Outback 2.5 2005 kupil rabljenega, čaka me...

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Outback 2.5 2005 kupil rabljenega, čaka me...

Odgovor Avtor: danci1973 » 04. November 2023, 21:24

Nisem ekspert za Subaru avtomatske menjalnike in ne vem, kako se pozna, če ATF ni v redu / pravi, ampak kolikor se spomnim specifikacij, naj bi se uporabljalo Dexron III olje ...

Oz. v idealnem primeru bi se naj uporabljalo SUBARU ATF, alternativno IDEMITTSU ATF HP ali CASTROL TRANSMAX J - tega ni več, namesto tega Castrol priporoča Castrol Transmax ATF DEXRON®-VI MERCON® LV Multivehicle.

Od Mannol-a bi verjetno bilo bolj primerno MANNOL ATF Multivehicle JWS 3309.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 05. November 2023, 13:14

danci1973 napisal/-a:
04. November 2023, 21:24
Od Mannol-a bi verjetno bilo bolj primerno MANNOL ATF Multivehicle JWS 3309.
Tega mam jaz v hyndaiju in kiji. Nimam pripomb,
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 05. November 2023, 13:28

Tomaj napisal/-a:
04. November 2023, 21:00
Zamenjal volanski mehanizem in polgredi 8-)
Istocasno zamenjal se olje v avtomatskem menjalniku. Tukaj se pa stvari zapletejo.
Ko prestavis v D ali R, zacne avto vibrirati in vibrira med pospesevanjem. Pri konstantni hitrosti ali jadranju je OK.
Nalil sem Mannol Dextron 2.

Je mozno, da je problem v olju? Starega je odteklo cca. 6l.
Je možno, Dexron 2 je načeloma mineralno olje, tega ne dajemo več not. Transmax, in Mannol, ki ga je opisal Danči, sta sintetična. Jaz mam stare gare, pa not dajem kar sintetik. Manj "lakira". Morda bo potreben nov flush menjalnika, pa jaz bi menjal še filter/cedilo. Premali pretok (če je cedilo zdej zapacano od flusha z dexronom2) lahko povzroči vibracije.
Lahko je pa kaj tretjega, itak. Ljudje pozabijo, na primer, da so naredili še rotacijo gum, ali da je bilo kaj delano na zavorah, pa hitro okrivijo menjalnik. Ti si menjal polosovine,tko da ... preveč neznank za diagnozo na daljavo. Dexron 2 vseeno ni pravo olje po mojem. Če se prav spomnim je pri tebi Aisinov slushbox. Ta hoče sintetko.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost