čisto potacano, in vse ostalo tudi. Očitno se hodijo gret, vmes pa še malo gume probajo pojest. Sledi so čisto razmazane, tako da krivca žal ne morem spoznat po sledeh. Ker je vse skup precej nehigijenično (in mora avto na servis) sem pod havbo vs epošteno opral.
Zračke sicer nimam. Imam 2 mačka, ki pa očitno nimata vpliva. V deževnih in hladnih nočeh rada drnohata notri ... žvali pa glodajo avte. Zakva jaz to futram tud ne vem ... :lolno

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 27. Maj 2024, 08:24

Živali so zelo verjetno kune. Letos jih je noro veliko.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 27. Maj 2024, 08:33

nebivedu napisal/-a:
27. Maj 2024, 08:24
Živali so zelo verjetno kune. Letos jih je noro veliko.
Vem. v Domžalah, kjer sta tamale dve doma, se sprehajajo po parkplacu ... Ne bojijo se čisto nič. Stanka je spala eno noč pri tamalih dveh, ker je delala neki do večera. Ko je šla zjutraj do avta, slišala da neki škreblja pod havbo. Ko je dvignila havbo je bila kuna precej nejevoljna. Smuknila je dol, ven izpod avta pa ni hotela. Je morala precej vpit na kuno, da se je končno zmigala izpod avta ... Tam kjer sta tamale je precej češenj. Kune jih rade jedo, sredi belega dneva zlezejo na drevo in jedo. Vid se po drekcih, ki so polni češnjevih pešk.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov