Črnozlata mamba by Grizliboy

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Re: Črnozlata mamba by Grizliboy

Odgovor Avtor: BackW00d » 29. Maj 2020, 17:32

Ne kupuj ker boš denar dobesedno v luft spustil. Sem sprobal dve, pa nobena ni naredila razlike.

Kupi recimo od K2 peno za v ventilacijo našopat.
Zraven dobiš metersko cevko, ki jo narineš v šobe in na dabelo vse našpricaš. Pena rine ven še dva dni, ampak smrdi pa ne več.
Sprobano večkrat, sploh tista fora z ven rinočo peno :D

Isto stvar so mi priporočali tudi "serviserji klim" (oziroma vulkanizerji, sej vemo kako to gre).

Jaz sem jo kupil pri potokarju za pod 10€ pomoje.

Še slika: https://i.ebayimg.com/images/g/k9YAAOSw ... -l1600.jpg
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 29. Maj 2020, 20:45

Kaj pa je tisti sprej, ko se našprica na kabinski filter. A deluje?
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 29. Maj 2020, 21:09

Sam sem v vseh uporabil od frescure. Crv po treh letih se vedno ni vonja po "fajhtu", na civicu sem pa od sonaxa cherry in je zaenkrat ok. Je pa blazno po vlagi smrdelo.

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 19. September 2020, 21:39

Koooooooončno se je vseskup nekam premaknilo ..................... :ast

:89998 :89998 Jebenti to zlagano korono in vse zabite boječke na šihtu, ki samo iščejo izgovore, da nam znižajo plačo, ukradejo regres in dodatke, ki jih je ponudila država. :conf :conf

Danes se je končno zamenjalo en del celotnega strogflex kompleta puš za podvozje (spredaj roka + sprednji stabilizator),krogelni zglob na roki, motorno olje + filter + zračni filter, svečke, zajla za ročno (drugo sem menjal že lansko leto), zadnji ležaj (drugega sem menjal že lansko leto), zamenjana zavorna tekočina (3 nipli so se odšravfali, enega se je moralo pa odrezat pa na novo vrezat navoj).

Čaka me še nakup zimskih gum ........... potem pa prekrižat vse prste na rokah in nogah ter zapeljat na tehnični.

Aja, pa voda iz kilerja mi čudežno izginja, ne vem keri vrag jo je obsedel.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 21. September 2020, 08:41

O sheet, sej res, novembra mam tehničnega, pa je treba do takrat vsaj par stvari potšimat :wtf

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 21. September 2020, 09:18

Grizliboy napisal/-a:
19. September 2020, 21:39
Koooooooončno se je vseskup nekam premaknilo ..................... :ast
A v drugi val :lolno

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 02. November 2020, 21:56

Za vikend sem se lotil obnove žarometov, so bili že kar eno malo rumenkasti. Sicer sem pred cca. letom in pol dal lokalnemu majstru spolirat in premazat s zaščito, vendar ni zdržalo kaj več kot leto dni.

Tako da sem se lotil brušenja in lakiranja. Prvi rezultat je bil, pričakovano kakopak, katastrofalen :frwn :frwn Lotil sem se z vodnega, ročnega načina brušenja z brusnimi papirji zrnatosti 800, 1200, 2500. Z 800 sem pobral praktično vso umazanijo, že pri 1200 pa praktično ni bilo več vidne umazanije v brusu. Potem sem pa naredil napako, ker se mi je čisto brez veze preveč mudilo in nisem pustil času čas ter posušil čisto 100%, nekaj je pa tudi dodal ne ravno topla garaža. Po prvem nanosu laka je sicer izgledalo kar vredu, ko pa sem s svetilko osvetljil od blizu in pod drugačnem kotom, pa se zelo hitro pokazalo da je lak po celotni površini popokal. :ast :lcry :lcry
Ni mi kazalo kot ponoviti vajo brušenja, sedaj sem moral odstraniti še lak zapovrhu, tako da sem začel s 500, nato nadaljeval s 800, 1500, 2500 in za konec še s 4000. Vendar sem sedaj brusi na suho, brus papirja sem pa porabil praktično 3x več kot prej s vodnim načinom (pač papir se precej, precej prej zapaca). Po končanem brušenju sem začel ponovno lakirati, sedaj je šlo sicer bolje. Končni rezultat je bil precej boljši vendar je bilo kljub temu vidnih nekaj popokanih mest zgoraj in spodaj. Na sredini kjer pa svetita kratka in dolga luč pa je čisto. :th :th

Vsekakor je sedaj vidnost precej boljša, pa tudi barvno je precej bolj bele barve snop (žarnice so pač ala bele svetlobe), prej je bil precej rumenkast snop. Pa tudi svetlost levo desno je precej izboljšala -- ledice v parkirnih lučeh (to sem bil presenečen pri prvem poliranju, kako se precej bolje vidi levo in desno).

Zaključek: Bi se še enkrat lotil tega mukotrpnega brušenja in lakiranja ??? :ast Vsekakor da. Je precej opazna razlika v sami "moči" in barvi snopa luči. :thup :thup

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 03. November 2020, 09:23

Super da si se lotil, ampak mislim da si začel s čist napačnimi šmirgli in pretiraval s finostjo....
Jaz bi začel z 250/280/320 pa šel do 1000 na vodo potem pa lak čez. Lak dosti na debelo da je dovolj močan da zdrži kamenčke.

Lakiraš lahko čez "mat" in bo vseeno prišlo ven sijoče ker lak zalije vse raze. Po potrebi lakirano površino še spoliraš in maš top shine.
Jaz mam zdaj pobarvane lampe cca leto in pol in ni panike, lak ni nič napokan in kamenčki mu niso škodovali.

Izgled pa itak kot dan in noč.

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 03. November 2020, 17:32

Vprašanja:
Vi to delate z mašino, al kar brusni papir na roko pa gasa?
Kako pa tam, kjer je izboklina pred lečo za kratke luči? Se da lepo enakomerno brusit?
Koliko papirja prbl. bi rabil za vsako od granulacij (v velikosti A4) za oba žarometa( luči niso preveč zmatrano rumene-na tehničnem še niso nič jamral, al so pa mel preveč dela z ispušnimi plini :mrgreen: ?
Je pomembno kateri oz. kakšen lak naj bi uporabil?
Naj raje počakam na pomlad in toplejše vreme? (Tople garaže nimam)
Hvala za odgovore in nasvete :sm
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 03. November 2020, 20:15

1.- Brušenje ročno, a4 sem raztrgal na 6 kosov, brusil sem s prsti, probal uporabit čim več dolžine njih, palcem sem držal papir, da mi ni uhajal --- tukaj sem opazil da bi moral razrezati/prestrišti papir, ker se je trgalo tako da se je razkril papir pod šmirglom, kar ni dobro - pri vodnem načinu se je odtrgal in svaljkal, pri suhem pa je drgnil po plastiki, kar pa dela neželjene mini raze.
2.- Ker brusiš počasi in z roko ni nikjer problema, če le nimaš dveh levih rok. 8-) :innoc - !!! Če se lotevaš prvič brušenja ti brušenja na mašino NE PRIPOROČAM, ker še nimaš filinga in zelo hitro pregloboko zabrusiš, sploh tisto izboklino, kjer brusiš večinoma s robom koluta.
3.- Sam sem pri suhem načinu uporabil 2-3 a4 papirje šmirgla na en žaromet, pri mokrem pa maks 2. Pri suhem načinu sem čistil brus s staro majico/mikro tkanino, pri vodnem pa z dodatno vodo.
4.- Lansko leto na tehničnem ni jamral nad ničemer - plini so šli v nulo (no dobro v drugem poskusu ampak ni nič toriral mašine) kljub temu da mašina ni bila posebej ogreta - od mehanika do tehničnega je bilo pet minut vožnje. Luči so bile pa tudi lansko leto spolirane. Še najbolj so letos mene luči motile v nočni vožnji.
5.- Lak je kar pomemben, sam nisem imel ravno nekega hudega, kar se pač lahko kupi sedaj v tej bolano zaklenjeni občini - mavrica avtolak v spreju. Če imaš zračno pištolo za barvanje, bi bil najboljša možnost dvokomponeten avto lak (uv zaščita).
6.- Če boš zunaj delal, je še največji problem veter in avto mora biti v senci. Veter ti lahko v sušeči lak nanese smeti in prah, na pregreti plastiki se bi pa lak tudi prehitro sušil -- razpoke ......

:th :th Bom pa videl kaj bo djal dečk na tehničnem ta mesec. :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 03. November 2020, 20:21

Si pa že dalj časa ogledujem tale xenon na h7 konverter kit ogledujem, pa mi nekako ne uspe realizirati zadeve, zmeraj kaj drugega izprazni denarnico. :w :w Vsekakor bi vzel čisto belo varijanto. :thup

https://www.autobulbsdirect.co.uk/h7-hi ... n-kit.html
https://www.hids4u.co.uk/H7-HIDS4U-Stea ... n-Kit.html

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 04. November 2020, 08:43

Grizliboy napisal/-a:
03. November 2020, 20:15

5.- Lak je kar pomemben, sam nisem imel ravno nekega hudega, kar se pač lahko kupi sedaj v tej bolano zaklenjeni občini - mavrica avtolak v spreju. Če imaš zračno pištolo za barvanje, bi bil najboljša možnost dvokomponeten avto lak (uv zaščita).
Pa ti se hecaš? Valda nisi dal gor enokomponentnega laka v spreju ?
Al je to tisti lak, ki ima spodaj kartušo, ki jo aktiviraš, nato maš pa nekih 24-48h da to porabiš ?

V mavrici si ziher imal vsaj od silkota dvokomponentni kompletek...valda pa pol rabiš tudi kompresor in pištolo za barvanje...

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 04. November 2020, 10:13

Če bi imel kompresor in pištolo za barvanje bi bilo po mojih željah ............. na žalost so pa moje želje in realno stanje dostikrat vsak na svojem bregu.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 04. November 2020, 11:17

Ampak ta pristop je bil res v smeri "bomo šparal pa naj stane kolk hoče" :) Oziroma..."nimamo tolk denarja da bi lahko poceni kupovali" :)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 04. November 2020, 11:28

Grizliboy napisal/-a:
03. November 2020, 20:21
Si pa že dalj časa ogledujem tale xenon na h7 konverter
Na retrofitlab.com maš tudi kar dobre komplete. pa lahko menjaš obstoječ xenon na nov xenon (če te prav razumem).
Če imaš zdaj H7 pa lahko tudi menjaš na xenon...po želji.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov