Zakaj Subaru

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Zakaj Subaru

Odgovor Avtor: niva13 » 24. Marec 2007, 17:49

Mal mi je prislo na pamet, da bi naredila kratko anketo med lastniki Subaruja na forumu :D
cisto tako me malo zanima, lahko pa to se komu prav pride

1. kdo ali kaj vas je prepricalo v nakup

2. kateri model

3. koliko casa ga ze imate ali ste ga najdlje imeli in morebitno stevilo, ce jih je bilo vec

4. kaj vas je najbolj prevzelo in kaj najbolj motilo

5. kateri bo naslednji avto, ko obstojeci kakorkoli odsluzi svoje

-------------

no pa bom jaz zacela

ad 1+2. brat (sedaj lastnik Impreze 2.0 GX l.2003) je preprical mene in oceta v nabavo 2 skoraj identicnih Legacyjev Sedan 2.0 GL l.93 FWD, ker Sedanov na 4 pogon takrat ni bilo v oglasih
(moj dream car je bil sicer SVX)

ad 3.
Legacy Sedan 2.0 GL l.93 FWD (legenda Red Bomber) 7 let
sedaj Legacy Sedan 2.0 GL l.95 AWD par mesecev

ad 4.

plus: pri FWD predvsem lahkotnost voznje, vzdrzljivost, pa da je vse na strom, tudi voznja po snegu je presenetljiva za FWD :D
pri AWD lega na cesti, v snegu je pa sploh zakon

minus: rja in tezave z elektricnimi kontakti

ad 5. ce bo denar novejsi model Legacyja
Zadnjič spremenil niva13, dne 25. Marec 2007, 12:22, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 24. Marec 2007, 18:05

1. Kdo ali kaj? Avto sam, ko je stal na parkingu pri prodajalcu...

2. Legacy karavan '96 2.0

3. 3 leta in pol. Moj prvi Subaru :D

4. +: AWD.
-: Žal mu rja prehitro pride do živega... :?

5. Legacy četrte oz. kot smo navajeni rečt na forumu - PETE generacije.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 24. Marec 2007, 19:24

1. ugodna cena
2. impreza '97, 1.6
3. 1 leto
4. +: awd, -: trenutno ET, mehk pleh (takoj dobi buškice)
5. tist k ga bom kupu -> nimam pojma

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 24. Marec 2007, 19:40

1. red bomber
2. legacy sedan l.91
3. leto in pol
4. +: oblika, zanesljivost
-: rja
5. kak mlajši azijski bratec (Mazda, Honda ali Mitsubishi).

Uporabniški avatar
Latimeria
Uporabnik foruma
Prispevki: 121
Kraj: koper
Kontakt:

Odgovor Avtor: Latimeria » 24. Marec 2007, 20:02

1. Prepričal me je sloves znamke Subaru kot izredno kvalitetnega proizvajalca.
2. Legacy 4. gen: l.99 2.0 92kw
3. slabo leto v lasti
4. najbolj me je prevzela oblika in redkost avtomobila na našem trgu, v vožnji pa seveda vozne lastnosti, zvok, občutek kvalitete; moti pa morda kot je že ircar omenil občutljivost na bunkice, ki so se pri prejšnjem lastniku nabrale.
5. naslednji vrjetno ne bo subaru, kr so novejši res dragi ampak nekoč ko bo dnar pa subaru sigurno spet...ampak do ločitve bo preteklo sigurno še 4-5let. :D
Padroni del tempo e della strada. Scegli di guidare Legacy.

Uporabniški avatar
jakaTURBO
Uporabnik foruma
Prispevki: 131

Odgovor Avtor: jakaTURBO » 24. Marec 2007, 23:49

Legacy turbo letnik 92, prevoženih 280 000 in je še v dobri formi, marsikatero vozilo nikoli ne dočaka teh kilometrov pri takem režimu vožnje! Šibka točka je pločevina ampak mehanika, vozne lastnosti in trpežnost nasploh odtehta to!
Imam pa ga dva meseca, sam mi je že kr k srcu prirastel! :-) Tko da vprašanje, če ne bo naslednji spet subaru samo novejši!
Najraje imam dve vrste živali! POLŽE IN KONJE!!!

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 25. Marec 2007, 03:21

navdušil fotr s svojim leoncem in beliblisk s turbakom
kupil legacyja 1. generacije karavan 1,8 gl 4wd l. 90 za zimski avto
lastnik pol leta
+ usedeš, in se odpelješ
udobje
lega
terenske zmogljivosti,
zadnji stabilizator :D
- ga ne bom napisal, ker vem čemu rjavi in da se da rjo odpraviti. z mojega vidika minusa pri tem avtu ni, saj vem zakaj ga rabim
naslednji avto: hmm... definitivno bo subaru, saj poleg hrošča drugih avtov niti ne porajtam ;-)
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 25. Marec 2007, 11:57

1. Od nekdaj všeč karavani (fotr navdušu z nissanom), subaru pa sploh zaradi boxer motorja... al pa morda tud Lipe mal k mi je bil njegov legacy on 17" zlo všeč :lol:

2, 3 Torej imam že omenjenega četrtega legacyja (v podpisu je opis), zadnjega imam cca 1leto in se je po letu pokazalo nekaj hib zaradi katerega sem kar malo zgubil veselje do teh avtov (16let tišanj+neomejeno kilometrov) - vse ostale bi verjetno že pometli iz ceste.
Napake: razen pleha in banalnih napak, ki so prišle z leti, a vseeno odpravljive

4.Avto me zadovoljuje vsakič ko se vsedem vanj... ker jih ni tolk po cesti, ker si vsak svoje misli ko prehitevam v snegu, in se vozim ob 02:00 po cestah in iščem sneg, ko peljem 300kg knaufa (samo enkrat) na strehi :lol:

5. V prhodnosti nakup foresterja od 2003... do takrat pa moj karavanček, v kolikor ga bom razklal pa katerikol avto, le da prva želja ne bo pozabljena in enkrat zagotovo izpolnjena.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 25. Marec 2007, 12:12

1. Dejansko sem kupoval Civica iVT, a mi ga je en mulc speljal pred nosom. Ob listanju po Salomoncu sem zagledal oglase za Legacy-je, se spomnil na dolgoletnega znanca Maruclja... par obiskov v delavnici... in pri njem kupil avto. Čeprav sem iskal 1.8, je v garažo zapeljal 2.2

2. Legacy karavan 2.2 GX, 1989

3. Štiri leta

4. Plusi: enostavnost, udobnost, motor, prostornost, dobri materjali... avto, v katerega se z veseljem vsedem; pa še gruča novih znancev, šraufarije, sankarije, kawe,...
Minusi: rja, rja, rja... to, da je npr. treba obnovit amortizerje me ne moti; avto je polnoleten.

5. Verjetno novejši Legacy; opciji sta tudi BMW serije 5, Merđo E karavan; odvisno od trenutne ponudbe in cen na trgu.
Fiat.
Brez panike.

Sash1
Uporabnik foruma
Prispevki: 292

Odgovor Avtor: Sash1 » 27. Marec 2007, 00:37

Hmmmm ....nameraval sem kupiti Golfa...vendar sem slucajno se peljal po Titovi cesti in zagledal trgovino v kateri so prodajali korejske avte....in sel firbcat... Odlocil je izracun....in kilometri......Golf je imel na stevcu 62 km..subaru pa komaj 2km..in cenovno je bil Subaru cenejsi..tako je padla odlocitev za njegov nakup...

pod drugo tip: Legacy Sedan 2.0 LX

tretje:vozim ga enajsto leto.....

cetrto:avto kot avto...kot vsi vzhodnjaki...

in peto: naslednji avto,vse je odvisno od raspolozenja..in trenutnega barvnega navdiha...mislim da bo odlocila barva sedeznih prevlek..

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 27. Marec 2007, 12:02

hja mene so nasljednji dejavniki očarali...

1. prepričale so me govorice o kvaliteti Subarujev, in razna poznanstva z lastniki njih.

2. imel sem 2 rexa, 2 justya (obe generacije 2wd), in sedaj 1991, legacy 2.2gx,

3. imam ga 1,5 leto, une 4 pa sm mel recimo v dobrih 2 letih

4. prevzelo me je pozimi, 4x4, moti me rja

5. Tega bom furu res do konca, pol bomo pa vidl kok bo €, al impreza sti, al pa še en legacy outback (4. gen) , če bo bl kratka špaga. :neutral:

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Član Subaru kluba
Prispevki: 317
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: SubaruFreak » 28. Maj 2007, 23:06

Leta 1991 oče pripelje domov čisto nvega Legacy-ja 1.8...
... Vse nanjem je bilo kulsko, dodatne opreme za izvoz...1.8 mašina ravno prav močna in seveda 4x4 pogon... Kot mulc sem že od nekdaj zasvojen z bencinskimi športi sploh Rally ... in potem sem poglabljal svoje zanimanje za Subaruje...
Ta legi nas je spremljal 4 leta... nato je prišel 1995 legacy 2.2 gx, ki je še vedno pri hiši...

No sam pa sem ponsni lastnik že drugega Justy-ja... prvi je bil letnik 1991 2wdjc... ki bi bil še vedno pri hiši, če mi ne bi zgnil...
ta drugi je pa 1,2 4wdjc, letnik '90, ki pa bo pri hiši, dokler bo vozen...

Kaj me moti??? skoraj nič... Pri justiju edino to, da je poleti zelo vroče, ker nimam klime...
Pri legaciju pa tudi nič, no ja mogoče samo to, ko nam je pred leti nagajal senzor na odmični gredi... aja pa edina stvar, ki mi gre res na živce: sprednji žarometi, ker so izgubili na svetilnosti...

Naslednji avto??? Jah kaj pa drugega kot prelepo srebrn 2,0 Forester letnik 2007. -> to bo očetov stroj, ...

Moj bo pa SVX, in to takoj ko ga najdem... sploh me ne briga... oziroma če najdem prej Imprezo STI - potem bo to , TO...

@sash: Subaru ni Korejc ampak je Japonc - to bi po vseh teh letih že lahko vedel :-P hehe
Zadnjič spremenil SubaruFreak, dne 29. Maj 2007, 16:29, skupaj popravljeno 1 krat.
150 BHP 2.0 Boxer Diesel, Satin White Pearl body paint, all the neccessities one needs combined with THE best driving experience in The World... LOVE it's what makes Subaru a SUBARU:)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 28. Maj 2007, 23:19

Iskali smo pač nekaj za v hribe, da ne bomo z 2WD praskali po makedamu....če postaviš justya zraven Fiat Pande, ti je takoj jasno zakaj se domov odpelješ z justyem.

prvi je bil Justy 1.0 l.92 menda smo ga 7 let vozili, pa nas ni niti enkrat pustil ob cesti.
trenutno pa l.95 impreza compact 1.6GL

pri imprezi me moti da je hinavska :) mal se hoče delat norce iz mene....
najbolj kulski pri njej pa mi je da nima zgornjega roba okol šajbe na vratih....
mater ! cel dan bi se lahko vozil čez mesto z odprtimi vrati in spuščenim oknom, ker mi je tok hudo dobr :D

nasledn avto, nevem....ziher japonc ;)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 29. Maj 2007, 01:57

ni subi :(

trenutno nimam subija, ker za manj denarja dobim vec sportnosti pri konkurenci

bi z veseljem vzel subaruja prav zaradi 4x4, vendar nekak ne pridem tak dalec da bi presel iz RWD na AWD...1x ko bom mel tok dnarja da mi bo vseen pa bo en prsu en legacy...(poleg moje lepoticke)

pac bo prislo z leti ko bom iskal poleg sportnosti se kej drugega, ker so mi subiji res hudo ql avti

ps
za tolazbo doma v garazi sestavljam se eno lubico(alfo) ki jo caka predelava na 4x4(stalen brez visko brez dif.)

Uporabniški avatar
JAN
M.I.L.F hunter
Prispevki: 1718
Kraj: LJ

Odgovor Avtor: JAN » 29. Maj 2007, 11:07

1.Prepriču me je oče točno takrat,ko je prvič prpelu domov sti-jko. :D ..Po enem krogu sm reku:Ko bom velik...
2.Do zdej sm meu 2.0 2wd,karavan,93,katerega srce živi naprej v avtu subija92,zdej mam enko,4wd,1.8,karavanc..
3.Cca leto in pol.Prej me je katrca prpelala kamr sm hotu. :lol:
4.Moti me rja,kot vse po vrsti,pa razne malenkosti,kjer podreš pol avta,na konc pa ena čist bedna stvar :twisted: ..
5.V prihodnosti pa turbak,definitivno!

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov