Izkušnje s pnevmatikami
Re: Izkušnje s pnevmatikami
na civicu kumho ecsta ps71 215/45R17
tretja sezona pa bojo še za dve
naredim pa dnevno 25km
tretja sezona pa bojo še za dve
naredim pa dnevno 25km
Jaz sem isto kupil Ecsta PS71 (225/45/18) Marca 2021 za Tourana in z njimi do danes naredil 30kkm in zgledajo še vsaj za enkrat tolk. Res pa je da tisti avto je od marca do danes videl mogoče 150km malce bolj hitre vožnje skozi ovinke. Tako da so robovi gume povsem sveži.
Guma je v suhem solidno dobra (avto prej začne navijat, kot bi guma spustila) v mokrem pa sem mogoče od nje pričakoval kaj več (večkrat se zgodi da avto z zgolj 115 konji zasuče v prazno, pa tudi v kakem ovinku kdaj kadar gre za mokre razmere malce hitro, malce podrsuje) vsekakor pa ni slaba v mokrem in je precej predvidljiva, kar je kul.
Niti ne opazim da bi bila kaj dosti glasnejša od zimske 205/60/16. Je pa seveda trša in grše pobira luknje, ampak gre le za 2" razlike med letno in zimsko. Tko da temu ne gre ubežat.
Je pa guma za 87€ (v tej dimenziji in leta 2021) izredno dober price/performance. Sem kupil že precej dražjo gumo, pa ni bila spet toliko dosti boljša od tega Kumhota. Takrat če bi hotel kupit neko "boljšo" gumo bi moral zanjo odštet še ziher vsaj 30-40€ po komadu zraven. Kar pa ni imelo smisla, saj sem vedel, da avto ne bo videl veliko hitre vožnje.
Guma je v suhem solidno dobra (avto prej začne navijat, kot bi guma spustila) v mokrem pa sem mogoče od nje pričakoval kaj več (večkrat se zgodi da avto z zgolj 115 konji zasuče v prazno, pa tudi v kakem ovinku kdaj kadar gre za mokre razmere malce hitro, malce podrsuje) vsekakor pa ni slaba v mokrem in je precej predvidljiva, kar je kul.
Niti ne opazim da bi bila kaj dosti glasnejša od zimske 205/60/16. Je pa seveda trša in grše pobira luknje, ampak gre le za 2" razlike med letno in zimsko. Tko da temu ne gre ubežat.
Je pa guma za 87€ (v tej dimenziji in leta 2021) izredno dober price/performance. Sem kupil že precej dražjo gumo, pa ni bila spet toliko dosti boljša od tega Kumhota. Takrat če bi hotel kupit neko "boljšo" gumo bi moral zanjo odštet še ziher vsaj 30-40€ po komadu zraven. Kar pa ni imelo smisla, saj sem vedel, da avto ne bo videl veliko hitre vožnje.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Na XV imam Kumho SOLUS 4S HA32, celoletne. Lahko samo rečem da na mokri cesti niso ravno nek biser. Imam en ovinek in grem do meje ko začne prijemat ESP, pa je kar občutno slabše v primerjavi z ožjimi 195 Bridgestone na Priusu.
Celoletne tko niso nič vredne :P To je za tiste ob obali, kjer je redkokdaj sneg ali dež 
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
V bistvu so Kumho bolj gume za klošarje, ki si kupijo naciwagne, pa potem nimajo za gume. Ne zdej tega prenašat še na subaruje prosim. 
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Zdravo banda, spet bo akcija z iskanjem gum in me v prvi vrsti najbolj zanima glede dimenzije za AT. Imam namreč homologirano samo dimenzijo 225 60 r17, kar je za AT gume bl švoh izbire...dobim samo YOKOHAMO GO15 na lider kjer je vprašanje DOT ... najbrž letnik 2015
Ali lahko kdo oceni oceno stroška prehomologacije in kaj bi bilo najboljša dimenzija za Foresterja SJ?kje bi lahko izvedel to prehomologacijo, da nekdo to zame uredi?bral sem na forumu, da zato rabiš tudi feltne, torej ima kdo kako priporočilo za neke OK feltne ki bojo primerne za to?
drugače pa sem razmišljal o dimenziji 215 65 r16 in yokohami ali falken wildpeak AT trail. Če bo pa prevelik strošek vse skupaj bom pa vzel 225 60 17 AT gumo...pozna kdo kje bi lahko dobil top dimenzijo? Hvala
Ali lahko kdo oceni oceno stroška prehomologacije in kaj bi bilo najboljša dimenzija za Foresterja SJ?kje bi lahko izvedel to prehomologacijo, da nekdo to zame uredi?bral sem na forumu, da zato rabiš tudi feltne, torej ima kdo kako priporočilo za neke OK feltne ki bojo primerne za to?
drugače pa sem razmišljal o dimenziji 215 65 r16 in yokohami ali falken wildpeak AT trail. Če bo pa prevelik strošek vse skupaj bom pa vzel 225 60 17 AT gumo...pozna kdo kje bi lahko dobil top dimenzijo? Hvala
Jaz sem dal BFGoodrich trail terrain T/A na XV-ja v dimenziji 215/60/17 (96H). Prodajajo jih tudi v dimenziji 225/60/17. Sem kolebal med yoko in temi, pa sem se na koncu odločil za to gumo, ker je malo bolj narezana kot yoko.
Guma je mehkejša od yokohame G015. Malo bolj groba kot G015, lamel ima malo več (naj bi bila boljša od G015 pozimi). Zaenkrat so šele par dni na avtu. Moram narest še mal kilometrov, da lahko kaj več povem.
https://static.tirerack.com/content/dam ... _tread.jpg https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... A&usqp=CAU
Guma je mehkejša od yokohame G015. Malo bolj groba kot G015, lamel ima malo več (naj bi bila boljša od G015 pozimi). Zaenkrat so šele par dni na avtu. Moram narest še mal kilometrov, da lahko kaj več povem.
https://static.tirerack.com/content/dam ... _tread.jpg https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... A&usqp=CAU
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Pre kratkim videl na foriju General Grabber AT sicer 225 60 17. Bom ob priliki povprasal po izkusnjal lastnika.
Grabber at3 je super guma, sem jih imel na treh razlicnih avtih. Trenutno sem na Bridgestone Dueler AT001 in sem pozitivno presenecen. Sneg in dez brez pripomb.
kaj si pa mislite, če bi vzel namesto 225 60 17 dimenzijo 225 65 17, ker je več izbire...ali kdo ve ali bi ta dva cm povzročala drgnjenje ob strani?
Sam sem sicer na outbacka 2011 dal 65 visino pa ni nikjer drgnilo.
Si imel kdaj tudi Yokohamo G015, da bi lahko primerjal z Bridgestone?
Na Outbacku 07 imam nove Yokohamo 215 60 16, prevozil sem dobrih 10tisoč z njimi.. pa ne morem rečt da sem navdušen nad njimi..
Bočno hitro zdrsnejo, v mokrem tudi niso nek biser.. Po snegu jih pa sploh nisem ornk sprobu, v tisti plundri zadnjič so bile precej podpovprečne.
Na kolikšen tlak polnite a/t gume?
Imel sem G012, ne bom komentiral. Drugace jst na 2.2 - 2.3 normalna voznja, ce sem nalozen do 2.5 zadaj. Kadar je pa teren pa 1.9 - 2.1 bara.
Zame osebno in za moj stil voznje, je se vedno grabber at3 kraljica ampak je postala draga. Zaradi tega sem vzel bridgestone.
Sem pa probal radar renegade at in je precej super guma. Je se kolega za t4 uzel in je navdusen.
Zame osebno in za moj stil voznje, je se vedno grabber at3 kraljica ampak je postala draga. Zaradi tega sem vzel bridgestone.
Sem pa probal radar renegade at in je precej super guma. Je se kolega za t4 uzel in je navdusen.
Yokohama Geolandar G015 - pozimi 1.8 bara - poleti 2.4 bara - teren 1.8bara
Tomi, na koliko jih imaš sedaj pozimi nafilane? Imaš 215/60/16 ali 215/65/16? Ker 215/60 so 17 col, 16 col pa so 215/65.
Tomi, na koliko jih imaš sedaj pozimi nafilane? Imaš 215/60/16 ali 215/65/16? Ker 215/60 so 17 col, 16 col pa so 215/65.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov