Amortizerji
Amortizerji
Včeraj sem imel mojo impreco 1.6 l 98 na preventivnem tehničnem . Niti ni tok slabaje reku bi pa blo za menjat amortizerje, pa nekaj malenkosti.n ovi so verjetno tolk kot je cela vredna .Ima kdo kake rabljene da bi bli za kako leto ali kaj svetujete
Re: Amortizerji
Če se maš namen še vozit z njo nekaj časa (če ni prehudo z rjo) priporočam da menjaš za nove pa magar te tanajcenejše...leto dve bi pa še morali zdržat...
(stark zadnji levi je 19€ ??? - what???)
https://www.autodoc.si/rezervni-deli/bl ... -1-6-i-awd
(stark zadnji levi je 19€ ??? - what???)
https://www.autodoc.si/rezervni-deli/bl ... -1-6-i-awd
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kje dobiš za tako ceno ,veš da pol raj nove. Hvalase bom pozanimal
Gledal ta levi zadnji je tolk ostali pa okol 100 al pa ne znam najdit
Ja, zadnji levi je 18€, ampak vprašanje če ni to kaka napaka.
Ostali so pa "leve firme" okol 45-60€.
Če ti kdo rabljene bolj kot ne podari, potem ajde OK. če pa boš moral za njih še kaj plačati pa da se pol jebeš še z demontažo/montažo, pa če slulčajno na konc ugotoviš da je kak že slab, bo bolj slaba kupčija
Te pa čisto razumem da ti je škoda v avto vreden mogoč 500€ dajat za 200-300€ materjala. Mogoče menjaš samo tistega ki je spustil (če še niso vsi). Jaz sem že naredil to enkrat, pa potem 3 preostala leta in nekih 90.000km ni bilo treba več vlagat v podvozje. Čeprav velja rek da če menjaš en amortizerr je najbolje menjat oba.
Sicer pa, kako je preglednik ugotovil da je treba amortizerje menjat? So mastni? Ker kolikor vem njihovo delovanje sicer znajo preverit (majo posebne plate, ki jih povoziš) ampak tega na tehničnih ne delajo.
Ostali so pa "leve firme" okol 45-60€.
Če ti kdo rabljene bolj kot ne podari, potem ajde OK. če pa boš moral za njih še kaj plačati pa da se pol jebeš še z demontažo/montažo, pa če slulčajno na konc ugotoviš da je kak že slab, bo bolj slaba kupčija
Te pa čisto razumem da ti je škoda v avto vreden mogoč 500€ dajat za 200-300€ materjala. Mogoče menjaš samo tistega ki je spustil (če še niso vsi). Jaz sem že naredil to enkrat, pa potem 3 preostala leta in nekih 90.000km ni bilo treba več vlagat v podvozje. Čeprav velja rek da če menjaš en amortizerr je najbolje menjat oba.
Sicer pa, kako je preglednik ugotovil da je treba amortizerje menjat? So mastni? Ker kolikor vem njihovo delovanje sicer znajo preverit (majo posebne plate, ki jih povoziš) ampak tega na tehničnih ne delajo.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
JA eden je spustu za druge je pa reku naj zrihtam .je reku da se splača ker ni gnila čeprav je 98 letnik .bom zrihtal čeprav mam še eno letnik 11, pa bo ta za lov pa okol doma za kar je bla do zdaj
. Hvala za izčrpen odgovor .LP Jože
Za čez tehnični lahko samo opereš amortizer, da ne bo videt mastno, če je samo tehnični problem.
Pelau sem na preventivni pa je drugo kar ok je pa za amorztizerje težiu, bom zamenjau pa se vozu naprej, saj se težko posloviš od avta po 10 letih
,ki te ni nikol nikjer pustu niti v blatu
,ki te ni nikol nikjer pustu niti v blatu
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost