Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 12
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
7 g/s za ler zveni prav, 80 g/s pri polnem pospeševanju pa se mi zdi malo - to je približno 100 HP, za 170+ HP bi pričakoval kakšnih 140 g/s...
Kolk km pa ima prevoženih? Tem mašinam rade po 300kkm dize preščijejo. Hladen takoj vžge al rabi malo več?
ignorance is bliss
Po mojem bi on take dize opazil, to ja kadi črno da ne moreš falit, če sploh vžge.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Ni nujno. FAP filter poje sajaste oblake...
ignorance is bliss
Jah ne vem, če šprica "fovš" več ko ena taka diza, a se to kar vse lepo absorbira v filtru. Jaz sem mel eno toyoto, s 330 tkm in ne preveč zdravimi dizami, (sicer euro2, brez filtrov, samo EGR). To če si mal pohodil, recimo na obvoznici šleper prehitet, se je vlekel za mano 20 metrski oblak črnega dima.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Pa zaradi slabega EGR ventila mašine brez DPF dimijo črno kot stara dumfrca, medtem ko pri motorjih z DPF črnega sajastega izpuha ni opaziti. Pač filter sajastih delcev opravlja svoje poslanstvo.
ignorance is bliss
Prevoženih 205kkm. Črnega dima ni videti. Kot sem že omenil, kadi isto kot okoliški avtomobili pri semaforju, le količina je 1x ali 2x večja. Kolega mi je omenil tudi, da ko vozi za mano, da vsake toliko iz izpuha za sekundo vidno pokadi, občasno ta dim opazim v vzvratnem ogledalu. Dim ni povezan z menjavo prestave, cuka ali trese tudi ne. Hladen avto vžge brez težav.
@danci1973 - max. MAF parameter ni bil pri polnem pospeševanju ampak pri zmernem, se mi zdi da so vrednosti v mejah normale. Ga bom pa v vsakem primeru poizkusil očistiti, če bo kakšna razlika.
@danci1973 - max. MAF parameter ni bil pri polnem pospeševanju ampak pri zmernem, se mi zdi da so vrednosti v mejah normale. Ga bom pa v vsakem primeru poizkusil očistiti, če bo kakšna razlika.
Če ne bom uspel odpravit težave s cenejšimi variantami (čiščenje maf senzorja, pcv ventil, egr ventil...) bom zagotovo dal preveriti injektorje in šobe. Je pa res, da sem na 2002 CRDi motorju imel težave s šobami, vendar je tam res kadil črno ter občasno trokiral... Sedaj takšnih simptomov ne opažam.
Pa je 2002 letnik CRDi že imel vgrajen filter sajastih delcev? Je pa res to, da bi moral tu pa tam mal potresavat ter dlje verglat. Upam, da je kaka banalnost ( zamazan MAF ipd.), ki jo rešiš za par €.
ignorance is bliss
Update glede težav - rešeno.
Zgleda je bila obrabljena sklopka krivec za visoko porabo. Po menjavi je poraba padla za dober liter in pol in je na vrednostih, ki so normalne za ta motor. Ko pa sem imel avto že na dvigalu, pa sem odkril, da ima zadnji desni ležaj tudi luft, zato je naslednji na vrsti. Pa še končnika sta bila ob losanju sprednjega mosta tako zarustana, da špente niso šle nazaj noter. Bosta v kratkem tudi nova.
Kajenje pa je posledica regeneracije DPF filtra. Naj bi bilo normalno pri d-cat motorjih.
Hvala za vso pomoč na forumu
Zgleda je bila obrabljena sklopka krivec za visoko porabo. Po menjavi je poraba padla za dober liter in pol in je na vrednostih, ki so normalne za ta motor. Ko pa sem imel avto že na dvigalu, pa sem odkril, da ima zadnji desni ležaj tudi luft, zato je naslednji na vrsti. Pa še končnika sta bila ob losanju sprednjega mosta tako zarustana, da špente niso šle nazaj noter. Bosta v kratkem tudi nova.
Kajenje pa je posledica regeneracije DPF filtra. Naj bi bilo normalno pri d-cat motorjih.
Hvala za vso pomoč na forumu
Se ni nič opazilo, da drsi sklopka? Tole je moral kar nekaj v prazno sukat, če se za toliko pozna na porabi.
ignorance is bliss
Hm, težko rečem. Avto sem kupil oktobra in od takrat se stanje drastično ni poslabšalo, prav tako poraba ni naraščala. V zadnjem mesecu je pri pospeševanju v klanec občasno zdrsela, ampak sem to začutil le na gas pedalu, avto ni opazno cukal. Po občutku pa bi rekel, da ima avto sedaj več moči in navora kot prej.
Zanimivo, tole je pa avto(mobilska) telepatija ...
Tudi jaz sem začel tri tanke nazaj opažat višjo porabo ... vse tam do 13-14, kar je konkretno več kot običajnih 10 ... in to v teh časih ...
... po malo razmišljanja, pozornejšega opazovanja ter eliminiranja vzrokov sem sklenil, da je verjetno sklopka. Ampak ... ne bi mogel reči, da sem to kakorkoli čutil med vožnjo. Tudi pedal je prijemal precej globoko, kot vedno pač, prav nič se ni čutilo, da bi bila sklopka obrabljena.
No, ko sva z mehanikom odprla, je bila sklopka vizualno čisto ok, definitivno ne obrabljena. Jaz malo wtf, on pa reče, ne , glej, fedra je verjetno bila prešibka. Zamenjala z novo sklopko ter novo potisno ploščo in ja, spet vse ok, poraba nazaj, kjer sem vajen. Staro sklopko (ki zgleda "ko nova") pa sem shranil in resno razmišljam, da bo šla k Sinterju ob priliki, da jo obnovijo s tisto keramično plastjo, po možnosti še kake pol mm ali mm debelejšo od orig ...
Tudi jaz sem začel tri tanke nazaj opažat višjo porabo ... vse tam do 13-14, kar je konkretno več kot običajnih 10 ... in to v teh časih ...
... po malo razmišljanja, pozornejšega opazovanja ter eliminiranja vzrokov sem sklenil, da je verjetno sklopka. Ampak ... ne bi mogel reči, da sem to kakorkoli čutil med vožnjo. Tudi pedal je prijemal precej globoko, kot vedno pač, prav nič se ni čutilo, da bi bila sklopka obrabljena.
No, ko sva z mehanikom odprla, je bila sklopka vizualno čisto ok, definitivno ne obrabljena. Jaz malo wtf, on pa reče, ne , glej, fedra je verjetno bila prešibka. Zamenjala z novo sklopko ter novo potisno ploščo in ja, spet vse ok, poraba nazaj, kjer sem vajen. Staro sklopko (ki zgleda "ko nova") pa sem shranil in resno razmišljam, da bo šla k Sinterju ob priliki, da jo obnovijo s tisto keramično plastjo, po možnosti še kake pol mm ali mm debelejšo od orig ...
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
A kdo po tanovem razume te autodoc in ostale podobne e-trgovine? Kolikor opažam že nekaj dni nisem opazil da bi kje reklamirali kakšen popust je v igri na tekoči dan. Je to kaka fora? Da težje primerjaš?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Sej po moje ni prav velike razlike. Če dajo 30% popusta, pa osnovno ceno tok dvignejo.
A https://alvadi.ee gledaš kaj?
A https://alvadi.ee gledaš kaj?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov