Izkušnje s pnevmatikami
Re: Izkušnje s pnevmatikami
Jaz grem tako daleč. Da trdim da je stična površina (bolj kot ne) neodvisna od širine, kadar je v gumi isti pritisk...
Pač pri široki gumi bo pravokotna stična površina površine cca 10cm^2.
Pri ozki pa pravokotna površina površine 10cm^2.
Seveda se da debatirat...
Pač pri široki gumi bo pravokotna stična površina površine cca 10cm^2.
Pri ozki pa pravokotna površina površine 10cm^2.
Seveda se da debatirat...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Misliš enkrat bo prečna pravokotna površina, drugič pa vzdolžna?
https://cdn.tiresleader.com/static/site ... tact-3.jpg Ampak mislim da to ne velja pri istem obsegu gume in istih colah gume pa različni širini, ker je enaka "dolžina" gume na tleh, le da je v drugem primeru (225) večja širina gume).
Recimo med 215/60/17 in 225/55/17 bo imela 225 večjo stično površino
Pa še kako širina feltne predstavlja razliko: https://forums.mtbr.com/attachments/fat ... -image.png
https://cdn.tiresleader.com/static/site ... tact-3.jpg Ampak mislim da to ne velja pri istem obsegu gume in istih colah gume pa različni širini, ker je enaka "dolžina" gume na tleh, le da je v drugem primeru (225) večja širina gume).
Recimo med 215/60/17 in 225/55/17 bo imela 225 večjo stično površino
Pa še kako širina feltne predstavlja razliko: https://forums.mtbr.com/attachments/fat ... -image.png
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Je ze kdo prevozil kej z zimskimi pnevmatikami Point S?
Subaru Legacy 2.0 GL
Zdej je pa že cajt za gume zamenjat. Kaj se priporoča 225/55/17 pa da niso lih miljoni, recimo okol 100€/kos, za outbacka, normalna vožnja...
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Res iščeš 225/55 R17 in ne 215/55 R17, ker je razlika v ceni kr dobra. XV ima obe dimenziji homologirani, tako da vem kakšne približno so cene, ker sem jeseni kupoval za tadrugega XV-ja (od žene).
Vem da je malo dražje, ampak sem vzel te, ker je res dobra guma, pa runflat:
MICHELIN CROSSCLIMATE 2 - 160€ komad
https://www.ceneje.si/Izdelek/25006044/ ... ne-runflat
Hec je v tem, da je recimo navadna ista guma (ne runflat) po ceni 150€, tako da se tistih 40€ za vse 4 gume splača dat zraven in jih voziš naslednja 3 do 4 leta.
Vem da je malo dražje, ampak sem vzel te, ker je res dobra guma, pa runflat:
MICHELIN CROSSCLIMATE 2 - 160€ komad
https://www.ceneje.si/Izdelek/25006044/ ... ne-runflat
Hec je v tem, da je recimo navadna ista guma (ne runflat) po ceni 150€, tako da se tistih 40€ za vse 4 gume splača dat zraven in jih voziš naslednja 3 do 4 leta.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
215 ja, sem se zatipkal
60€/kos dražje je kar precej razlike, € pa letijo na vse strani, moram še en kup materiala nabavit za avto...
60€/kos dražje je kar precej razlike, € pa letijo na vse strani, moram še en kup materiala nabavit za avto...
Nč več turbo...
Nč več turbo...
So že navil cene. 215/55 R17 je tam of 150 naprej (pa vse do 200€).
Gume so sle 10-20% cenovno gor.
Če bi s*** denar ja
Sem dubu nexen po 72€...
Nč več turbo...
Nč več turbo...
v naslovu oz. temi (izkušnje s pnevmatikami) vsak pomisli na izkušnje s kvaliteto,obrabo,oprijemlivost in ...?
kot izbiro najcenejše pnevmatike.
kot izbiro najcenejše pnevmatike.
Jih je imela moja na golfu, pa so šele po ene treh sezonah začele popuščati v mokrem, do takrat pa bp. Vozim normalno, tko da ne vidim problema.se pa dobi tud cenejše 
Nč več turbo...
Nč več turbo...
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Nexen letna (pozabu model) je na OB-ju, no pa še vedno drži prav dobro 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Matador Izzarda MP72, sem imel cca. tri leta na CRVju. Res dobra AT guma. V vseh razmerah se super odnesla. Grabber AT3 sem imel na A4AR, A6AR in CRVju. V mokrem, sicer 235/55r17 in 235/55r18, je hitro popustila, v dimenziji 215/75r15 pa je bila dobra v vseh razmerah. Toyo OP+, zelo slaba v mokrem in na snegu. Letna Barum Bravius 3 in 5 mene nista prepricali, na suhem so popuscale. Barum celoletna, ki je bila na TTju me je prijetno presenetila. Drzala v mokrem noro dobro, na suhem ni bilo tezav. Na golfu 4 sem imeal GY Eagel asymetric, solidno. Zimskih sem imel mogoce tri sete. Vredestein, nokian in gy pa so ble vse dobre na fwd. Aja na imprezi je bla pa advant 08 neki. Uf. Drzala pa drzala.
jaz imam nexen, dobil s feltnami, pa zadnji pogon, pa se mi zdijo v redu.
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
Nexen N8000 hvalijo samo tisti, ki še niso vozili dobre letne gume in pa tisti, ki se vozijo počasi
Veš koliko fantičev sem srečal, ki so imeli N8000, pa niso mogli zapret ust o tem koliko je to oh in sploh guma, pol so dali pa gor neki premium znamko ali nekaj v višjem cenovnem rangu pa so vsi pozabli na Nexen čez noč
Podobna zgodba je z Kumhotovo rain-sport gumo, ki je tako dolgočasno povprečna v vseh pogledih pa še obrablja se v eni sezoni. To hvali samo tisti ki počasi vozi ali pa še ni mel dobre letne gume. Kurc gleda gumo ki je dobra na podlagi tega da je mehka ko puter in da jo zgoniš v pol leta. Ko poračunaš ceno na prevožen kilometer je marsikatera guma cenejša (in boljša).
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov