Solterra
Re: Solterra
Po 22 minutah hvaličenja in reklamiranja, so celo prvič pokazali Solterro 
No saj nisem jezen, ker itak me zanima kaj se v SoA dogaja....
No saj nisem jezen, ker itak me zanima kaj se v SoA dogaja....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Uglavnem, reklama zgleda kul, me pa zanimajo prvi testi. Koliko časa tole zdrži v goši, ko je treba delat na pas mater....Ja saj vem da je tole za mestne (fan)tiče, ker itak predno prideš ti v gošo ti štroma zmanjka, in valda v goši ni polnilnice, tko da boš ti bolj slabo šel na "poček" vozit po blatu
Vizuelno ni nič posebnega, rekel bi da sliči na tisti CH-R od Jote. Nisem pa ziher, da sta v istem velikostnem razredu.
Vizuelno ni nič posebnega, rekel bi da sliči na tisti CH-R od Jote. Nisem pa ziher, da sta v istem velikostnem razredu.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Soltera je v velikosti tesle 3 (4.69m), chr je pa ene 40cm krajši.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ne morem se odločiti ali mi je na izgled všečen ali ne. Kake Wilderness variante ni za pričakovati. Kako je z baterijo v divjini? Obstaja še prikolica z baterijami ala 2go? Predstavitveni spot pa 
ignorance is bliss
Če imaš v mislih izlete, ko z enim tankom bencina prepelješ goščo od ene točke s civilizacijo do naslednje, je taka baterija dovolj velika. Da boš pa s takim avtom prepeljal Serengeti, je že manj verjetno. Če hočeš na Nordkap pa načeloma ni problema. Iz izkušnje z izleta po Ukrajini, smo bili največ dva dni malo bolj v divjini (a tam imajo pumpo v vsaki vasi, jih je več kot pekarn). Vse kar je izletniško bolj vzhodno od črte Budimpešta-Dubrovnik je omejeno na "destinacijsko" polnjenje, ki je nekoliko nerodno in počasno. Drugač se pa na takih izletih (dobro, ne hard, so bli otroc zraven, pa od enih soproge) ne porabi toliko goriva. Porabi se recimo na 100 km manj kot pa pri vsakodnevni vožnji na delo in domov, je pa kilometrov velik.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Pac toyota bz4x.
Iščem kakšen je ground clearance in sem dobil da je 21 cm, kar je kar spodobno za EV. Tesla Model Y ima recimo samo 17 cm oddaljenost od tal.
Sem nekaj časa nazaj v salonu videl Kono EV in je dejansko tako, da so baterijo še dodatno spustili iz dna vozila, oddaljenost od tal torej nižja od bencinske Kone. Enak design baterije ima npr. Twingo, tudi neuporabno nizek. Pri RAV4 PHEV so isto spustili baterijo, ampak so vzmetenje povišali (In jasno pleh okrog da zgleda OK), da so prišli na enako oddaljenost od tal kot klasičen RAV4.
Je pa pri EV na splošno dobro to, da so medosne dokaj velike, tako je malo previsa spredaj in zadaj, ampak jasno sredina je pa bolj kritična za kje nasedet.
Sem nekaj časa nazaj v salonu videl Kono EV in je dejansko tako, da so baterijo še dodatno spustili iz dna vozila, oddaljenost od tal torej nižja od bencinske Kone. Enak design baterije ima npr. Twingo, tudi neuporabno nizek. Pri RAV4 PHEV so isto spustili baterijo, ampak so vzmetenje povišali (In jasno pleh okrog da zgleda OK), da so prišli na enako oddaljenost od tal kot klasičen RAV4.
Je pa pri EV na splošno dobro to, da so medosne dokaj velike, tako je malo previsa spredaj in zadaj, ampak jasno sredina je pa bolj kritična za kje nasedet.
Kona na elektriko ni 4x4, to ni čist primerljivo. Oddaljenost od tal je za Solterro 8.5 col, kar je dejansko nekih 21 cm. To je oddaljenost od tal, ki jo je imel serijsko Jeep Cherokee XJ, in je zvečina za vse normalne podvige kar dovolj. Z baterijo in takim avtom v nek hard teren niti ni za rint, se mi zdi.
Pol pa poglej kam so lezel s Porshom Taycan Cross.
Bom še kle nalimu. https://youtu.be/dapibSvXJAI
Kako ga testirajo
Kako ga testirajo
Američani imajo že primerke za tipat
Ja sej, ni za lazit ...
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Priložnost za sekundarni trg mud flapov, ki, roko na srce, za Subaruje kar dobro služi že brez Solterre. Plus, eni fajn flapi bi mu sedli, "ko budali šamar".
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov