Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 12
Vseen se grem pelat... Zima 2020/21
Cvetka od prometnega znaka ... Uporaba snežnih verig, ker obstaja nevarnost za poledico na 1 kilometer dolgem odseku ... A ne bi šli raj posipat s peskom ta en kilometer ko da voznikom nalagajo ketne motirat za 1 kilometer? To se vid da je znak postavljen sam za to da se izvajalec zimske mslužbe obrani vsakršne odgovornosti za ta odsek. Si odletel s ceste, ker je bla spolzka? Aaa - nisi montiral verig, pa znak je da jih rabš za 1 km ...
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Vseen se grem pelat... Zima 2020/21
Pri nas je v dolžini 3.5km obvezna uporaba verig.
Re: Vseen se grem pelat... Zima 2020/21
Ja Aleks je res malo čudno s tem znakom. Vendar tudi meni ni jasno zakaj se ne posipa. Res pa je, da se ne sme posipati z peskom na avtocestah (AC) in hitrih cestah (HC). Ne vem kako je pa na državnimi in ostalimi cestah. Kolikor pa vem, naj bi se pripravljal državni odlok, da se naj ne bi nikjer posipal z peskom. Vendar ne verjamem, da bo to izvedljivo. Itak mi na DARSU že posipamo oziroma polivamo z slanico na AC in HC. Vendar moraš tudi vedeti kdaj lahko polivaš z slanico, da ne narediš poledico.
Dobr, to je že precej več kot tist pišlivi kilometer. Pa če je še v hud klanc, tud ne rečem. Po ravnini se pa tak kilometer odseka z nevarnostjo poledice pač lah posiplje. Gledal sem pred par dnevi dokumentarc o najvišje ležeči občini Evrope (Juf, Graubünden, 2126 mnv). Tam ma človek, ki dela posipavanje za cesto (kjer vsak dan vozi šolski bus, oziroma je to poštni bus, ker v Švici pošta vozi froce v šolo), kar doma službenga Hiluxa s posipačem. Dol pol osmih zjutraj, ko gor pride poštni bus, je on že dvakrat prepelal celo traso in posipal ... prvič gre ob pol štirih, potem pa še enkrat ob pol sedmih. Pa bohve kolk krat grejo še čez dan.
Sam kot zanimivost, poštni bus ma prtlažnik (podobno kot gondola) za smučke pozimi skoz montiran. Izkoristjo pocen furo v hribe turni smučarji zjutraj, ko gre bus po froce.
https://image.jimcdn.com/app/cms/image/ ... /image.jpg Pa brez verig gre bus gor https://image.jimcdn.com/app/cms/image/ ... /image.jpg
Meni osebno bi bilo bolje, da nič nebi posipali ali polivali. Pač tisti, ki ne zna v tistem vozit, naj ostane doma tista 2 dni, ko je sranje na cesti. Bi bilo bolje za cesto in za okolje, pa manj gnilih avtov bi imeli.pero112 napisal/-a: ↑18. Februar 2021, 12:19Ja Aleks je res malo čudno s tem znakom. Vendar tudi meni ni jasno zakaj se ne posipa. Res pa je, da se ne sme posipati z peskom na avtocestah (AC) in hitrih cestah (HC). Ne vem kako je pa na državnimi in ostalimi cestah. Kolikor pa vem, naj bi se pripravljal državni odlok, da se naj ne bi nikjer posipal z peskom. Vendar ne verjamem, da bo to izvedljivo. Itak mi na DARSU že posipamo oziroma polivamo z slanico na AC in HC. Vendar moraš tudi vedeti kdaj lahko polivaš z slanico, da ne narediš poledico.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ah dej no, sej res da zadnje čase ni bilo nekej ful snega, ampak jaz se vozim čez smrečje v Žiri na šiht in je tam cesta ob nizkih temperaturah vsakič poledenela, če ne bi bila posoljena... Rad bi te vidu kako bi se ti peljal tam čez!nebivedu napisal/-a: ↑18. Februar 2021, 15:11pero112 napisal/-a: ↑18. Februar 2021, 12:19Ja Aleks je res malo čudno s tem znakom. Vendar tudi meni ni jasno zakaj se ne posipa. Res pa je, da se ne sme posipati z peskom na avtocestah (AC) in hitrih cestah (HC). Ne vem kako je pa na državnimi in ostalimi cestah. Kolikor pa vem, naj bi se pripravljal državni odlok, da se naj ne bi nikjer posipal z peskom. Vendar ne verjamem, da bo to izvedljivo. Itak mi na DARSU že posipamo oziroma polivamo z slanico na AC in HC. Vendar moraš tudi vedeti kdaj lahko polivaš z slanico, da ne narediš poledico.
Meni osebno bi bilo bolje, da nič nebi posipali ali polivali. Pač tisti, ki ne zna v tistem vozit, naj ostane doma tista 2 dni, ko je sranje na cesti. Bi bilo bolje za cesto in za okolje, pa manj gnilih avtov bi imeli.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Z ježevkami. Kot v vseh normalnih državah.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Haha, a jih maš, jaz jih nimam, pa 2x na dan to menjat zna bit kar tečno 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Taprave nimajo problemov tudi ko se voziš po suhih cestah
A ni luštno kritizirat zimske službe iz toplega kavča
?
ignorance is bliss
Ah ne rabiš so dobre gume kr uredu
Ni bla kritika zimske službe, prst je pokazal na absurd (znak za 1 km verige natikat na lepi cesti) ... tisti ke te znake postavlajo, se morjo mal povprašat po smelosti svojega početja ... za lokalne ceste plačujemo, za državne ceste plačujemo, za avtoceste plačujemo. Če bi bilo to zastojn, ne rečem. Tko pa, kdor kasira naj tud nekaj naredi za ta dnar, ne da sam znake postavlja.
Za upravljalca cest je najlažje in najceneje znake postavit pa se možeš j..., tako kot na cesti, ki je zrela za rekonstrukcijo postaviš znak "grbine na cesti" pa je rešeno. Razen, če ni volilno leto 
ignorance is bliss
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Imajo pa suhe ceste problem s 'tapravimi' ježevkami...
A ni tako, da dopolnilna tabla velja za znak, ki je nad njo? Se pravi - nevarnost poledice na odseku 1km, verige pa do preklica.aleks napisal/-a: ↑18. Februar 2021, 19:42Ni bla kritika zimske službe, prst je pokazal na absurd (znak za 1 km verige natikat na lepi cesti) ... tisti ke te znake postavlajo, se morjo mal povprašat po smelosti svojega početja ... za lokalne ceste plačujemo, za državne ceste plačujemo, za avtoceste plačujemo. Če bi bilo to zastojn, ne rečem. Tko pa, kdor kasira naj tud nekaj naredi za ta dnar, ne da sam znake postavlja.
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... verige.jpg
(2) Dopolnilne table morajo biti pri znakih, na katere se pojasnila nanašajo, nameščene pod njihovim spodnjim robom.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov