torej, Subaru BRAT-ov Outback, 2001 letnik, 2.5 motor z avtomatskim menjalnikom se je pokazal res super, zanesljiv in prijeten za vožnjo..
Hitro po nakupu smo opazili, da včasih ne prestavi ko bi moral, oziroma se mu je včasih zgodilo da ko se ustaviš in ostaneš v D, pa spustiš zavoro, se obnaša kot da je v neutral.. No, ko nam je Karli olje v menjalniku zamenjal je hitro postalo bolje..
Dokler.. Šla sem v Banja Luko, vozila v tisto smer konstantno kar precej hitro, in tam je bilo vse normalno, ko sem se vračala nazaj pa mi je začela utripat lučka POWER
Ko sem ugasnila avto in počakala nekaj minut, pa ga spet prižgala je še malo svetila in potem nehala..
Na netu piše: ''The flashing Power light (when it was available here) usually indicated the transmission control module has detected a problem, either currently, or during the previous drive cycle.
The fixing of the gear to 3rd can be the TCM placing the system in a "failsafe" condition. This usually happens when shift solenoids or related components are defective. Better to lock the transmission in one gear that can function, than to allow it to operate on its own but possibly cause further damage if a shift function fails to work properly.''
Očitno ima neko težavo in se zaščiti..Lučka pa se prižge na vsake toliko, in v večini primerov prestavlja v vse prestave.. Ne bi želeli česa uničit s prepozno reakcijo..
Je imel kdo podobno težavo, kaj je pri njemu bilo, in, komu naj to peljemo pokazat.. Kdo je strokovnjak za menjalnike? (Vem da mi ''lahko google pove'', a ni res, ker smo že kontaktirali nekaj ponudnikov in se kar izogibajo Subaruja.. too complicated
Hvalaa