Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 12
Na momentalno čudno obnašanje avta zelo vpliva psihofizično stanje voznika

ignorance is bliss
Precej bolj verjetno kak čriček v zvezi z avto elektriko, kot tako lokalizirana solarna nevihta, da bi vplivala samo na en avto.
Kaj pa če je krivo da si peljal mimo nekoga ki je pomotoma dobil 3 doze cepiva?
Pozdravljeni,
Imam vprašanje glede nakupa platišč.
Če kdo kaj ve, če kdo pozna kje, da ve ali pa pozna tistega ki ve da ve.
Iščem platišča znamke KONIG Ampliform. Nekaj sem iskal pa niti ne najdem nekaj dobrega. Preko luže se dobi ma... +600€ za potne stroške..hvala lepa!
Lp. Tomaž
Imam vprašanje glede nakupa platišč.
Če kdo kaj ve, če kdo pozna kje, da ve ali pa pozna tistega ki ve da ve.
Iščem platišča znamke KONIG Ampliform. Nekaj sem iskal pa niti ne najdem nekaj dobrega. Preko luže se dobi ma... +600€ za potne stroške..hvala lepa!
Lp. Tomaž
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Koshir garage je diler za slovenijo.
Super hvala
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ker bom moral v kratkem odmontirat izpušni kolektor, bi rad nabavil nove vijake za prirobnico med kolektrojem in nadaljevanjem izpuha (mislim, da so M8, morda M10), pa me zanima, ali so nerjaveči vijaki primerni za to? Nekaj sem bral, da se ob vročini ne počutijo najbolje in da v takem v bistvu niso nerjaveči...
Če ne nerjaveči, kaj potem? Kaj nudi boljšo zaščito proti rji - cinkani ali črni vijaki?
Če ne nerjaveči, kaj potem? Kaj nudi boljšo zaščito proti rji - cinkani ali črni vijaki?
Črni, 8.8 trdnosti bi morali biti čist ok. Inox vijak zelo rad zariba. Že na prometnih znakih je problem, kaj šele na vezi kjer se stalno segreva in ohlaja
ignorance is bliss
Na original izpuhu so stojni vijaki tam. Tvoj je fox al kaj maš, nerjaveč, pa nima stojnega tam? Mogoče je za dat inox z dodatkom anti-sieze-a.
Ampak če ti izpuh ne rjavi, tudi vijak ne bo :P
Inox je tečen, ker se z vročino "spremeni" v rjaveče jeklo. Valda bo najprej zaribal na spoju matica/vijak
Drugače pa butneš gor navaden ali črni vijak, pa ko je naslednjič jeba, ga s flekserco odbiješ dol, če ne druge.
Tovarniški so (elektro?) kemično dani v neko prevleko, tisto temnozeleno. Mogoče kupiš tovarniške, če niso prehudo dragi (ponavadi so).
Ampak če ti izpuh ne rjavi, tudi vijak ne bo :P
Inox je tečen, ker se z vročino "spremeni" v rjaveče jeklo. Valda bo najprej zaribal na spoju matica/vijak
Drugače pa butneš gor navaden ali črni vijak, pa ko je naslednjič jeba, ga s flekserco odbiješ dol, če ne druge.
Tovarniški so (elektro?) kemično dani v neko prevleko, tisto temnozeleno. Mogoče kupiš tovarniške, če niso prehudo dragi (ponavadi so).
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
OEM izpuh tam nima ničesar, ker je izpušni kolektor kar v enem s prvim katalizatorjem:
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... EM_cat.jpg
Ta moj aftermarket EL kolektor (Raptor SC Australia) pa seže do katalizatorja, tam pa ima prirobnico:
https://64.media.tumblr.com/9d85bb8bdfd ... 1_1280.jpg
Ker sem hotel čim manj problemov na tehničnem, sem obdržal OEM katalizatorje (ta fotka ni moja, na tej je tudi katalizator aftermarket), šele od 3. katalizatorja naprej pa je potem Fox izpuh. Na glavi motorja so OEM stojni vijaki in OEM matice, ki zgledajo še čisto OK in jih bom najbrž lahko še 1x uporabil, medtem ko so vijaki na prirobnici med kolektorjem in OEM katalizatorjem po cca. 3 letih zelo zarjaveli in najbrž ne bodo šli niti narazen - te bi potem nadomestil s čim boljšo varianto.
Mogoče pa bi lahko uporabil OEM stojne vijake, ki so namenjeni montaži kolektorja na glavo, pa dal z vsake strani eno OEM matico... Te imam na zalogi.Inox je tečen, ker se z vročino "spremeni" v rjaveče jeklo. Valda bo najprej zaribal na spoju matica/vijak![]()
To jaz nebi kompliciral, bi dal navadne pocinkane vijake, pa magar zamenjaš vsake 2 leti...
Ja sem imel recimo velike probleme odvijat inox vijake, na raznih stolpih, ki so dosti izpostavljeni vremenu, včasih tko zaribajo, da jim jebeš vse po spisku, sploh ko si v kakšnem nerodnem položaju...
Ja sem imel recimo velike probleme odvijat inox vijake, na raznih stolpih, ki so dosti izpostavljeni vremenu, včasih tko zaribajo, da jim jebeš vse po spisku, sploh ko si v kakšnem nerodnem položaju...
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Danci, sproti sem pozabil, da imaš ti mal več batov v motorju kot sem jaz mislil
Valda je pri tem motorju čist drugačen izpuh.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Ko so v Modelarsko maketarskem društvu sestavljali 3D tiskalnik, sem rekel "saj meni ne rabiš razlagat, k tko ne bom tiskal ...... je preveč zahtevno zame", si nisem mislil, da bom tako hitro pojedel zarečeni kruh.
V cca treh tednih (večkrat sem moral ponovno dat tiskat nekatere dele zaradi slabih nastavitev) je nastal prav lep Orel.
Datoteke se kupi pri PlanePrint, zraven so še osnovne nastavitve in pdf s predstavljenimi deli in načinom sestavljanja. Edino datoteke je treba, po priloženih navodilih, še v programu Ultimaker Cura obdelati v jezik ki ga 3D printer zastopi. Pač datoteke se iz 3D formata (kakor jih vidi človeško oko) mora spremeniti v "prostorsko-točkovni format", da ve tiskalnik točno kam premikati tiskalno glavo, kdaj tiskati in kdaj ne, kako hitro premikati glavi in mizo, kakšno količino filamenta potisniti skozi glavo ............
Tiskano je v Pla in Lw-Pla (Light-Weight Pla) filamentu. V načrtu sem imel da bi zamenjal navadni Pla s bolj žilavim Pet-g vendar so se napake pri tisku kar ponavljale, tako da sem potem stiskal v celoti po proizvajalčevem načrtu.
V cca treh tednih (večkrat sem moral ponovno dat tiskat nekatere dele zaradi slabih nastavitev) je nastal prav lep Orel.
Datoteke se kupi pri PlanePrint, zraven so še osnovne nastavitve in pdf s predstavljenimi deli in načinom sestavljanja. Edino datoteke je treba, po priloženih navodilih, še v programu Ultimaker Cura obdelati v jezik ki ga 3D printer zastopi. Pač datoteke se iz 3D formata (kakor jih vidi človeško oko) mora spremeniti v "prostorsko-točkovni format", da ve tiskalnik točno kam premikati tiskalno glavo, kdaj tiskati in kdaj ne, kako hitro premikati glavi in mizo, kakšno količino filamenta potisniti skozi glavo ............
Tiskano je v Pla in Lw-Pla (Light-Weight Pla) filamentu. V načrtu sem imel da bi zamenjal navadni Pla s bolj žilavim Pet-g vendar so se napake pri tisku kar ponavljale, tako da sem potem stiskal v celoti po proizvajalčevem načrtu.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Imamo kakšnega profi elektroinstalaterja? 
Ker dobimo novo fasado z izolacijo, moram permanentno podaljšati žice za luči, tipke za zvonec in podobno. Pri tem seveda najprej pomislim na 'luster kleme' (lestenčne spone), ampak verjetno za take zadeve, ki naj bi bile 'za vedno', obstaja kaj primernejšega?
Ker dobimo novo fasado z izolacijo, moram permanentno podaljšati žice za luči, tipke za zvonec in podobno. Pri tem seveda najprej pomislim na 'luster kleme' (lestenčne spone), ampak verjetno za take zadeve, ki naj bi bile 'za vedno', obstaja kaj primernejšega?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov