Picture Stuff 6

Fotografije, filmi, vici, smešnice...
Odgovori
Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Re: Picture Stuff 6

Odgovor Avtor: BackW00d » 05. Julij 2023, 08:41

Ma nastaviš lampe previsoko, pa na isto črto....
Greš na cesto in na gumbku spuščaš toliko časa, da ne sveti folku v faco.
Ta nivo prekopiraš na steno in nasto nastaviš pozicijo 0 na to črto ki si jo narisal s spuščenimi, pa je to to :thup

Pri marsikerem avtu lahko štelaš snop še levo desno. Kar pa pač lahko vidiš, če ti preveč v piko svetijo. Meni naprimer so na oktaviji svetile v center, kar je bilo sicer super fajn za cesto direkt naprej, ampak je pa katastrofalno svetilo ob stran, kar je bil problem potem okol ovinkov. Zato sem jih mal narazen pomaknil da sta svetili naravnost, desna pa celo malce v stran in je bila izkušnja dosti boljša. Avto je bil pač spredaj ruknjen in so očitno lampe fasale.

Ob močnem zaviranju se je ena lampa celo dvigovala. Dobra fora :D Si v zrak spuščal svetlobne signale, če si močno zaviral...ja, nič mi ni bilo težko, ko je šla za staro železo :lolno :facepalm

Danci, sej verjamem, da je razlika, ampak sam enostavno nevem če bi bil pripravljen za neke original lampe odštet tolk keša. Bi raje iskal alternativo, pa tudi če na koncu nebi bila povsem toliko dobra ali legalna.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4468
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 05. Julij 2023, 11:01

BackW00d napisal/-a:
05. Julij 2023, 08:41
Ma nastaviš lampe previsoko, pa na isto črto....
Greš na cesto in na gumbku spuščaš toliko časa, da ne sveti folku v faco.
Če imaš gumbek - jaz ga nimam.
Danci, sej verjamem, da je razlika, ampak sam enostavno nevem če bi bil pripravljen za neke original lampe odštet tolk keša. Bi raje iskal alternativo, pa tudi če na koncu nebi bila povsem toliko dobra ali legalna.
Če bi bil racionalen, bi vozil Dacio Sandero. :lolno

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 05. Julij 2023, 11:24

Če nimaš gumba je pa res pol mal bolj tečno ja. Na turanu sem že 2x dvignil luči na roke, pa se mi vsakič zdi, da svetijo prenizko. Ko sem dobil avto so bile lampo povsem v tla. Že skoraj malo nevarno za vozit če se mene vpraša. 500 let stara impreza je svetila 2x bolje.

Od kolega dosti nova oktavia ima avtomatsko uravnavanje luči in ko se z njim vozim sem dobesedno živčen, ker mu lampe svetijo 10m pred avto. Dolge pa sicer potem do horizonta.
2x je že šel na servis in so mu zagotovili, da se luči ne rabi nastavljat, ker se naj bi nastavljale same. In da tudi kao luči na tistemu avtu nimajo kolešča za višino štelat....No sam se še nisem uspel spravit pod havbo, da bi pogledal če je temu res tako....

Pri tebi so verjetno povsem oksidirali reflektorji, ane? A ni to nekdo kle na forumu enkrat dal nekomu na novo naparit gor?

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 05. Julij 2023, 11:29

danci1973 napisal/-a:
05. Julij 2023, 11:01
Če bi bil racionalen, bi vozil Dacio Sandero. :lolno
Se strinjam, sam po drugi strani sem jaz obnovil komplet motor za tak isti keš...

A veš, če prevagaš kaj dobiš za tistga pol druzga jurja...mislm, WTF! a je plastika iz zlata al kaj?!
Te odštancani kosi stanejo proizvajalca drugače v centih skoraj, da ne. To je res kraja pri prižgani luči sredi belega dneva.

Pač svinjsko nabijanje cene, in plačilo tega sam pri sebi težko opravičim, tudi pri drugih stvareh v življenju.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4468
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 05. Julij 2023, 15:10

BackW00d napisal/-a:
05. Julij 2023, 11:24
Pri tebi so verjetno povsem oksidirali reflektorji, ane? A ni to nekdo kle na forumu enkrat dal nekomu na novo naparit gor?
Starih žarometov še nisem razstavi, ampak predvidevam, da so v 10 oz. 16 letih (en žaromet je verjetno bil že zamenjan in je bil malce boljši, drugi pa najbrž še čisto prvi) degradirali tudi reflektorji. Čeprav neke vlage v lučeh nikoli nisem opazil, starost in UV delata svoje...

Pri prejšnjem 2.0R sem prav tako nabavil nove žaromete, ampak so bili RHD in ne tako dragi (~240 € za par, nekdo v UK je praznil skladišče). Ker sem moral iz starih na nove prenesti LHD zaslonko, sem jih razstavil, potem pa iz firbca oba reflektorja kratke luči poslal nekam na Poljsko, da so na novo naparili aluminij (sta se pa oba že pošteno luščila).

BackW00d napisal/-a:
05. Julij 2023, 11:29
A veš, če prevagaš kaj dobiš za tistga pol druzga jurja...mislm, WTF! a je plastika iz zlata al kaj?!
Te odštancani kosi stanejo proizvajalca drugače v centih skoraj, da ne. To je res kraja pri prižgani luči sredi belega dneva.

Pač svinjsko nabijanje cene, in plačilo tega sam pri sebi težko opravičim, tudi pri drugih stvareh v življenju.
Se načeloma strinjam in me še vedno boli denarnica - ampak če hočem imet dobre luči (in to hočem), pač stane toliko. Neke pametne (legalne / ne preveč ghetto) alternative za facelift BL/BP Legacy-a s HID-i nisem našel.

Dodaten 'push' za nabavo OEM kljub ceni pa je bil prijatelj, ki je za svojega Nissana kupil neoriginalne žaromete z Autodoc-a (sicer je izbral ene najcenejših - TYC se mi zdi) in zdaj, ene 2, 3 mesece po tem spet kupuje (zdaj bo najbrž tudi on vzel OEM).

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. Julij 2023, 09:17

TYC primeš v roke pa ti je vse jasno :) Vem ja :)

Govorim o retrofitlab.com lečah, ki bi jih šel sam notri montirat. (ti si tako že luči dajal napol, veš kako notri zgleda...)
https://retrofitlab.com/collections/sub ... headlights
Nekaj komentarjev sem že našel na te luči, (predvsem na tujih forumih), pa je večina folka bila zelo zadovoljna...

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 06. Julij 2023, 17:34

danci1973 napisal/-a:
05. Julij 2023, 00:30
Jaz sem ubral bližnjico in sem si pred menjavo na steni zarisal, kako svetijo stare luči in nove nastavil enako.

Drugače pa rabiš vodoravno podlago z navpično steno, avto (s polnim tankom, nekom na voznikovem sedežu in s praznim prtljažnikom) postaviš pred steno tako, da sta oba žarometa enako oddaljena od stene.

Nato izmeriš višino žarometov (H), pri čemer meriš od sredine snopa kratke luči (na Legacy-evih žarometih je pred kratko lučjo na sprednji leči taka mala 'pikica' oz. zgleda kot vdolbina. Nato izmeriš še razdaljo od stene do žarometa (C).

Potem pa izračunaš, koliko mora snop na tej razdalji pasti (h) - na žarometih ima Subaru sicer napisano 1,2%, ampak v tovarniškem servis manualu uporabljajo 1%.

h = C * 0,01

Če je avto od stene oddaljen 2 m, je to potem

h = 2000 mm * 0,01 = 20 mm

To odšteješ od višine žarometa in potem na dobljeni višini na steni narišeš vodoravno črto. Recimo, če je višina žarometa 640 mm in sta žarometa 2000 mm od stene, črto narišeš na 620 mm.

Nato luči prižgeš in vsak žaromet posebej vertikalno nastaviš tako, da se nižja črta snopa (levi del) ujema z narisano črto. Ko si z vertikalno nastavitvijo zadovoljen, pa se lahko lotiš še horizontalne - pri tem nastaviš tako, da je prelomna točka, kjer se snop začne dvigat, točno pred sredino žarometa (pikica).

https://danci1973.slovenija.net/Legacy_ ... -00324.png

Bom mogel eno noč zapret lokalno cesto za pol urce, pa na samostoječ karton narest za črte narisat. Hvala za tole. :thup :thup :thup :thup
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
luigi
Uporabnik foruma
Prispevki: 166

Odgovor Avtor: luigi » 07. Julij 2023, 09:59

v industrijski coni najdeš dvižna vrata
in ko se približuješ opazuješ kako se snop dviguje.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. Julij 2023, 10:46

Nastavljaš višje in višje....ko začnejo nasproti vozeči blendat, rahlo spustiš pa je to to :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. December 2023, 12:03

kaj_delamo.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2572
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 26. December 2023, 07:54

Tvoja je še dobra ... moja "What I really do" je kuća-pos'o, 99% vseh.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 26. December 2023, 13:06

To men govoriš, ko sem avgusta in septembra naredil čez 220 nadur? :innoc
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 21. April 2024, 06:33

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1416
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 21. April 2024, 14:41

Lej, rocksliderje pa ma, to mu ni za očitat ... :up
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 21. April 2024, 17:28

če jim lahko tako rečeš? po moje se tole vse pokrivi, ko podrajsa po kaki skali. tole je samo showcar, funkcionalen pa ravno ni.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov