Nasvet pri nakupu XV
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
Nasvet pri nakupu XV
Pred časom mi je v oko padel subarujev XV model in trenutno si ogledujem ponudbo v cenovnem rangu cca. 10 jurjev. Za ta denar je nekaj avtov letnika 2012-2014.
Ker subarujev sploh ne poznam me zanima kakšen koristen nasvet v povezavi z omenjenim modelom. Je kakšna stvar na katero moram biti res še posebej pozoren? Kako je recimo s servisnimi intervali?
Ker mi je bilo najbližje, sem si šel pogledat ta dva avtomobila:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... ubaru%20XV
Kolikor sem uspel na hitro na parkingu videt sta lepo ohranjena, vsaj vizuelno vse štima (kar sicer nič kaj dosti ne pomeni).
Srebrni ima narejen velik servis pri 170k km in menjano verigo. Je to običajno pri teh kilometrih?
Dilema je tudi glede kombinacije subaru-diesel, kot berem po forumu naj diesli ne bi bili posrečeni. Tudi za moj namen (relacija Kamnik – Ljubljana, letno cca 15k km) bi bil verjetno bolj primeren bencinar?
Za vsa mnenja, predloge bom zelo hvaležen.
Ker subarujev sploh ne poznam me zanima kakšen koristen nasvet v povezavi z omenjenim modelom. Je kakšna stvar na katero moram biti res še posebej pozoren? Kako je recimo s servisnimi intervali?
Ker mi je bilo najbližje, sem si šel pogledat ta dva avtomobila:
Kolikor sem uspel na hitro na parkingu videt sta lepo ohranjena, vsaj vizuelno vse štima (kar sicer nič kaj dosti ne pomeni).
Srebrni ima narejen velik servis pri 170k km in menjano verigo. Je to običajno pri teh kilometrih?
Dilema je tudi glede kombinacije subaru-diesel, kot berem po forumu naj diesli ne bi bili posrečeni. Tudi za moj namen (relacija Kamnik – Ljubljana, letno cca 15k km) bi bil verjetno bolj primeren bencinar?
Za vsa mnenja, predloge bom zelo hvaležen.
Re: Nasvet pri nakupu XV
Dizel je načeloma loterija, sploh euro4 z več kot 150.000 km. Menda naj bi se zadnji, euro6 motorji, kvarili manj. A gredolom ni čisto izključen niti pri teh. Mislim da je bil zadnji, euro6, iz letnika 2015, potem pa jih niso več delali v višje emisijske rede in počasi opustili vgradnjo dizelskih motorjev. Glede na to, da nabava takega avta niti ni tako ugodna da bi si noter lahko vračunal predelavo v bolj "nezlomljivogrednega" motorja, (ki stane med 2,5 do 3 tisoč evrov), bi se morda res raje ozrl po bencinarju. Na koncu je seveda vsakdo sam gospodar svoje denarnice. Kdor si je dal ojačat dizel motor pri Nacetu je običajno zadovoljen, a kot rečeno, postopek ni prav poceni. Pri ceni takega avta je torej najbolj varno kar prišteti 3 tisoč evrov, da prideš do končne cene koliko bo avto v resnici stal. Potem pa primerjaj to ceno s ceno bencinarja, da vidiš pri čem si.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Hvala za komentar. Že nekaj časa prečesavam forum in zbiram mnenja, pa me dizel res vse bolj odvrača.
Morda bo res najbolj smiselno počakati, da se pojavi kakšen pameten bencinar.
Morda bo res najbolj smiselno počakati, da se pojavi kakšen pameten bencinar.
Kakšne so pa z bencinarji kaj posebnosti? Vidim, da sta izvedenki 1.6 in 2.0. Je 1.6 zadosten za tak avto? Kako je kaj z avtomatskimi menjalniki?
Igor (nebivedu tukaj na forumu) ga ima, 1.6 avtomatik, in jaz sem se enkrat peljal z njim. Prijetno, tudi čez strme kuclje zleze. Če bi si izbiral jaz zase, bi mi bil prav fajn. Ker pa Igor stanuje v Črnučah, ti pa Kamniku in torej blizu, mu morda pošlji ZS. Pa če ima čas, gresta en krog?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
1.6 je lenivec. Mora bit tut voznik mal lenivec po karakterju in znat uživat pr počasnem in udobnem kruzanje pr do kakih 90 kmh. Avtocesta je že tako tako. Za prehtevat tovornjake in kombije, kej več pa ne. Avto ma za današnje cajte skorej neverjetnih 14sekund do 100.
To je, če rabiš hitr avto minus. Pa mogoče poraba. Zdejle pozim, z zimskim gumam okol 8L z razmeroma varčno vožnjo. Pred cajtam sem orenk napumpal gume in se peljal iz Kranja v Mursko, celo pot okol 100kmh na tempomatu. Takrat je blo 6.5. Vse ostalo čisti užitek. Feeling v volanu in riti, sedenje, knofi, fajn je zvočno izoliran, visoko se sedi, pregleden,... Jst po pol leta še kr komi čakam, da bo šihta konc, da se grem mal pelat,..četud samo domov. 
Aja,..veš kaj mej še zmotilo? Preproge v podnu v kabini so spete s sponkami za papir?
Pa zadej notranje obloge na blatnikih. To mij res čudno. 
Aja,..veš kaj mej še zmotilo? Preproge v podnu v kabini so spete s sponkami za papir?
Pejmo z avto!
Japonska neestetska, a praktična rešitev. Kako so pri Toyoti in Lexusu rešili problem tepihov, ki so lezli pod pedal za gas? Z vezicami.
Pri treh Toyotah od 2008 pa do 2018 letnika nikjer ni bilo to rešeno z vezicami.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov