Črnozlata mamba by Grizliboy

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Re: Črnozlata mamba by Grizliboy

Odgovor Avtor: klemz » 21. November 2021, 08:04

Menjas tesnilo in katalizator ter vozis dalje.

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 21. November 2021, 16:28

Pa verjetno še prvo lambda sondo...
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 21. November 2021, 17:17

Zdej bi mi prav prišla tista obljubljena generalno obnovljena mašina. :annoy :annoy
Mah met avto je strošek, brez pa se ne da žvet. :cr :cr
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: klemz » 22. November 2021, 07:55

Jst sm ze cca 2000€ vlozu v svojga pa bi se najdl se kej za zrihtat.

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 23. November 2021, 05:31

No free ride!
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 24. November 2021, 08:56

Burja iz čepa za olje je lahko tudi posledica konkretnega "blow-by-a" oziroma pihanja kompresije mimo bata/cilindra v ohišje motorja.
Si Če gre tesnilo glave je na njemu zgolj ena sama majhna luknjica kjer lahko kompresija pride v ohišje motorja skozi oljni kanal (kar je precej neverjetno).

Seveda pa lahko v vodni sistem pride bolj kot ne po 20 večjih luknjah ki obstajajo na stičišču glava/tesnilo/blok.

Si ti 100% prepričan, da ti je zgolj "prepihalo" glavo. To se ponavadi pokaže v bruhanju vode/pregrevanju/belemu dimu...meni se zdi ta diagnoza še najmanj verjetna...
Kolikšno porabo olja imaš?

Kroženje zraka skozi ohišje motorja pri delujočem motorju ni nekaj kar ne obstaja. Vsak motor ima PCV sistem kroženja oljnih hlapov/zraka skozi ohišje in nazaj v sesalni sistem.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2540
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 24. November 2021, 10:10

Preglej še šipko za olje pri delujočem motorju. Če jo rine ven, al pa fejst tušira ko daš gas, je taprvo treba pogledat kar je reku backwood, torej začneš pri poceni zadevah kot je PCV (pri nekih modelih niti ni treba menjat, lahko očistiš). Če ni PCV, je potencijalno res lahko šit. Oziroma, kot je rekel Klemz, nekaj bo za vložit spet.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 23. Januar 2023, 21:12

Katera znamka HD (Heavy-duty) vzmeti se vgrajujejo zadaj? Predfacelift outback 2003-2006.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8720
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 23. Januar 2023, 21:36

Desni je za nenastavljivo podvozje: download/file.php?id=2846&mode=view/WP_ ... 34_Pro.jpg Težko dobiš fedre za BL/BP outbacka, ki bi bili za nenastavljivo podvozje. Če jih ne dobiš, smo v veliki večini rešili tako:
- nenastavljivi amortizerji KYB za outback 2003-2009
- šalice za nenastavljive amortizerje KYB za outback 2003-2009
- HD fedri outback 1999-2003

če hočeš malo daljši in močnejši feder, ga vzameš za nenastavljivo podvozje od outbacka BE/BH (1998 do 2003). Paše na amortizer od BL/BP, šalčka tudi na vrhu paše original in je malo dalši ter močnejši. Pa imaš zadaj lepo poravnan avto.

Samo ne jemlji fedrov od firme Kilen. So poceni, ampak v enem ali dveh mesecih se avto spet posede. Preverjeno, sem dal na mojega, preden smo šli v ukrajino 2017 kilen fedre, pa so se grdo posedli.

Takole stoji potem outback z nenastavljivimi amortizeji BL/BP in fedri od BE/BH: download/file.php?id=2845&mode=view/WP_ ... 04_Pro.jpg
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: klemz » 24. Januar 2023, 08:54

Jst druzga kot Pedderson HD kit nebi montiral.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 26. Julij 2023, 19:46

Dobro je imeti aluminijaste dele avtomobila, da je avto lažji ............................... vse ok, dokler se nanj ne usede toča, potem je pa rata vijugast ko planinske rajde. Pa še vetrobransko ga je skuplo za povrh (še dobro da imam vsaj stekla zavarovana).

Pa komaj sem dobil avto iz popravila ....................... eh, nobeno leto mi ni ostajal keš v štuvfu, zakaj bi mi letos ? :w :w

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 16. Avgust 2023, 18:58

Bentiš, sem doživel flashback izpred štirih let .......................... Sem dal lokalnemu čistilcu spucat notranjost avta, po prevzemu pa hitro nabirat kilometre, da bo kaj od dopusta ......................... dokler je bi dež je klima lavfala, ko je pa blo konc dežja klimo ugasnem pa odprem šibedah pa okna .............. no potem pa vroooooooče za popizdit .......................... celih 80 kilometrov sem rabil pogledat na tist prfuknjen gumb gretja sedeža. Model mi je oba gumba premaknil na polno. Ko sem ga naslednjič srečal sem mu rekel da ga bom dal če kolen pa po nagi riti našeškal.

Bentiš no, očitno me ni prvič izzučilo. Bo treba res prestavit nekam drugam tadva stikala.

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma
Prispevki: 592
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: SubaruLove » 16. Avgust 2023, 23:09

Krizaaaa s temi gumbiiii :grim :grim :roll: :cr :annoy

Jaz sem se tako navadila preverjat te gumbe da sem opazila, da vcasih med voznjo kar tipam cisto avtomaticno :smsw not going there again! :smsw

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. Avgust 2023, 10:52

Jaaaa....ni lepšega, kot da ti poleti, ko je že tko neusmiljeno v avtu, še ponesreči zalaufa gretje sedeža :D Itak ga ne moreš več ohladit nikakor in trpiš celo pot....

Pri Mondeotu 1998, ki smo ga imeli s kolegi za v službo je bil gumb na sedežu spodaj in si ga brez težave ruknil z nogo ko si v avto stopil. Valda se je to naredilo ravno takrat, ko je bil avto že itak cel dan na poletnem žgočem soncu. Tista ura do doma iz službe je bila kar zanimiva tja v hrbet in v jajca :D
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 23. September 2023, 10:04

V zadnjih mesecih sem fuknu v avto 3000 € za popravilo motorja, zamenjavo celotnega vzmetenja, nabava rezervnih delov in ostale spremljajoče budaleštine, v mislih da bom imel sedaj nekaj let več ali manj delujoč avto.
Peljem danes na tehnični pa je na plinih gliiiiiiih tolk da je šel čez, zadnje hd vzmetenje jim niso po godu, puše na sprednjih rokah tudi da imajo preveč lufta. Puše so rdeče strongflex, spredaj so bile zamenjane pred 2-3 leti, zadaj letos. In v petih dneh naj zdaj to odpravim pravijo.

Super, kdaj že je loterija obljubila miljonski zadetek, da se preselim na luno ?? Sprašujem za prjatla. :w :w

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov