Si pa lahko mislim, da če/ko bo tudi to regulirano, bodo lobiji proizvajalcev gotovo pristavili svojo šalčko k zakonodaji in bo življenjska doba gume kar naenkrat določena na kake tri leta.
Vrechova kuča lutajuča: MB Sprinter 308D - Helmut
Re: Vrechova kuča lutajuča: MB Sprinter 308D - Helmut
Ja, starost pnevmatik ni omejena, jaz skoraj nisem mogel verjeti, ko sem to zvedel.
Si pa lahko mislim, da če/ko bo tudi to regulirano, bodo lobiji proizvajalcev gotovo pristavili svojo šalčko k zakonodaji in bo življenjska doba gume kar naenkrat določena na kake tri leta.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Sem že imel 5 let stare gume ki so bile "smrtonosne".
Sem že imel 7 let stare gume, za katere bi mislil da so nove.
Že iz moje izkušnje bi bilo težko definirat plastično življenjsko dobo.
Da bi pa tam neke teste delal o tem če je guma OK pa tudi nikamore ne prideš.
Mogoče če bi bilo tako kot v nekaterih državah, kjer se preglednik pelje z avtom da določi če je avto zares varen.
Sem že imel 7 let stare gume, za katere bi mislil da so nove.
Že iz moje izkušnje bi bilo težko definirat plastično življenjsko dobo.
Da bi pa tam neke teste delal o tem če je guma OK pa tudi nikamore ne prideš.
Mogoče če bi bilo tako kot v nekaterih državah, kjer se preglednik pelje z avtom da določi če je avto zares varen.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
A veš kok bi potem avtomobilov odpadlo? Če pa še DPF začnejo preverjat, kdo ima odstranjenega ali blokiranega, bo pa 50% dizlov šlo s cest.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
PM10 pa bo šel tudi 50% dol :P
Za tale filter so rekli, da bodo v roku enega leta začel preverjat na tehničnem pregledu, jim je EU dala sveto zapoved. A je to letos al drugo leto pa nisem več sigurn.
Pa za svetilnost luči se mi zdi da so tudi začeli bolj gledat na tehničnih, to sem pa že od parih slišal.
Drugač pa ne vem kaj vas tko jebejo glede gum. Sam imam originalne velikosti 16 col 215/60, pa na tehničnem ni jamral niti z zimskimi ki so bile 16-tke 65 višine, niti letne 17-tke 55 višine (te imajo zunanji obod praktično enak originalu). Upam da ne bodo letos kaj cijazl, ker bo spodaj dosti stvari rdeče obarvano (vse puše + zadnje vzmeti). Je pa vsakič pomeril globino profila.
A ni zanimiv, prej si bil blesav frik, idiot, kreten, če nisi imel dizla ........................... po enih bogih dizelskih gatah pa je kar naekrat bedak, kreten in ostalo sorodstvo tisti ki vozi dizla. Kam gre za svet.
Pa za svetilnost luči se mi zdi da so tudi začeli bolj gledat na tehničnih, to sem pa že od parih slišal.
Drugač pa ne vem kaj vas tko jebejo glede gum. Sam imam originalne velikosti 16 col 215/60, pa na tehničnem ni jamral niti z zimskimi ki so bile 16-tke 65 višine, niti letne 17-tke 55 višine (te imajo zunanji obod praktično enak originalu). Upam da ne bodo letos kaj cijazl, ker bo spodaj dosti stvari rdeče obarvano (vse puše + zadnje vzmeti). Je pa vsakič pomeril globino profila.
A ni zanimiv, prej si bil blesav frik, idiot, kreten, če nisi imel dizla ........................... po enih bogih dizelskih gatah pa je kar naekrat bedak, kreten in ostalo sorodstvo tisti ki vozi dizla. Kam gre za svet.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Zanimivo, sem slišal, da je velikost gum velikokrat problem.
Na dovolj starih kištah so na srečo oznake izginile iz stebričkov, pa za homologacijski karton tudi predvidevajo, da ga ni ... in potem, če pnevmatike zgledajo nekako logične ... pač so.
Mi se zadnja leta zataknemo na dejstvu, da je Helmut delovno vozilo. In na koncu ugotovimo, da je res - nobene inštalacije vode ali plina, zgolj stalaže in pult ter elektrika, tako kot od samega začetka. Par stalažic več, ajde, pa na eni pač jogi vozim, a to je to.
Na dovolj starih kištah so na srečo oznake izginile iz stebričkov, pa za homologacijski karton tudi predvidevajo, da ga ni ... in potem, če pnevmatike zgledajo nekako logične ... pač so.
Mi se zadnja leta zataknemo na dejstvu, da je Helmut delovno vozilo. In na koncu ugotovimo, da je res - nobene inštalacije vode ali plina, zgolj stalaže in pult ter elektrika, tako kot od samega začetka. Par stalažic več, ajde, pa na eni pač jogi vozim, a to je to.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Če imaš predelno steno za tovorni prostor imaš zadaj lahko avtodom kot tovor.
Problem je, ker na tehnicnega mors s praznim vozilom.
Ce imas potojoco delavnico oz druge predelave vpisane pa ni “tezav”.
Ce imas potojoco delavnico oz druge predelave vpisane pa ni “tezav”.
Mi je pred kratkim na enem drugem avtu šlo tesnilo na cilindru sklopke in se je zgodba začela odvijati na malone identični način ...
... (že dolgo več) ne držimo setov za obnovo ...
... brezveze sploh obnavljat, prinesite starega, kupite novega ...
(ja, "tovarniško" obnovljenega)
... cena sitnica ... 110 plus davek ...
Mislim ... 110 plus davek za gumico in manšeto ... jaka sitnica ...
Tokrat se mi vseeno ni mudilo in sem malo bolj pobrskal okoli. Šel do telih mojstrov in so mi v pol ure izdelali tesnilo po meri. Cena ... sitnica. Samo da tokrat pa res.
... (že dolgo več) ne držimo setov za obnovo ...
... brezveze sploh obnavljat, prinesite starega, kupite novega ...
(ja, "tovarniško" obnovljenega)
... cena sitnica ... 110 plus davek ...
Mislim ... 110 plus davek za gumico in manšeto ... jaka sitnica ...
Tokrat se mi vseeno ni mudilo in sem malo bolj pobrskal okoli. Šel do telih mojstrov in so mi v pol ure izdelali tesnilo po meri. Cena ... sitnica. Samo da tokrat pa res.
Drugič pridi v Črnuče v Dihto. Imajo tudi vse, pa vse ti tudi po naročilu naredijo. Tudi kaj znajo podrejat po aluminiju,...
http://www.dihta.si/
http://www.dihta.si/
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Tnx, super vedet, Črnuče so mi običajno bližje kot prestolnica Štajerske. 
Dihta je zakon, jaz sem bil tam včasih redni gost (k sm stare italjane vozu (no pa subaruje tudi))...
Mal moras samo vedet kateri materiali so za kej pa si zmagal. Tam sem naprimer vzel vse oringe za servo pumpo in jo z dodatkom ležaja 6202 (cena kot en navadn kafe) obnovil za 15€....pa še danes cinda k šus!
Mal moras samo vedet kateri materiali so za kej pa si zmagal. Tam sem naprimer vzel vse oringe za servo pumpo in jo z dodatkom ležaja 6202 (cena kot en navadn kafe) obnovil za 15€....pa še danes cinda k šus!
Njega dni sta bila Seal&trade in Teng na dolenjski. Samo bolj kot ne sta bila oba zlatarja. No potem je na isti vlak skocil se Tinex Sencur. Od zacetka je se bil kar ok potem pa tudi oni navili $.
U glavnem rabim distancnike-valjasto gumico za pritrditev kovinske mreze plinskega sporgeta v kamperju. Pa da bo material ki prenese vrocino. Original dometic je pošastna cena pa še uničeni so po enem letu. Bom sčekiral.
U glavnem rabim distancnike-valjasto gumico za pritrditev kovinske mreze plinskega sporgeta v kamperju. Pa da bo material ki prenese vrocino. Original dometic je pošastna cena pa še uničeni so po enem letu. Bom sčekiral.
Vprašaj v dihto, pa primerek imej s sabo.
dihta je v Črnučah zraven Eurotona, sosednja trgovina , desno od vhoda v Euroton.
dihta je v Črnučah zraven Eurotona, sosednja trgovina , desno od vhoda v Euroton.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov