Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 12
To vem da gre Rupnikova od avstrijske meje do Reke dol. Sam ne vem če je vsa prevozna, oziroma skor ziher ne več. Bi bila pa lušna ideja za ekspedicijo od meje do meje?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
dejmo se zment, pa jo gremo prevozit. pomoje je ene 3 do 4 dni dovolj za kaj takega.
pa nej bo to aftercorona offroad
pa nej bo to aftercorona offroad
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Dobra ideja ja.
Drugače smo šli le del, ki je na Zaplani, peš, za do Unške koliševke pa je zmanjkalo časa (bi pa pred časom tam in je top za vidt!). Ta del ni prevozen oz le majhen delček kjer je bila "Vojaška pot" pa še to je vse v "Privat!" znakih
[ Rupnikova linija na Zaplani pri Vrhniki (45°57’11.9″N 14°13’39.0″E) ]
Drugače smo šli le del, ki je na Zaplani, peš, za do Unške koliševke pa je zmanjkalo časa (bi pa pred časom tam in je top za vidt!). Ta del ni prevozen oz le majhen delček kjer je bila "Vojaška pot" pa še to je vse v "Privat!" znakih
[ Rupnikova linija na Zaplani pri Vrhniki (45°57’11.9″N 14°13’39.0″E) ]
Sej kukr vem je vse kr dobr označen kazi pot
Kakor v kateri občini. Gorenja vas ma kar dobre oznake.
Jaz sem za. Pot ima 5 sektorjev.
Načrtovana utrjena linija ob zahodni meji s Kraljevino Italijo, ki so jo šteli za najbolj ogroženo, naj bi bila sklenjen obrambni sistem utrdb, okrepljen na posameznih mestih tudi z dodatnimi linijami. Razdeljena je bila na pet sektorjev, ki so si sledili po pomembnosti.
1. Prvi sektor je varoval glavni in najstarejši prehod - Postojnska vrata - in je potekal od Rakeka do Vrhnike. Po mojem ne bi smel bit problem.
2. Drugi sektor naj bi Italijanom preprečeval prodiranje proti Dalmaciji od Sušaka do Čabra. Ta gre večino po Hrvačkem, ne poznam sploh krajev, razen Čabra.
3. Tretji sektor med Vrhniko in Škofjo Loko naj bi varoval prehod po Poljanski dolini. Ta je najbrž najbolj poznan danes.
4. Četrti sektor je varoval Selško dolino od Soriške planine do Ratitovca. Delno prevozno.
5. Peti sektor pa je potekal od Čabra do Cerknice. Nepoznano meni.
Se pravi orientacijsko, od S proti J (grobo) bi bila osnovna pot nekako takole: linija se je začela na Ratitovcu, od koder se je prek Zalega Loga dvignila na Blegoš (spet en kos neprevozno) in se prek Hotavelj, Gorenje vasi, Žirovskega vrha, Svetih Treh Kraljev in mimo Rovt spustila do Logatca ter mimo Unca, Rakeka in Slivnice dosegla Cerknico. V nadaljevanju se je čez Lož, Stari trg, Babno Polje (tu se začne hrvaški del), Prezid in Kamenjak zaključila na Sušaku. Nekak točne trase nisem nikjer našel, je pa gotovo v kaki knjigi.
-
jutro tisto
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 39
Re: Vseen se grem pelat... Zima 2020/21
Jst sm šel v hribe prejle, pa je driska da ni večje, pa kjer je že sneg po cesti je itak tista mokra plundra da ti avto premetava po cesti povsem brez kontrole....nič kaj luštno...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Evo, pa sem se vseeno peljal malo po snegu. Na metelkovi (na PCR testiranju) je bilo še malo snega, lih tok da sem se počasi in z užitkom skozi sneg odpeljal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Hrvatje bodo čez mejo spuščal vse, ker jim bo tok denarja manjkal, tako da je vseeno al boš cepljen, al boš prebolel al pa nič.
Je pa poanta, da tisti, ki smo se čuval in spoštoval osebno razdaljo, nosil maske , smo sedaj v podrejenem položaju, ker nismo zboleli, pa sedaj nikamor ne smemo. Tisti, ki so pa okol norel pa se okužili, pa imajo sedaj vse poti odprte.
Me pa tamala skos sprašuje, kdaj gremo spet v Ukrajino. Tako da bo treba pomoje ponovit tisti izlet iz 2017.
Najbrž 2023, ko bo to sranje mimo ...
No recimo jst sm en takih k se ni pazu in letal sem vsepovsod tut ko se ni smelo, pa ti povem da sm v istem dreku k vi k ste se drzali vsega kar so se zmislili. Nism zbolu ne prebolu niti cepu se nism in se ne bom. Masko mam pa samo za v trgovino in cez proizvodnjo v firmi (ker tezijo) drugac je ne nosim. Zdj pa ne vem al sm tok odporen na to korono al se me boji 🤪nebivedu napisal/-a: ↑06. April 2021, 20:40Hrvatje bodo čez mejo spuščal vse, ker jim bo tok denarja manjkal, tako da je vseeno al boš cepljen, al boš prebolel al pa nič.
Je pa poanta, da tisti, ki smo se čuval in spoštoval osebno razdaljo, nosil maske , smo sedaj v podrejenem položaju, ker nismo zboleli, pa sedaj nikamor ne smemo. Tisti, ki so pa okol norel pa se okužili, pa imajo sedaj vse poti odprte.
Me pa tamala skos sprašuje, kdaj gremo spet v Ukrajino. Tako da bo treba pomoje ponovit tisti izlet iz 2017.
Ukrajina pa sm definitivno zraven ce se bo slo
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
Frankinja pomaga?
Kdo je na strani