Vseen se grem pelat... Zima 2021/22
Re: Vseen se grem pelat... Zima 2021/22
Gres na alternativo - konkurenco. Men osebno je subaru vrh dosegel z gen III outbackom facelift.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Konkurenca
Jaz sem šel recimo na Mazdo CX-5 in moram reči, da je res odlična zadeva v snegu. Verjamem, da je tudi modernejši Outback odličen, ampak glede na starega Foresterja je pa Mazda res top. Da se razumemo - Forester (mislim, da je bil 2008) je bil sicer zelo ok, ampak CX-5 ima kar nekaj elektronike, pa še višji je. In res se odlično obnaša, skoraj nisem verjel, kako preprosto se pelje po nekaterih koncih, ki so mi poznani.
In kot rečeno, verjamem, da so tudi novejši Subiji podobni.
Jaz sem šel recimo na Mazdo CX-5 in moram reči, da je res odlična zadeva v snegu. Verjamem, da je tudi modernejši Outback odličen, ampak glede na starega Foresterja je pa Mazda res top. Da se razumemo - Forester (mislim, da je bil 2008) je bil sicer zelo ok, ampak CX-5 ima kar nekaj elektronike, pa še višji je. In res se odlično obnaša, skoraj nisem verjel, kako preprosto se pelje po nekaterih koncih, ki so mi poznani.
In kot rečeno, verjamem, da so tudi novejši Subiji podobni.
Subaruja ne vozim zato, ker ima ekonomično porabo, niti zato, ker je poceni vzdrževanje. Nekako se mi zdi, da je nekaj posebnega, več kot samo prevozno sredstvo ali statusni simbol. Zvok boxser mašine 2.5l kubiture, bencinar atmosferc. Vrata brez okvirjev okoli šip. Awd pogon in reduktor, čeprav je karavan, ki niti malo ne spominja na terenca(no, razen blata po haubi in strehi od...
). Predvsem pa vozniki-lastniki, ki sem jih spoznal v tem času na srečanjih
. Tako pisana druščina, tako različni ljudje pa vsi taki, ki dobro mislimo, čutimo. Skratka pretežno neškodljivi 
Vse to me dela ljubitelja plejad.
Vse to me dela ljubitelja plejad.
ignorance is bliss
No to bi se pa čist z ORLIJEM strinju 
Sem naredil nekaj 10km včeraj po snegu, in priznam, da sem bil cel cajt
Ma pa ta moj fori tooolk understeer-a, da je treba bit zlo previden, sploh po klancu dol, je pa zato ročna tolk bolj pela
Kasneje sva se še z msenjurjom srečala
Dobr da sem lih slučajno prej, ene rolete popravljal in sem imel par metrov gurtne v avtu 
Ma pa ta moj fori tooolk understeer-a, da je treba bit zlo previden, sploh po klancu dol, je pa zato ročna tolk bolj pela
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
- markoter
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 645
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
Koroška v nedeljo cca 40 cm v planini, 10 dolina. Včeraj pa ni bilo časa za v planino, ga je pa v dolini cca 20cm. Slika od nedelje
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
LSlabe sej ucer so ble kr ceste zasnežene. Gor mim carlija je prou pestro. Sm ga pa vceraj nameril 43cm na dvoriscu
Ma pr ns ga je ene 20 vrglo zgolj v višjeležečih legah pa je itak že skup padel na 15 če ne manj. Ceste kar je asfalta itak kopne kar je pa makadama ali pa hoste je pa tko preozko za karkoli zabavnega. Da bi pa v breg rinil z WRX-o pa ni gušt, k ni za to narejena
Prenizka pa pretrdo podvozje, pa kurc kaj navora v nizkih obratih zarad turbine in je kar muuuka.
Drugje ste ga dosti več dobili, kot opažam.
Drugje ste ga dosti več dobili, kot opažam.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Mogoče probaš sprednje gume spustit na kaj pa vem...pod 1.5 bar. Pa boš videl če se kaj spremeni.
Meni je sicer ponavadi navzdol kvečjemu rit poplesavala. Nos nikoli ni rinel naprej. Nos naravnost rine samo ko se voziš v hrib
In kakšne so slabe izkušnje s CVT-ji pri nas? Na 50k menjaš olje in voziš. Ni pa to menjalnik, da boš z njim stalno delal kickdowne in ga tišal na najvišjih obratih. Za normalno vožnjo in ob redni menjavi olja, bo pa zdržal dolgo časa.Sajmon napisal/-a: ↑09. December 2021, 13:22Ko se govori o višini snežne oddeje, je podobno kot bi govoril z ribičem, kako velko ribo je ujel.Sanjati o pol metra snega, ko noben model ni naračunal pol toliko, je res iluzorno.
Pri nas sta tako GFS kot ECMF naračunala 21 cm snega čez noč. Guess what, zjutraj novega 21 cm.
Važn, da je luštn. Se pa prvič vozim z avtom z espjem in na veliko momentov mi deluje precej bolj varno kot 4x4 brez vsega, kar sem do zdaj imel v lasti od Subarujev. Seveda grabi ne tako dobro in ni užitkov, ampak vseeno, bolj varno.
Vidim pa, da za naše konce brez 4x4 boljš, da maš šiht, ki ni vezan na stalno prisotnost. Do naslednje zime bo treba neki ubost. Trenutna ponudba subarujev je res bedna, sami dizli, al pa bencinarji 15+ let, v Nemčiji pa cene v nebesih za rabljene. Pa čedalje več cvtjev, po vedno več slabih izkušnjah čez lužo torej po dizlu odpade še cvt. Cel f*k...
Pa še malo o američanih - večinoma se američani razlikujejo od opic edino po tem, da banane sedaj kupujejo (pa nekje vmes med razvojem so jih depiliral, da ne zgledajo kot opice).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Dobr si Amere označu zdle 
Jaz kar ene ravno toliko. Že včer se je sesedel, ker je bil čist moker sneg, danes pa ga kaj več ko 10cm nikjer ni. BTW, danes pr nas štrom ven meče da te kap, že ene 3 krat je odletel.
Jaz sem Kio reda radi vseen v sredo popoldne pr sosedu pustil. Avto je drugač kar pošteno visok od tal, razen šus plate (plastike bi bilo bolj prav) spredaj. Ta mi že pri 18 cm podrajsuje po snegu. In nisem čist zihr če avto ne nasede spredaj pri kaj večji globini snega. Butasto, ker ostali podn avta je precej višji od podlage.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Aja, še nekaj. Nikol prej še nisem mel avta, kjer se lahko ESP izklopi. Kakšen je kaj konsenz tule, a se to izklopi če gaziš sneg al ne? Na navadni cesti si predstavljam, da naj bo kar skoz vklopljen. Kaj pa pri nizki hitrosti, v cel sneg? Kar avto imam sem v 20.000 km samo dva ali trikrat opazil, da je interveinral ESP, se prav lučke divje utripnejo na armaturi, in to v klanec gor v suh makadam.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov