Cudno da je sele zdj zacel brbotat
Forester S Turbo 1999
Re: Forester S Turbo 1999
Cudno da je sele zdj zacel brbotat
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Sej ni blo prvič, prvič že lani polet, polna prikolica lesa v breg, sam sm pač pripisal obremenitvi in vročini...
Zdej pa je zčel bl pogosto zajebavat. Trdoživa dihtunga zaenkrat
Zdej pa je zčel bl pogosto zajebavat. Trdoživa dihtunga zaenkrat
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Dej za vsak slucaj preluftaj sistem zdj, da naus mel kje kakega mehurcka res.
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Sva učer zrihtala 
Kako te lahko ena banalna stvar kot je cevka v ekspanziji spravi ob spanec a ?
Tri metre te cevi dobiš v trgovini za ceno enega mrzlega za šankom
Pa še taka stvar je to, ko jo res ne boš šel kar tako pogledat. Če pa ne razumeš kako ekspanzija deluje pa sploh ne boš vedel kaj gledat...
Glede na to da je avto tolk časa preživel s tem, pol bo že dobra dihtnga pa ornk zategnjeni šravfi

Tri metre te cevi dobiš v trgovini za ceno enega mrzlega za šankom
Pa še taka stvar je to, ko jo res ne boš šel kar tako pogledat. Če pa ne razumeš kako ekspanzija deluje pa sploh ne boš vedel kaj gledat...
Glede na to da je avto tolk časa preživel s tem, pol bo že dobra dihtnga pa ornk zategnjeni šravfi
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Je resnica. Men je fori metal vodo ven, nabijal prtisk da so cevi pokale, na vodni črpalki je tudi vodo ven porinlo. Sploh si nisem upal na AC. Potem mi je Igor podaril nov pokrovček (mislim da kar na original tlak) hladilnika in zamejnal sem črpalko. Od takrat naprej več ni bilo nekih hudih težav z vodo. Ajd, po izletu v Ukrajino je zmanjkalo cca 2 dcl hladilne, in potem še vsak letni servis kašen deciliter ali dva. Ampak cevi ni več razmetavalo.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Evo, voda zdej drži. Sam da ne bi blo dolgačas, olje kaže čudne pritiske vmes, oziroma pri višjih obratih kr skače iz 5 na 6 pa mal spet nazaj, tak nemirn kazalec, bil je miren do teh prekuhavanj
pa dans sm opazu mal mehurčkov na palčki za olje (ko je bil dobro segret) ...
Zdej al je števc mal svoj al se zrak kje meša po olju (je to sploh možno), da nabija pritisk?
S turbo Subarujem morš očitn res mehanik ratat. Z n/a si lahko shaju z manj znanja
Neki čutm na vodi
Zdej al je števc mal svoj al se zrak kje meša po olju (je to sploh možno), da nabija pritisk?
S turbo Subarujem morš očitn res mehanik ratat. Z n/a si lahko shaju z manj znanja
Neki čutm na vodi
Zrak se vedno meša v "olje" oziroma v ohišje motorja. Nekaj ga gre mimo pri batnih obročkih nekaj pri teflonih...pač tipičen blow-by ki ga izničuje PCV ventil in odduški na pokrovih ventilov ter glavni crank-case breather zadaj pod turbino. (tam kjer je vedno vse mastno pod tisto Y plastično cevjo direkt nad sklopko malce levo).
Seveda pa lahko višek zraka ruka še preko tesnila, tega pač ne želiš. Vendar pri open deck bloku je dobesedno nemogoče da bi kompresija uhajala v olje. Ker je okol in okol cilindra voda. Razen na strani ampak tam če bi, bi pihalo ven iz motorja v okoliški zrak...
Mehurčki na palci bi lahko recimo nastali zaradi počenega pickup rorčka, ki iz karterja vleče olje v oljno pumpo. To je sicer izredno pogost pojav pri 2.5 motorjih in je tam pogost krivec za "knock-knock who's there" finte
2.0 bi naj ne imeli tega problema. Vendar mehurčkano olje bi melo nižji pritisk kot ponavadi. To bi moral recimo na števčkih vidit.
Verjetno pa tudi nekaj mehurčkov pride v samo olje medtem ko motor teče na obratih, tam noti v crankcase-u se dogaja pravi vrtinec zraka olja in valda se verjetno kaj tudi mal namehurčka na površju. To se lahko notri suče s 6000+ obrati navsezadnje.
Kot predlog...jaz sem kolegu te števčke montiral (kitajske itak, nevem kake maš ti). In se je zgodilo da se je nekje nek kontakt razmajal in je pritisk olja nabijal mal sem mal tja...Odvisn od vremena
Seveda pa lahko višek zraka ruka še preko tesnila, tega pač ne želiš. Vendar pri open deck bloku je dobesedno nemogoče da bi kompresija uhajala v olje. Ker je okol in okol cilindra voda. Razen na strani ampak tam če bi, bi pihalo ven iz motorja v okoliški zrak...
Mehurčki na palci bi lahko recimo nastali zaradi počenega pickup rorčka, ki iz karterja vleče olje v oljno pumpo. To je sicer izredno pogost pojav pri 2.5 motorjih in je tam pogost krivec za "knock-knock who's there" finte
Verjetno pa tudi nekaj mehurčkov pride v samo olje medtem ko motor teče na obratih, tam noti v crankcase-u se dogaja pravi vrtinec zraka olja in valda se verjetno kaj tudi mal namehurčka na površju. To se lahko notri suče s 6000+ obrati navsezadnje.
Kot predlog...jaz sem kolegu te števčke montiral (kitajske itak, nevem kake maš ti). In se je zgodilo da se je nekje nek kontakt razmajal in je pritisk olja nabijal mal sem mal tja...Odvisn od vremena
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Hvala za kratko čtivo. Enkrat sm mel slab kontakt sam je nabijal do max to je na števcu 7. Ja neka bajna kvaliteta ni. Prosport 
Če pomislim, fluktuacija oljenga pritiska bi lahko nakazovala na zatikanje bypass ventila na sami oljni pumpi. To je tudi dokaj znan problem oziroma morebiten problem.
Tega bi celo lahko mislim da snel ven brez da pumpo demontiraš. Ampak potem poliranje notranje cevi pa mislim da na avtu pač ne bo šlo.
Dokler pritisk je, in to visok mislim da to nebi smelo bit problema. Konkretno zmehurčkano olje je sicer problem. Parkrat še poglej kaj se dogaja. Če se mehurča samo v obratih se jaz nebi sekiral.
Torej voziš normalno (pač vsakodnevna službena vožnja brez excesnih prehitevanj) in preveriš če je mehurčakno.
Voziš ko budala v obrate in pač preveriš če so mehurčki.
Če so mehurčki samo pri drugem načinu vožnje in če je pritisk v obratih normalen...pol zna bit krivec prav tisti "veter" v notranjosti motorja.
Jaz nisem bil nikoli prav pozoren na kake mehurčke na palci, niti ne vem kolk je tega. Mehurček dva ali pač prav aerirano olje?
Če pa bom zdaj v kratkem kaj turiral bom pa tudi pogledal kako zgleda olje na palčki. (nazadnje prav na grdo in večkrat v blokado sem v soboto).
Povsem možno je da te zdej fantomi dajejo. Podobno kot tisto ko vidiš klopa nekje v oddaji na televiziji, ali pa če ga kdo v pogovoru omeni tebe pa že vse srbi in praska po koži
Tega bi celo lahko mislim da snel ven brez da pumpo demontiraš. Ampak potem poliranje notranje cevi pa mislim da na avtu pač ne bo šlo.
Dokler pritisk je, in to visok mislim da to nebi smelo bit problema. Konkretno zmehurčkano olje je sicer problem. Parkrat še poglej kaj se dogaja. Če se mehurča samo v obratih se jaz nebi sekiral.
Torej voziš normalno (pač vsakodnevna službena vožnja brez excesnih prehitevanj) in preveriš če je mehurčakno.
Voziš ko budala v obrate in pač preveriš če so mehurčki.
Če so mehurčki samo pri drugem načinu vožnje in če je pritisk v obratih normalen...pol zna bit krivec prav tisti "veter" v notranjosti motorja.
Jaz nisem bil nikoli prav pozoren na kake mehurčke na palci, niti ne vem kolk je tega. Mehurček dva ali pač prav aerirano olje?
Če pa bom zdaj v kratkem kaj turiral bom pa tudi pogledal kako zgleda olje na palčki. (nazadnje prav na grdo in večkrat v blokado sem v soboto).
Povsem možno je da te zdej fantomi dajejo. Podobno kot tisto ko vidiš klopa nekje v oddaji na televiziji, ali pa če ga kdo v pogovoru omeni tebe pa že vse srbi in praska po koži
Če je veliko mehurčkov, bi lahko bila počena tudi sama oljna pumpa. Ker potem potiska olje namesto naprej po motorju, skozi razpoko nazaj v oljni karter, kar ustvarja mehurčke v karterju. 
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ma pomoje sm že paranoičn, haha. Sm preveril dans parkrat, nč mehurčkast...
Naj sam dela hudič
Naj sam dela hudič
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Sam predvidevam, da v vseh naštetih možnih problemih bi mogu pritisk padt?
Da. Koliko ? Toliko kolikor velika razpoka je.
Mah ti kar voz, ti bo subica že pršepnila vkolikor jo bo resno zvilo, sedaj ima očitno samo prebavne motnje.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov