Moj kolega serviser v pnmevmatik centru pravi da je 100% boljš kitajca kot pa karkoli nalitega/obnovljenega.
Nevem....
Znam si zamislit da bi bil nek povprečen nezahteven voznik povsem zadovoljen s sailunom ali navsezadnje čimerkol "kitajskim".
Jaz sebe smatram za zahtevnega voznika (no pa picajzlastega malenkost) in pač niti ne razkiram s pocen gumo. Navsezadnje delam malo kilometrov, tiste ki pa jih naredim pa so ponavad na pas mate*

Ko sem na cesti sem rad sproščen kar se gum tiče.
Je pa vsekakor mogoče da bi bil pozitivno presenečen če bi take gume navsezadnje kupil.
Par kolegov je čez letne sailunke ful jamrajo. Ampak vsi v smislu da so jo kupili, prvo leto je bila super, nato pa naslednje leto katastrofa (vsi od teh kolegov za moje pojme ne znajo vozit na način da bi gumo postavili na mejo). Torej, ali ma guma tako nizek prag performans ali pa so pač "jamrali" neargumentirano.
Vedno ko kdo pretirano šimfa kitajce se spomnim da je kolega Štolcer na racelandu zategnil maksimalno število drift krogov čez progo prav z totalno zgonjeno in levo "wan-li" kitajko. In navsezadnje rekel da je bila to med top gumami kar se tiče filinga skozi ovinike (seveda napočez).
Tko da ja...težko rečt.
Sam sem imel res 8 let staro bridgestone potenco RE050, ki se je še vedno obnašala TOP čeprav je imela 0.5mm profila, (na enem delu se je že profil lupil) medtem ko naprimer kontinentalka primernega ranga v četrtem letu je bila neuporabna. Pač obakrat varianta, da sem gume dobil z avtom tik pred menjavo sezone pa nisem menjal na koncu sezone za nove.
A veš te izkušnje z gumami so res toliko subjektivne da adijo. Vsak avto se drugače obnaša z različnimi gumami. Vsaka guma se različno obnaša v različni dimenziji. Navsezadnje ista guma z 2.5 bar ali 1.5 bar bo povsem drug filing in performans v snegu/mokrem.
Tako da biti res objektiven je pomoje kar fejst težko.
Čez prst pa pravim. Cena/majhna obraba/performance - izberi dve

Nažalost kot marsikje drugje ne gre tri zbirat

Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....