Vem da ste nekateri od vas že servisirali menjalnike in jih doma dajali na pol.
V zadnjih 2000km je v WRX-i začelo malce dišat na zarib kazga ležaja v menjalniku, saj mi s hitrostjo narašča vreščanje ležaja da je v kabini filing podoben kot da bi WRC specialko z ravnimi zobmi vozil
Predvidevam da so ležaji fasali dosti opilkov takrat, ko sem menjal sredinski diferencial in so verjetno zdaj začeli malce ropotat.
Trenutno se še da zdržat, ampak če bo šlo z istim tempom dalje bo čez par tankov goriva kar tečno prenašat te "rally zvoke".
Seveda moram najprej preverit nivo olja, če je slučajno šlo tu kaj narobe, ker nisem ziher. Ampak ko sem ga takrat menjal sem ga in količinsko dovolj nalil in tudi na palčki je bil nivo optimalen.
Nekako se mi dozdeva da zadnji diff ni krivec, seveda vem pa ne za ziher. Moram še dvignit avto v zrak pa nabutat na mestu pogone, da vidim.
Uglavnem, tisti ki ste dajali narazen in menjali. Kako je s tem? Je to fejst težka stvar? kolikor vidim ni konusnih ležajev, torej predvidevam da ne rabiš distančnikov naglihavat in "shimat" ležaje, se samo razpreša, očisti napreša in sestavi skup? Ni neka težka zadeva to a?
Kaka je bila uspešnost v vašem primeru? Je bil menjalnik potem še tih in je lepo pretikal?
Kako je z deli? Sam bi menjal še sinhron prve brzine verjetno, če bi ga kje dobil dosti ugodno....
Enkrat sem odprl fiatov ležaj, da sem zamenjal semering na vhodni gredi in se je potem menjalnik malce na trše šaltal...
Nekaj sem tudi gledal močnejše zobnike za WRX menjalnik, ampak mislim da so vsi kiti z ravnimi zobmi kar pa je potem norišnica med vožnjo. Tega si vsekakor ne želim. Baje se dobijo constant mesh močnejši (debelejši) zobniki...moram vidit, ravno preveliko preveč keša nebi dajal za to
Pač z menjalnikom nisem nežen in vem da ob mapiranju avta na kaj več moči bo menjalnik verjetno hitro odpovedal sodelovanje. To je tudi eden glavnih razlogov zakaj se upiram mapiranju